Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Въпрос за Аптамил АР

  • 6 460
  • 8
Здравейте,
дъщеря ми е на 27 дни и до вчера се хранеше само с Аптамил. От самото начало повръща по малко, но от седмица започна да хапва повече (90-100гр.) и съответно да повръща повече, понякога по 2 - 3 пъти след ядене, на фонтан. Та вчера педиатърката ни препоръча да вземем Аптамил АР. Въпросът ми е: тъй като е много гъсто и трудно го разтварям, а и четох че може да доведе до запек (малката и без това се изхожда по един път за 24 часа и то трудно) мога ли да го смесвам с обикновения Аптамил и в какво съотношение?
Педиатърката не вдига телефона (по принцип)  Thinking

И също така с какъв биберон сте го давали? Имаме 1 - чка на Чико и Авент, но тече по - бавно от обикновеното (може би защото не е било добре разтворено  newsm78)
Виж целия пост
# 1
нали в топла вода разтваряш? и после разреждаш със студена...
И ние сме на Аптамил, не се разтваря в студена, и ние връщаме след хранене понякога, не винаги, не мисля , че сте за антирефлукс, ако не повръща всичко. Ние връщаме 2-3 глътки
Виж целия пост
# 2
В топла вода, да, около 40 градуса или малко повече. Как да разреждам със студена вода?
Обикновения Аптамил се разтваряше добре в същата вода...
Иначе не знам дали сме за антирефлукс, не повръща чак всичко, но е след всяко хранене и понякога по няколко пъти...сега от вчера с новото мляко не е повърнала нито веднъж.
А педиатърката каза, че повръща от преяждане, а тя дори не си изяжда дозата...
Виж целия пост
# 3
ние ядем 120 мл, слагам 4 лъжички в 40 мл топла преварена вода, разтварям хубаво и допълвам още 80 мл студена вода. Ми не знам от какво зависи връщането на храна - когато яде много лакомо може би, а връщането е при оригване, затова си мисля, че не е повръщане. Но щом се чувствате добре с анти рефлукс, значи всичко е ок.
Виж целия пост
# 4
ние ядем 120 мл, слагам 4 лъжички в 40 мл топла преварена вода, разтварям хубаво и допълвам още 80 мл студена вода. Ми не знам от какво зависи връщането на храна - когато яде много лакомо може би, а връщането е при оригване, затова си мисля, че не е повръщане. Но щом се чувствате добре с анти рефлукс, значи всичко е ок.

Аз го приготвям директно 3 - те лъжички в топла (около 40 градуса) вода и раздрусвам. Ядем 90 - 100 гр. сега пробвах да разбъркам с лъжичка и се разтвори по - добре. Връщането при нас не е само при оригване, а е между 10 минути и един час след хранене и то доста обилно напоследък  Sad понякога тъкмо повърне, преобличам я и след 5 мин. повръща пак...стигало се е до 3 пъти след едно хранене...
преди ядеше по - малки количества и повръщаше по-малко и то не след всяко ядене, но откакто увеличи дозата стана ужас...
Виж целия пост
# 5
Поискайте направление за специалист.
Вероятно няма нищо притеснително, ни при редовно повръщане на фонтан е добре да се направи преглед и след това да се експериментира с млеката.
Виж целия пост
# 6
Благодаря за отговорите. Повръщането на фонтан е от седмица някъде откакто започна да хапва повече, преди това връщаше съвсем малко. Според педиатърката няма нищо притеснително, било от преяждане  newsm78, а и всички бебета имали физиологичен рефлукс до 4 - ти месец... но не знам защо тогава ни изписа АР мляко. Сега с него е по - добре, за 2 дни е повърнала два - три пъти и то много малко количество...ще видя как ще бъде и ако трябва ще търсим специалист.
Малко бавно тече обаче млякото и тя се изморява докато яде, не знам какъв биберон да търся, тъй като с предишното даже се давеше понякога...
Виж целия пост
# 7
Здравей! Синът ми повръщаше по 1-2 пъти 3 дни подред и 2 почиваше като правеше огромни фонтани. Първо почнах след ядене да не го държа с корема към мен за оригване, изобщо не му притисках корема и го държах по 10-15 мин дори и да се е оригнал, за да му слегне храната. Повръщането продължи - почнах да давам сироп гастротуз по 2.5 мл сутрин, обед и вечер и да го храня на 2 часа и половина, повръщането намаля по 1-2 пъти в седмицата, добавих и по 5 капки вомитусхил пак сутрин, обед и вечер преди хранене с лъжичка (а сиропа го слагам в кърмата) и да чукна на дърво от 2 седмици не е повърнал нито веднъж. Но всяко бебе е различно, твоето повръща много по често, а и не е на кърма, така че, ако искаш пробвай за седмица моите методи (за сиропа и капките се консултирай и с твоето педи) и ако не намалее те съветвам да се обърнеш към специалист!
Виж целия пост
# 8
Здравейте !
Аз искам само да споделя ,че според мен и мои приятелки които сме имали сходни проблеми. При моето бебе беше запек от Хип к др млека , а при мои приятелки сериозен рефлукс  . Много сме доволни от Фризовом . То също е гъсто , по мазно като че ли и определено трябва да раздрусаш по - силно шишето , но се родихме с това мляко.
Моят син няма рефлукс и малко му се отразява на коликите това че е гъсто мляко, но що се отнася до перисталтиката е като часовник! И то от първия ден на прием .
Ако искате проверете 🤷🏽♀👶 успех !!!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия