Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Асеновград-магазини за стилни сватбени рокли и за платове

  • 6 190
  • 31
# 30
Много добре разбирам болката Ви ! И аз ходих до Асеновград - буквално 40 мин. ми бяха нужни, за да добия представа за какво става дума - жестокия кич! Толкова много претруфена безвкусица на едно място не бях виждала в живота си! Ужас! И продавачките/собственички чак възмутени как не можеш да си харесаш нещо, та те такова разнообразие имали! Да, ама работата е там, че и милион рокли да са в магазин, като всичко са: евтини материи, некачествена изработка, ужасни модели и претруфен краен резултат, няма как да хареса на човек с придвирчив, но семпъл вкус! Тук не говорим просто за пари, макар че и те са важни. Обаче няма пари, дето да могат да купят добър вкус.
И така - ще бъда и булка и кума тази година. Мейнстрийма в София просто не ме устройва както за единия, така и за другия повод. А единствените неща, които ми хващат окото започват с цифра 3000 лв. +, което категорично не считам за съвместимо с бюджета си, а и да беше, просто е безумно! Така че остава вариант шивач. Вие имате ли кого да препоръчате?

Благодаря.

Здравейте ! Искам отново да ви благодаря, упътихте ме прекрасно, намерих всичко, което казахте ! Flowers Bouquet
Но... с булката сме много разочаровани от роклите в града. Ето какво стана- хванахме първия влак от София, пристигнахме в 10. Движехме се по бул. България, после минахме и по другите важни улици /по ул. Марица има доста/, включихме в маршрута и магазините за платове. Аз не си намерих моя плат, но и не съм очаквала, след като в ЦЯЛА София нямаше такъв цвят. Към 12 часа вече бяхме минали през почти всички магазини за рокли, в някои от тях дори не влезнахме, защото още по витрината се разбираше за какво става дума.  Не сме чак толкова претенциозни, просто искахме скъпо-изглеждаща и изчистена рокля. За съжаление такава нямаше дори и в по-луксозните магазини. Явно сега такава е модата- кич на макс... Всичко е покрито с панделки, евтини дантели, мъниста и камъчета и т.н.
За бал човек може да си намери рокля, по-интересни бяха, но булчинските не ми харесаха.
Ако някоя булка си търси рокля на добра цена и няма много претенции, или пък обича натруфени рокли- наистина това е мястото, защото цените са добри, а и всеки втори магазин е булчински.
Към 12 отидохме в Рибната църква- много ми хареса ! Мястото беше изключително приятно и се почувствах прекрасно, още повече, че бях чела предварително за рибките и Чудотворната икона.  Heart Eyes
Така че не съжалявам, че посетих града, но когато реша да се омъжвам, предпочитам да си харесам модел и да ми го ушият в София  /някой проверен шивач, разбира се/.
Не искам да подвеждам никого с мнението си. Щом се произвеждат толкова силно украсени рокли, значи на повечето жени това им харесва. Аз просто харесвам по-нежни и изчистени модели, каквито нямаше в Асеновград.
Ако човек влиза във всеки магазин и мери по една рокля, наистина може и да не му стигне 1 ден. Но ние не мерихме нищо, само влизахме за минута-две без да се заседяваме и приключихме доста бързо.
В 14.00 си хванахме влака за Пловдив- много красив град с атмосфера. За жалост нямахме кола, а без кола за рокли там не се ходи. Нямахме и план. Обикаляхме часове и се добрахме само до един магазин, по-скъпичък, разбира се. И още в него харесахме една рокля- на добра цена, изчистена, красива материя, цена към 800 /В София в хубавите магазини всичко започва от 1000/. Най-вероятно това ще е Роклята, но ще хвърлим едно око и на 2 пренебрегнати /заради високите си цени/ магазини в София и тогава ще решим. В Пловдив видях 5-6 магазина за платове и естествено нямаше моя цвят. Накрая се принудих да си взема леко некачествен и по-светъл от желаното шифон от София. Дано поне моделът стане както искам.
Много по-добре е когато човек отиде някъде с план, карта и записани адреси. Организираността е особено важна.
Благодаря ви много !!! newsm76

Виж целия пост
# 31
Така че остава вариант шивач. Вие имате ли кого да препоръчате?

Благодаря.
За жалост не. Булката в крайна сметка си купи много хубава маркова рокля, която друго момиче продаваше в нета след като я е ползвало. Ако втората употреба не е проблем... Иначе в бутиците предлагат и шиене по поръчка, ама това пък е огромен риск.. и може би ще излезе около 2000. Китайски магазини от ибей и алиекспрес в никакъв случай, там са по-зле от Асеновград и нямат общо с картинката. Иначе има и някакви американски и европейски онлайн магазини с доста добри цени, ама не смея да препоръчвам нещо непробвано. В Пловдив междудругото имаше един магазин, където имаше интересни рокли и булката за малко да си купи от там. Щеше да излезе под 1000лв. Наистина не мога да помогна. Ако сте стандартни размери и имате време, потърсете още по магазините.  Успех !

Другите от форума да кажат за добра шивачка, и на мен ще ми е интересно !
Виж целия пост

Започнете да пишете...

0 резултати за

Страница 1 от 1