Уред за сушене на плодове и зеленчуци - 2

  • 147 177
  • 763

Мястото за сухо домашно консервиране иииии... всякакви вкусотийки, постигнати в машинката за сушене.

Уред за сушене на плодове и зеленчуци: НАЧАЛОТО...
Виж целия пост
# 1
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=482038.msg31830648#msg31830648

Цитат




Galina Doganova
Re: Уред за сушене на плодове и зеленчуци
♥0 ср, 21 окт 2015, 08:32 #869
Здравейте,

Току що намерих бели червейчета, живи, в буркан със сушени вишни. На някой случвало ли му се е ? От какво може да са се появили? Съхранявам плодовете в стъклени буркани, на тъмно. В тях съм сложила торбичка с ориз( миналата година мухлясаха някои от плодовете и за това реших да пробвам сега с ориза... обаче пък сега червеи...


Най-вероятно яйцата са си били по плодовете още преди сушенето.
Виж целия пост
# 2
А, да, щях да пиша - спокойно, топва не са белите червеи по месото / мърша. Тези по плодовете са си напълно безопасни и... чист протеин - ако те отвращават ги отдели, но няма нужда да изхвърляш черешките.
Виж целия пост
# 3
Момичета, дали някъде продават грозде без семки за стафиди  newsm78
Виж целия пост
# 4
Момичета, дали някъде продават грозде без семки за стафиди  newsm78
Зависи в кой район живееш.Аз купувах от пазара в Младост 1.
Виж целия пост
# 5
Момичета, дали някъде продават грозде без семки за стафиди  newsm78
Зависи в кой район живееш.Аз купувах от пазара в Младост 1.
Аз не съм от София. Имах предвид, дали някъде в хипермаркетите може да се намери.
Виж целия пост
# 6
Тази година хипремаркетите бяха заляти с евтинатата отпадна продукция, която Русия отказа...  Rolling Eyes Както обикновено, "големите" си играят шах-матната партия, а ние - пешките - се оказваме извън дъската. И в резултат в разгара на сезона на доматите, примерно, в Кауфланд имаше само Полски домати, дето нито вкус, нито ирис на домати имат вярно, евтини, ама онези, пластмасовите, от магазинчето за лев е по-евтини идват, пък като качество - почти същото...

И да,. във времето на гроздобера, когато ако човек мръдне на крачка от пътя извън града по грозде гази да ми продават гръцко грозде... ами... Банани от Етиопия - да, разбирам, нормално. Портокали от Израел или Гърция - да, разбира се. Нормално. Логично. Резонно. Ама домати, краставици, грозде, дини - е, не, мерси. Да си ги държат, да си ги ядат, да си ги консервират, каквото щат да ги правят - да не ми ги носят тук.

Дори и да съм последния човек в България, който иска да яде домати с дъх на домати и краставици с вкус на краставици и държи алергичните към риба да не получават анафилактичен шок щом хапнат ябълка държа да подкрепям нашите производители, нашите земеделци, селяни, фермери... докато ги има и за да ги има. И за да може освен детето ми и неговите деца един ден да знаят какъв вкус има домата - и да не се учудват, че той е различен от вкуса на, примерно, картофа.
...
Виж целия пост
# 7
Благодаря за новата тема bouquet
Засилила съм се да правя чипс от круши, после ще споделя резулатата!
Виж целия пост
# 8
Темата отчетна ли е  newsm78
Виж целия пост
# 9
Чудя се дали да замразя сушените плодове newsm78
Споделете моля ви променя ли се вкуса след размразяване!
Голям проблем това съхраниние.Ще ми се за по дълъг период да ги съхраня ,а в буркани не ми се рискува за  да не мухлясат.
Виж целия пост
# 10
Чудя се дали да замразя сушените плодове newsm78
Споделете моля ви променя ли се вкуса след размразяване!
Голям проблем това съхраниние.Ще ми се за по дълъг период да ги съхраня ,а в буркани не ми се рискува за  да не мухлясат.
Аз само така ги съхранявам и нямам никакви проблеми, но за вкуса... не съм забелязала.
Виж целия пост
# 11
А в хартиени пликове добра идея ли е? Нямам място във фризерите...


О, и таркахата стана чудесно, но трябва да имам повече време в някой момент да опиша подробно за какво иде реч.
Виж целия пост
# 12
А в хартиени пликове добра идея ли е? Нямам място във фризерите...


О, и таркахата стана чудесно, но трябва да имам повече време в някой момент да опиша подробно за какво иде реч.


Бързо намирай време  Hug , че в петъка и аз да се претна....
Виж целия пост
# 13
Ох,. време много още нямам, но всичко започва с квас - а той се дундурка близо седмица. Слагаш вода, брашно и захар - като да стане кашица. Гледах някъде колко брашно, ама... не помня къде и колко беше - пък и май няма толкова значение. После всеки ден добавяш брашно - по лъжица - сутрин, обед и вечер - аз добавях сутрин и вечер, щото на обед... как? - и разбърквах хубаво. Ако стане много гъсто, добавяш водичка - добре е поне от началото да не е хлорирана вода. И брашното първо да е ръжено, не бяло, после при добавянето и бяло бива.
Отивам да завивам малчо...
Виж целия пост
# 14
 И после  Grinning
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия