Замразяване на домашни зеленчукови пюрета

  • 4 586
  • 18
Предполагам, че темата вече е обсъждана, но тъй като не можах да намеря реших да ви попитам:
Замразявате ли домашно приготвени зеленчукови пюрета? За колко дълго? Как след това размразявате?
Виж целия пост
# 1
Замразявах ги в бурканчета от детски храни-проблем няма.На мен са ми издържали по 1 месец,а може и повече-незнам защото не ми се е налагало да ги консумираме след това.
Размразявах в микровълнова,ама и на стайна темперетура.Зависи колко време имам.
Най-добре е на стайна,ама като бързам и в микровелето става.
Виж целия пост
# 2
Аз също замразявам,но ги консумираме за максимум 10 дни.На толкова време горе долу правя,накъде около 1.5-1.6 литра пюре.
Сутрин ги вадя от фризера,а ако не стане на стайна температура-във микровалето.
Виж целия пост
# 3
Замръзявам във фризера в бурканчета от пюрета , сега малко по - големи. Не съм държала повече от месец. Размразявала съм по няколко начина. На стайна температура , в МВ и на котлона на водна баня.
Виж целия пост
# 4
Чесно казано не съм привържаник на тези замръзявания, защото след това храната няма същия вкус, предпочитам прясно зготвена храна да давам на малкия  Grinning
Виж целия пост
# 5
Правех му за 15-20 дена пюрета и замръзявах.Размразявах ги обикновенно от вечерта извадя бурканчето и до сутринта е размръзено.Понякога и на микровелето.
Виж целия пост
# 6
Аз правя по 10-12 бурканчета, замразявам ги в камерата. Изваждам ги вечерта и до другия ден са готови за консумация. Понякога и в микровълновата съм размразявала, няма проблем.
Виж целия пост
# 7
Замръзявам ги в камерата.
До колкото знам могат да стоят до 2 месеца, но аз не ги държа за поече от месец.

Размръзявам в микровелето.
Виж целия пост
# 8
Аз не замразявам, понеже нямам фризер. Правя по малко количество, което се изяжда за около 1 седмица. Сварявам зеленчуците със съвсем млко вода, пасирам и както е още горещо пюрето, го пълня в най-малките бурканчета, затварям и обръщам веднага с капачката надолу. Почти винаги хлътва капачката. Съхранявам в хладилника.
Виж целия пост
# 9
Преди правех по 20-30 бурканчета наведнъж (сварявах зеленчуците на куп и после ги пасирах в комбинации) и ги слагах в камерата. Вадех или сутрин да се размрази на стайна температура или при спешни и недоразмразени случаи - в микровълновата.

Сега яде от нашата храна, но понеже готвим веднъж на 2-3 дена, винаги сипвам в 2-3 бурканчета от новото ядене и бум - в камерата. Докато ние си дояждаме яденето от вчера или онзи ден, на нея й размразявам нещо по-различно.

По месец-два ми стоят в камерата. На мен не ми се струва по-различна храната след размразяване.
Виж целия пост
# 10
А какви бурканчета ползвате за камерата?Стават ли тези на Хип,защото не са винтови.
Виж целия пост
# 11
Аз не замразявам, понеже нямам фризер. Правя по малко количество, което се изяжда за около 1 седмица. Сварявам зеленчуците със съвсем млко вода, пасирам и както е още горещо пюрето, го пълня в най-малките бурканчета, затварям и обръщам веднага с капачката надолу. Почти винаги хлътва капачката. Съхранявам в хладилника.
точно така правя и аз.
Виж целия пост
# 12
Замръзявала съм до 20 дена.После размразявам или на стайна температура,или на микровълновата.Става и в бурканчета на Ганчев.
Виж целия пост
# 13
Държа ги във фризера 2-3 дни, максимум седмица. Готвя му манджи за 2-3 дни напред обикновено.Размразявам на стайна Т и после стоплям до завиране. Само че си имам едни пластмасови бурканчета с винтови капачки, които са по-големички - по 300 мл май.
Виж целия пост
# 14
Благодаря за отговорите, момичета  smile3525

А какви бурканчета ползвате за камерата?Стават ли тези на Хип,защото не са винтови.

И на мен ми е интересно дали тези на Хип стават, че ползвам такива.
За сега съм приготвила пластмасови купички за замразяване, да видим как ще стане в тях.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия