Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Истината за Дядо Коледа

  • 25 262
  • 235

Анкета

Насърчавате ли децата си да вярват в Дядо Коледа?

Опции:

# 225
...когато мислехме, че дядо Коледа е изял дядото на моята приятелка, защото беше с неговите пантофи....
Ох, дечица  Simple Smile Хам-хам-хам, изял го е и само пантофите са му останали   Simple Smile
Виж целия пост
# 226
А според вас нормално ли е брат и сестра на съответно 9 и 11 години все още да вярват в Дядо Коледа? Баща им беше решил да им каже тази Коледа, но бившата му жена не позволи. На тази възраст е много трудно да ги излъжеш вече и те се усещат общо взето но все още вярват, На мен ми се струва глупаво, достатъчно големи са за да знаят вече.
П.П Децата са американчета, не че това има голямо значение, но ми се струва че в Б-я по-рано научават истината.


Защо да е ненормално? Или вярват, или нарочно искат да вярват и не искат вълшебството да умира?
В България много неща се случват по-рано (не при всички разбира се): пропушването на цигари, имането на собствен телефон и акаунти социални медии (при легална възраст 13г.); пробване на наркотици, слушане на чалга  и т.н., с една дума порасване на децата по-рано. Радвам се, че моите са още наивни и невинни деца, далеч от това.
Съученичките на дъщеря ми (10г.) вярват в Дядо Коледа и пишат писма до него - включително и моята.
Не мисля, че я лъжа или татко и - нека бъде дете и да играе по-дълго. Има и кукли и не ми дава да и прочистя играчките.

А Коледа изначално е християнски празник (написано е на 3 стр. на темата) - Рождество Христово - разбира се, че има връзка с религията! Това, че западния свят го е комерсиализирал с истерията по подаръците и "консуматорството" е друг въпрос ...

Дядо Коледа (също дядо Мраз), известен по света още като Санта Клаус, Свети Николай, Крис Крингъл, е едновременно исторически и митологичен герой, чието име се свързва с носенето на подаръци на Рождество Христово.
Виж целия пост
# 227
Децата имат нужда от вълшебства. Моментът, в който разберат, че такива не съществуват, бележи края на детството.
Всеки родител решава сам за себе си кога ще сложи този край. За мен най-подходящият момент е, когато детето тръгне на училище и вълшебствата се заменят с чудесата на науката. Важно е да се уцели точният момент, защото ако се избърза или закъснее, детето ще страда повече.
Не само децата възрастните също  имат нужда от вълшебства.....
Виж целия пост
# 228
Не само децата възрастните също  имат нужда от вълшебства.....
О, да!
Виж целия пост
# 229
Напоследък много рязко разпознавам два типа хора - такива, които са възпитавани с вяра във вълшебства, феи, Дядо Коледа и т.н. и такива, на които всичко им е казвано 1:1 и за мен вторите са си чисти дръвници. Вярвала съм в Дядо Коледа, във феи и т.н. и не съм се повредила, когато съм разбрала истината.
Виж целия пост
# 230
...когато мислехме, че дядо Коледа е изял дядото на моята приятелка, защото беше с неговите пантофи....
Ох, дечица  Simple Smile Хам-хам-хам, изял го е и само пантофите са му останали   Simple Smile

До ден днешен се забавлявам покрай тази случка, защото не си я спомням пряко, но родителите ми (че и тези на приятелката) се погрижиха дооооста години след това да ни напомнят за ситуацията.... Сигурно е можело да не забележа дори Simple Smile Simple Smile Simple Smile

Съни, аз бях от първите хора, сега съм от вторите. В момента съм убедена, че може да вярваш във феите, дядо Коледа и тн, но въпреки това да знаеш, че не са истински. Това по никакъв начин не пречи на магията (поне при мен). И вярвам в други магични неща, които не са съвсем далеч от реалността.... Simple Smile
Виж целия пост
# 231
В момента съм убедена, че може да вярваш във феите, дядо Коледа и тн, но въпреки това да знаеш, че не са истински. Това по никакъв начин не пречи на магията (поне при мен).
Точно това е.
Виж целия пост
# 232
Не, аз говорех за типа хора, които са вечбо недоволни, за тях има само черно или бяло, не виждат красота, няма магия за тях.
Виж целия пост
# 233
Добро утро. Днес се събудих и навън всичко бе бяло и вълшебно и ми стана едно коледно и празнично (нищо, че съм на работа) В това е магията, тя е в главите ни, независимо дали вярваш или не. За това са казали хората, човек е голям, колкото са големи мечтите му.
Виж целия пост
# 234
Коледа никога не е просто навик,тя е магия.
Виж целия пост
# 235
И моята все още вярва в Дядо Коледа и нямам нищо против това.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия