Тенджара под налягане

  • 3 574
  • 16
Момичета,моля ви даите идеи за ястия които се приготвят в тенджара под налягане newsm78,защото моите мъже ядат по много и затова ми се налага почти всеки ден да стоя над печката,а и с малко дете #Crazy #2gunfire
Виж целия пост
# 1
Това е любимата гозба на моето семейство:

ПИЛЕ С КАРТОФИ И КАРАМЕЛИЗИРАНА ЗАХАР

3-4 пилешки бутчета

1 кг картофи

4-5 скилидки чесън

1 суп.лъж захар

4-5 супени лъжици соев сос
Карамелизирате захарта в тенджера под налягане и прибавяте малко мазнина и бутчетата(около 2-3 минути)прибавяте сколидките чесън нарязани на едро,картофите и соевия сос!

Затваряте тенджерата и оставяте така около 30 минути
Виж целия пост
# 2
Хубавото на тенджерата под налягане е, че в нея можеш да готвиш всичко. Simple Smile Става бързо и вкусно. Нещо много лесно е гювеча. Слагате всички продукти (картофи, моркови, бяма,гъби, лук и др.) заливате с малко вода и подправки, затваряте и така на бавен огън около 1 час. Най-важната съставка за мойте ястия е любовта!!!
Виж целия пост
# 3
То наистина може всичко в нея- най-често правя сърмички, пълнени чушки,зеле с месо и картофи с наденица,по-рядко-грах яхния,зрял фасул,леща.
Виж целия пост
# 4
може и ракия да се вари Grinning Grinning Grinning
Освен всичко за готвене и задушаване, което ти дойде на ум.
Виж целия пост
# 5
На нас напоследък любимото ни ядене в тенджера под налягане са пържолки. Подреждам ред овкусени пържолки, ред обелени картофи, разрязани на половинка и накрая заливам или с малко заквасена сметана, разтворена в съвсем малко вода или с 1 чашка бира. Стават направо божествени.
Тотвим си и стандартните неща - боб, леща, зелен фасул, телешкото варено става просто фантастично и т.н.
Виж целия пост
# 6
Не припарвам до тази тенджера...много ме е шубе от нея!   Blush
Виж целия пост
# 7
Ако имах, бих варила телешкото вътре. Иначе отнема часове  Crazy
Виж целия пост
# 8
Последното, което открих е мусака в тенджерата под налягане. Отнема 30 мин. Изсипвам всико вътре, добавям вода и след това за малко във фурната. Правя заливка - и готово.
Виж целия пост
# 9
Последното, което открих е мусака в тенджерата под налягане. Отнема 30 мин. Изсипвам всико вътре, добавям вода и след това за малко във фурната. Правя заливка - и готово.
Че аз и във фурната за половин час я правя.
Виж целия пост
# 10
Имам предвид общо 30 минути - с подготовката - белене, рязане и т.н.
Виж целия пост
# 11
Ето ти още рецепти Бон апети!

Виж целия пост
# 12
Аз когато варя нещо винаги я ползвам.Леща,Боб,Супа,картофи....Всичко се прави по обичайния начин,само дето така става по бързо...
Виж целия пост
# 13
Аз нарязвам телешко (може и свинско и пилешко), много пресен лук, моркови, гъби и картофи, подправям с чили, черен пипер, сол, риган и затварям. Като заври, чакам 1 час на бавен огън и го свалям. Става превъзходно.
Виж целия пост
# 14
Грах с пиле или телешко
2 средно големи картофа нарязани на кубчета като за супа
1 глава лук
1 пакет зам. грах или от буркан
2 моркова нарязани на кубчена
чушки на кубчета
подправки на вкус
Слагаш всичко в тенджерата ,  подправки , месото и 600мл. вода. Вариш около 15мин. и готово за пиле. За телешко вара 20 25 мин.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия