Да си поговорим за домашната шунка и шунковарите, пък и за други неща - ТЕМА 3

  • 146 838
  • 758
# 720
Без нитритна сол малотраен колбас с колбасен вкус никога няма да направите. От 20 отрови, които се слагат, може да задраскате 19,  но Е250 (натриев нитрит) - не! Без него ще получите сивозелен продукт с лош вкус. И всичко това е описано вече  в темите, ама кой да чете.. По-лесно е да се пита, защото чукча писател, не читател.

Аз обаче съм чукча-готвач и мога да ти кажа, че и без нитритна сол ми се получават колбасите. Е ...малко са по-малотрайни ама при мен поне едвам се задължат за 48 часа.
Виж целия пост
# 721
Здравейте ето ви шунка от свинси врат.Взех едно голямо парче излезна 2кг.Сол 50/50 обикновена и нитритна,захар 10гр.черен пипер 4гр.Мащерка 1 с.л. 15 хвойна леко се се преспат с нож.Месото овалва и се оставя в ладилника за 7 дни като всеки ден се обръща.След 7 дни месото се измива под течаща вода,овива се в колагеново фолио,ако нямате може и без него и се слага в колбасарска мрежа.След това се пече в фурна на 80С с конвекци.За 7ч.и 30мн.Охлаждате веднага с ледена вода за 30 мн.Имате хубава домашна шунка.
Виж целия пост
# 722
http://prikachi.com/images.php?images/611/9378611p.jpg

http://prikachi.com/images.php?images/612/9378612W.jpg

http://prikachi.com/images.php?images/614/9378614J.jpg
Виж целия пост
# 723
A от къде се снабдявате с колбасарска мрежичка?
Виж целия пост
# 724
От тук....
https://www.ebay.co.uk/itm/2m-Black-White-ALL-MEATS-Butchers-Roa … sh=item2582f18881
Виж целия пост
# 725
И в англ.амазон ,.има Wink
Дайте линк, откъде да си закупя шунковар?
Виж целия пост
# 726
Заповядай     https://www.amazon.co.uk/313130-Pressure-Cooker-Press-Thermomete … eywords=ham+maker
Виж целия пост
# 727
A докато си купя шунковар мога ли да варя шунка в нещо друго? Четох за консервни кутии, но никъде не намирам повече информация за метода. Аз си мислех за бурканче с пробита капачка за термометъра (от тези малките, които са прави по цялата си височина.
Виж целия пост
# 728
A докато си купя шунковар мога ли да варя шунка в нещо друго? Четох за консервни кутии, но никъде не намирам повече информация за метода. Аз си мислех за бурканче с пробита капачка за термометъра (от тези малките, които са прави по цялата си височина.

Ами тука бяха показани технологии за варене във всякакви варианти. Поразгледайте темата назад.
Виж целия пост
# 729
Ох, седя и се хиля. Поръчах си шунковар от ибей. Дойде за два дни, ама е някакъв доста малък, според мен и има книга на руски. Пише "Ветчинница Гурман".

Няма да го връщам, защото струваше 15 кинта, ама колко са големи вашите? това е 20 см. Явно само за закуска прави шунка Simple Smile.
Виж целия пост
# 730
Ох, седя и се хиля. Поръчах си шунковар от ибей. Дойде за два дни, ама е някакъв доста малък, според мен и има книга на руски. Пише "Ветчинница Гурман".

Няма да го връщам, защото струваше 15 кинта, ама колко са големи вашите? това е 20 см. Явно само за закуска прави шунка Simple Smile.

Това е поне килограм месо, не прави прибързани изводи, опитай.

Моля за рецепта за шунка или колбас от гърди на кокошка, домашна, голяма.
Виж целия пост
# 731
Ох, ще го пробвам, ама наистина смешно изглежда Simple Smile.
Виж целия пост
# 732
Ох, седя и се хиля. Поръчах си шунковар от ибей. Дойде за два дни, ама е някакъв доста малък, според мен и има книга на руски. Пише "Ветчинница Гурман".

Няма да го връщам, защото струваше 15 кинта, ама колко са големи вашите? това е 20 см. Явно само за закуска прави шунка Simple Smile.
Може ли линк?
Виж целия пост
# 733
Ох, седя и се хиля. Поръчах си шунковар от ибей. Дойде за два дни, ама е някакъв доста малък, според мен и има книга на руски. Пише "Ветчинница Гурман".

Няма да го връщам, защото струваше 15 кинта, ама колко са големи вашите? това е 20 см. Явно само за закуска прави шунка Simple Smile.
Може ли линк?

https://www.ebay.com.au/itm/3-Tier-Stainless-Steel-Ham-Press-Ham … H_TitleDesc=0%7C0
Виж целия пост
# 734
Моля за рецепта за шунка или колбас от гърди на кокошка, домашна, голяма.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия