Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Бихте ли се върнали в България?

  • 161 553
  • 1 846
Мами, имам конкретен въпрос към вас дали бихте се върнали да живеете в България, ако не защо?
Виж целия пост
# 1
Бих  Peace
И в България и бих сменила и друга държава.
Зависи от това какво търся и какво
ще ми предложат за моментът.

Дали аз или някой друг ще се върне в България
не би трябвало да е от значение.
Всеки сам решава и премерва + и -.
Ако ти си решила да се връщаш,
това какво мислим ние от значение ли е?
Виж целия пост
# 2
На този етап от живота ми НЕ, не бих се върнала да живея в България.
Бих отишла да живея в Сърбия (ММ е сърбин) или бих останала тук където съм в момента.
Никога обаче не се знае...
Виж целия пост
# 3
Бих, да. Много искам, но няма как.
Виж целия пост
# 4
Ние се върнахме и сме доволни.
Виж целия пост
# 5
Добро утро, има един лаф- Носталгия, това е да искаш да се върнеш и да няма къде да отидеш. Това е казано точно за мен. Обичам българската природа и сред нея се чувствам прекрасно, докато не срещна хора. Не ме разбирайте погрешно, но от година на родината ми става мащеха. Никога не бих останала завинаги тук, където работя. Един ден на преклонна възраст ще се върна, ще си купя къща в едно забутано родопско селце и ще си живея далеч от всичката ширеща се злоба, завист и лицемерие.
Чужбина дава, но и много взема. Номера е да се върнеш преди да ти е взела младостта, семейството,приятелите, роднините,здравето.
Друг е въпроса, ако си се устроил на вън със семейството си. Тогава трябва да мислиш и за бъдещето на децата си, би ли искала да ги върнеш в страна където е важно колко пари имаш, каква кола караш, какъв ти е телефона и в кой нощен бар хвърляш салфетки? Иначе просто си аут от социалния живот на България.
Каквото и да решиш, ти желая успех. Не от хубаво сме тръгнали по пътя на емигранта, но по някога той е по-лесен.
Виж целия пост
# 6
, ще си купя къща в едно забутано родопско селце и ще си живея далеч от всичката ширеща се злоба, завист и лицемерие.

 Тогава трябва да мислиш и за бъдещето на децата си, би ли искала да ги върнеш в страна където е важно колко пари имаш, каква кола караш, какъв ти е телефона и в кой нощен бар хвърляш салфетки? Иначе просто си аут от социалния живот на България.


Това го има навсякъде.
Зависи от средата в не от държавата.
Виж целия пост
# 7
Благодаря ви за отговорите момичета!

Аз мисля да се върна, просто ми е интересно и вашето мнение. Винаги може да чуеш от трети човек плюс или минус, за които не си се сетил.
Виж целия пост
# 8
Бих се върнала и го обмислям. Но най-вероятно само за известен период от време, за да се порадвам на природата. Не обичам да се задържам на едно място. Децата ще бъдат задължително на домашно обучение в България.
 
Плюс е природата, по-активен и здравословен начин на живот, семейството.
Минус са престъпността, клюките, ниските заплати.
Виж целия пост
# 9
Зависи в коя държава съм, зависи от семейно положение, доходи, кариера...изобщо как ми е уреден живота. От едната носталгия не бих се върнала за постоянно.
Виж целия пост
# 10
Не мога да живея в чужбина.Ходила съм на различни места,живяла съм там,но не носталгията ме е връщала,а чувството че не там е моето място,че това не са моите приятели/съседи/семейство.И тук в България не съм ги намерила всички тях,но имам стабилност и упора които сама съм постигнала и поддържам.А и я обичам,наистина с намръщените хора,с прекрасната и зареждаща природа,с езика и културата,обичайте и.Всеки ден научавам по едно хубаво и добро нещо за България,напук на всичките лоши неща с които ни заливат.Гордея се че съм Българка и никога няма да напусна България  Heart Eyes
Виж целия пост
# 11
Policaikata, камъкът си тежи на мястото. Истина е, че тук сме дърво без корен,вярно е и това, че много забравят българската си идентичност. Но това зависи от човека. Аз и на Марс да ида, ще си остана родопчанка. Не съм мислила, че ще напусна България, просто когато си изправен до стената-хващаш куфара и тръгваш.
Виж целия пост
# 12
Така е, всичко е много относително, зависи от човека, от нагласата и е интересно като чуя различни гледни точки Simple Smile
Виж целия пост
# 13
Така е, всичко е много относително, зависи от човека, от нагласата и е интересно като чуя различни гледни точки Simple Smile
Наши познати тази есен заминаха цялото семейство барабар с бабата с нагласата от страна на мъжа, че повече нищо няма да го свързва с България. Останалите май не са на това мнение.
Виж целия пост
# 14
Ами аз се върнах! Голямаааама глупост!  Mr. Green
Виж целия пост
Коледа 2018

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия