Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

ДЕЦА С ТЕЛК 3

  • 74 347
  • 728
# 720
Здравейте! Толкова отдавна не съм писала в темата, но по същество, Утре ни е надявам се последното явяване на ТЕЛК. Синът ми навърши 16 миналата година, дадоха за период една година, като ни беше изрично подчертано, че следващото решение ще е пожизнено. Въпросът ми е , как се процедира след това. Понеже вече е лице, бегло съм запозната че трябва да отидем в НОИ, но само толкова. Моля, ако е възможно да ми дадете повече информация какво ни предстои оттук нататък. Предварително благодаря!!
П.П.  мразя това явяване, аз се натоварвам до краен предел психически, за детето да не говоря Sad Sad Sad
Виж целия пост
# 721
След като вземете новият теклк подпечатан и процентите са над 72% с копие от ТЕЛК  и издаден документ от банка или дск  за сметка на името на детето че желаете парите да му се превеждат по банков път заедно с него отивате в ной да подадете молба за инвалидна пенсия. Пенсията се изплаща  със задна дата от навършване на 16 гоаини.
Виж целия пост
# 722
...и процентите са над 72% с копие от ТЕЛК  .....

Не е ли над 71%?
Виж целия пост
# 723
Ами на нас ни казаха че трябва да е над 72 затова ни дадоха и такъв процент за да може да взима инвалидна пенсия.
Виж целия пост
# 724
Момичета незная дали тук е мястото да питам, но имам един въпрос: Моя близка е личен асистент на внучето си което е с 90% ТЕЛК, детето го гледа в София, но бабата е с постоянен и настоящ адрес в провинцията.Може ли ако си смени настоящия адрес в София да получи карта за безплатно пътуване с градски транспорт?

Виж целия пост
# 725
...и процентите са над 72% с копие от ТЕЛК  .....

Не е ли над 71%?

71 е, поне според страницата на НОИ.
Ще върнат пенсията от навършване на 16г,но ще трябва да носи и предишното решение, ако е над 71 . За сметката.... може и по късно IBAN  да се носи  НОИ.
Виж целия пост
# 726
Процентите досега са 56. Какво означава това - че няма да има пенсия или ще дадат по-висок процент пожизнено??
Виж целия пост
# 727
За да получава детето инвалидна пенсия процентите  трябва да бъдат над 71 въпреки ,че на нас ни казаха че трябва да са над 72%, Ние бяхме преди с 62% ,но ни дадоха 72 като навърши 16 години за да може да получава инвалидна пенсия.
Виж целия пост
# 728
нова тема!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия