Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Консултация промяна цикъл и хормони извън норма

  • 10 083
  • 4
Здравейте,
Пиша по развиващ се казус, който за мен започна през м.04.2015. Тогава около 10 дни бях с непренебрежима отпадналост и невъзможност да се концентрирам, едва работех. След консултация, личният лекар ми назначи изследвани – пълна кръвна картина + желязо и TSH – всичко беше в норма.
От същия (04.2015) месец  започнаха и аномалии с цикъла. Нормалната продължителност при мен е 29-30 дни с много редки отклонения в преходните сезони. Тогава ми дойде на 19-ия ден, следващият цикъл беше 54 дни, а сега вече съм на 50-ти ден без цикъл.
Логично посетих гинеколог още през м. 05.2015. Оттам насетне съм направила изследвания за хормони на 3-ти ден от цикъла (след като изчаках да ми дойде нормално) с резултати, както следва:
 - LH - 22.82 (фолик 1.5-12.6), (лутеална 1.00-11.4), мено (7.7-58.5)
 - FSH - 28.32 (фолик 3.5-12.5), (лутеална 1.7-7.7), мено (25.8-134.6)
 - Estradiol - 28 (фолик 14-160), (лутеална 38-260), мено (<5-54)
 - Progesteron - 1.19 (фолик 0.2-1.5), (лутеална 1.7-27), мено (0.1-0.8 )
 - Testosteron - 0.59 Ж (0.06-0.476)
Както се вижда LH, FSH и Testosteron са над нормите.
Ако има значение, отделно от това  рутинната ми цитонамазка показа възпаление и след микробиология ми бяха назначени 2 вида антибитици за 12 дни. В понеделник приключих приема им. Предстои да отида на контролен преглед другата седмица, като предварителната информация е, че, за да се даде почивка на яйчниците, трябва да продължа с приема на противозачатъчни Белара за 6 месеца + аспирин протект заради предшестващ проблем с вените на краката.

Моля за коментар,  ако информацията е достатъчна!
Предварително благодаря и пожелавам хубав ден!







Виж целия пост
# 1
Междувременно имам и резултат от изследване на пролактин - в норма е.

Коментарът Ви би бил важен за мен! Благодаря!
Виж целия пост
# 2
Здравейте отново,

Искаше ми се да получа коментар от Ваша страна преди да посетя гинеколога си, за да знам дали сме в правилната посока с назначението за противозачатъчни или по-скоро да се насоча към ендокринолог.  Sad

Ако информацията, която съм изнесла, не е достатъчна и има нужда от още някакъв показател, може да ме насочите!

Благодаря и хубав ден!
Виж целия пост
# 3
Здравейте,

Извиняваме се за забавяне на отговора!

Благодарим за подробната информация, но такъв коментар може да дадем само след преглед и консултация.
Бихме Ви препоръчали да посетите акушер гинеколог в нашата клиника, който да даде второ мнение, като е важно да донесете цялата медицинска документация, за да се даде становище.

Поздрави,
Д-р Надя Магунска
Акушер Гинеколог
Медицински комплекс "Д-р Щерев"
Виж целия пост
# 4
Благодаря Ви!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия