Коледа 2015 - 1

  • 100 231
  • 861
# 855
Слепвам с конфитюр от вишни или домашен мармалад от кайсии. Хубав и гъст мармалад има в Лидл.
Виж целия пост
# 856
Здравейте!
Вие правите ли джинджифилови сладки и от кои сте доволни? Търся рецепта, където сладките  да се различава от меденките. Правила съм няколко вида и не мога да се спра на "моите".
Благодаря предварително! Спорна работа на всички!
Виж целия пост
# 857
За слепяне и аз взимам мармалад от Лидл. Ползвам и тяхното масло, до сега нямам издънка.
Lulumba, шоколадовите линцери ги беше слепила с крем Тофи от Лидл. Помня, защото много ми бяха харесали и си ги запазих, но така и не се наканих да ги направя. Но пък съм планувала Анасоновите луни, беше писала, че много са ви харесали. Не можах да намеря анасон на зърна, взех си от звездовидния. Ще видя дали ще успея да изкарам някакви семенца от него.
От нашия Кауфланд си взех един комплект резци с бутало. Не намирам снимка, но е много подобен на този
http://decor-cake.com/product/1835/komplekt-reztsi-koleda-4-br.html
Виж целия пост
# 858
Здравейте!
Вие правите ли джинджифилови сладки и от кои сте доволни? Търся рецепта, където сладките  да се различава от меденките. Правила съм няколко вида и не мога да се спра на "моите".
Благодаря предварително! Спорна работа на всички!


Миналата година правих джинджифилови сладки по тази рецепта. Най-вероятно тази година ще повторя.
Виж целия пост
# 859
Здравейте!
Вие правите ли джинджифилови сладки и от кои сте доволни? Търся рецепта, където сладките  да се различава от меденките. Правила съм няколко вида и не мога да се спра на "моите".
Благодаря предварително! Спорна работа на всички!



Правя по рецептата на Зори -у дома се харесват  Heart Eyes

Скрит текст:
Джинджифилови сладки




Продукти :

85 гр. масло
3 с.л. захар
100 гр. мед
1 яйце
350 гр. брашно
1/2 каф. л. сода бикарбонат
1 с.л. джинджифил на прах
2 к.л. канела
2 с.л. настъргани лимонови и портокалови корички
 В дълбок съд се разтопява маслото със захарта и меда. като изстине, към сместа се добавя яйцето. Отделно се разбърква брашното със содата и подправките и се добавя към маслената смес. Прибавят се и цитрусовите корички и тестото се омесва на ръка. Оставя се на хладно за около час, след това се разточва и се изрязват формички по желание. Нареждат се върху хартия за печене, намазват се с разбит белтък и се украсяват със стафиди, сушени плодове и цитрусови кори. Пекат се 6-8 мин. във загрята на 200 гр. фурна.
Много са ароматни.

Могат да се консумират веднага, а така също и колкото повече престояват, толкова по-изразен става вкусът на подправките. Затова става идеални за украса на Коледната елха
Виж целия пост
# 860
Не зная тези рулца дали ги имаме вече в рецептите, но горещо ви ги препоръчвам. Много вкусни станаха. Само брашното по рецептата е малко, поразляха се сладките.

http://djemmasvetlana.blogspot.bg/2015/12/blog-post.html
Виж целия пост
# 861
Нова тема, дами!

 bouquet

Смених линка към "Меденките на Джема" с този в нейният блог. Ако искате още някакво допълнение или промяна, пишете ми на лични или в другата тема, докато имам права, да допълня или променя.  Hug
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия