Брашно за кузунаци?

  • 877
  • 6
Докато бях в чужбинско се научих да правя кузунаци и те бяха доста вкусни.
Миналата година, като се прибрахме, реших да се пробвам, нещо не се получиха. Май брашното ми беше лошо.
Сега, като идва Великден, реших да се пробвам пак.
Кажете ми вие какво брашно използвате и каква мая!
Благодаря!
Виж целия пост
# 1
Има брашно тип 400(изключително бяло),което взимам за питки,козунаци и т.н и стават просто невероятни. Peace
Козунак правя с прясна мая(турска) Simple Smile
Виж целия пост
# 2
мда, и брашното се пресява, ако не те мързи - два пъти.
Виж целия пост
# 3
мда, и брашното се пресява, ако не те мързи - два пъти.

Не ме мързи. За да блесна съм готова на всичко. Че как съм се хвалила са тези кузунаци.... Ама за резил станах Embarassed
Виж целия пост
# 4
За козунаците използвам универсалното брашно на Ола /в синя опаковка/ и сухата мая на Dr. Oetker. До сега винаги са ми ставали чудесни. По магазините от няколко години, преди Великден пускат брашно за козунаци, но дали е добро... newsm78
Виж целия пост
# 5
  А аз съм доволна от брашното на СофияМел за козунаци.
Виж целия пост
# 6
купувам най-обикновено брашно, но и аз го пресявам... мая - жива, турска. купувам я от Рамстор.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия