за капката оцет при пържене

  • 1 141
  • 6
Има една темичка за съвети при готвене!
Там някой беше споменал, че при пържене ако се прибавело към мазнината няколко капки оцет, пържената храна няма да поема прекалено много мазнина!

Дали същото важи ако се прибави оцет и във фритюрника? newsm78
Виж целия пост
# 1
Ако пробваш, ще ни кажеш, нали  newsm78 newsm78  newsm78  bouquet
Виж целия пост
# 2
Аз слагам в тестото на мекиците капка -две оцет , за да не поема мазнина и тогава пържа във фритюрника,но не съм слагала направо в мазнината, затова ще следя темата  Simple Smile
Виж целия пост
# 3
Внимавай, във фритюрника мазнината е много и е висока температурата.... може да пръска
Виж целия пост
# 4
Пробвах! smile3503

Успях !
  smile3521

По съвет на  Anim    bouquet  за да не пръска, реших да сложа оцета ( съвсем мъничко - на око)  преди мазнината да се загрее и...
смея да твърдя че картофите не станаха толкова мазни колкото преди ( дори и мъжит ми го отбеляза !!! #Shocked  )

Така че пробвайте!
Виж целия пост
# 5
Браво !
Само пропуснах нещо да уточня, оцет, марината с оцет или туршии не се държат в алуминиеви съдове !!!
Т.е ако фритюрника ви е с алуминиево покритие и слагате оцет в мазнината...след готвенето трябва да се изхвърли.
Колкото и малко да е количеството на оцета аз не бих рискувала.
 Hug
Виж целия пост
# 6
Браво !
Само пропуснах нещо да уточня, оцет, марината с оцет или туршии не се държат в алуминиеви съдове !!!
Т.е ако фритюрника ви е с алуминиево покритие и слагате оцет в мазнината...след готвенето трябва да се изхвърли.
Колкото и малко да е количеството на оцета аз не бих рискувала.
 Hug

Е то вече е късно.... Joy

Но за щастие няшия фритюрник не е с алуминиево покритие Peace

 Hug
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия