Кухненски машини Kenwood и Kitchen Aid и др. - 2 част

  • 54 128
  • 753
# 195
Нормални рецепти са, нищо особено по принцип, но то не ви трябва книжка, правете си каквото си правите по принцип. Всяка рецепта става, не е необходимо да е точно от книжката. Рецепти е нета бол.
Виж целия пост
# 196
Нормални рецепти са, нищо особено по принцип, но то не ви трябва книжка, правете си каквото си правите по принцип. Всяка рецепта става, не е необходимо да е точно от книжката. Рецепти е нета бол.
+1 newsm10
Виж целия пост
# 197
Кекс с тиква правих днес с помощта на моя любимец Кен. Всяка прилика с действителни дати  и събития е случайна, просто имах тиква за оползотворяване. Simple Smile

http://djemmasvetlana.blogspot.bg/2015/10/blog-post_31.html
Виж целия пост
# 198
Така, стигнах и до проба на моя Кен Simple Smile да питам обаче - стъклената мулти-мелничка може ли да смели пудра захар? Никъде не пише нищо за захар. Видях, че става за кафе, едно време в кафемелачката мелех и пудра захар, но тук дали е така? newsm78
Виж целия пост
# 199
Аз мелям захар в нея без проблем, правя пудра кафява захар доста често
Виж целия пост
# 200
Благодаря! А зеленчуци като морков, лук, пащърнак с коя приставка се "чопират"? Ползвам отделен чопър в момента, защото не знам коя приставка ми трябва... Т.нар. фууд процесор може би?
Виж целия пост
# 201
Лук и морков с ножа на кухненския робот ( фууд процесор) ги кълцам аз. На кенууда съм го прибрала, както и цитрус пресата, че си имам на старият робот, ще си го ползвам докато се скапе. Картофено пюре правих вчера и преди малко пак по желание на децата. Супер стана с К образната бъркалка .
Виж целия пост
# 202
Аз бях тръгнала да купувам фууд процесора точно за чопиране, но като видях, че половината му ножове се припорияат с тези на рендето се отказах и сега си ползвам отделен уред:/
Виж целия пост
# 203
Благодаря за отговорите Wink
tanya_p, може ли малко подробности как направи пюрето? Аз обожавам картофено пюре, но не правя често заради мачкането...
Да се похваля с първите бисквитки, направени с Кенчо -
Скрит текст:
Станаха уникално вкусни, но не знам аз ли някъде бъркам, за да се разбие хубаво тестото, се наложи да спирам машината, да обирам от стените, защото всичко залепваше за тях, вместо да се разбива... Ползвах бъркалката за тесто за сладки (т.нар. flexible beater), пише, че уж идеална за целта, ама ... Това е рецептата, спазвах количествата точно.
Виж целия пост
# 204
Добре изглеждат сладките Simple Smile
За картофено то пюре на 2 стр.  2 мнение на Джема от предишната тема е обяснено:
 www.bg-mamma.com/index.php?topic=739160.15;topicrefid=20
Виж целия пост
# 205
Коте, много добре изглеждат. Коя бъркалка ползва? За това тесто е най-добре К- образната, не куката. Да не би да има нужда да я регулираш малко?
Виж целия пост
# 206
Джемма, използвах флекси бъркалката (силиконова май е, дето е само като рамка на бъркалка), в книжката пише, че тя е идеална за разбиване на масло със захар (основата на това тесто) и за правене на сладки. Проблемът дойде като добавих течностите - яйцето и млякото. Почна да се маже, разбитите масла със захарта се залепиха за стената на купата, а течностите си стояха отгоре. Бъркалката не ги стигаше, та няколко пъти го спирах да свалям от стените и да се смеси както трябва тестото. Чак накрая се усетих да сменя бъркалката с к-образната, а явно е трябвало веднага след разбиването на маслата със захарта.
Виж целия пост
# 207
Не разбрах как само като рамка? Да не би да не си сложила силиконовата лента? Защото, когато тя е сложена идеално обира от стените, та тя направо стърже по тях. newsm78
Виж целия пост
# 208
 
Цитат
Не разбрах как само като рамка? Да не би да не си сложила силиконовата лента? Защото, когато тя е сложена идеално обира от стените, та тя направо стърже по тях. newsm78
Joy Джемма аз първия път така направих  Mr. Green
Виж целия пост
# 209
 Simple Smile Е, хубавото е, че човек се учи от грешките си. Методът "проба - грешка" е много добър. Hug
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия