Да си поговорим за домашната шунка и шунковарите, пък и за други неща - ТЕМА 3

  • 146 866
  • 758
# 675
Записвам се да следя, но първо ще изчета написаното до сега. Благодаря!
Виж целия пост
# 676
Едно парче свински шол от вчера кисне в солена вода. Днес мисля да го сложа в плик за печене и на да го бухна в тенджерата на водна баня или на пара. Нямам шунковар, а ми се струва, че е възможно да се вмирише, ако го оставя до утре.
Как мислите, би ли се получило нещо ядивно в този случай?
Виж целия пост
# 677
Пробвай този метод. Аз пробвах – резултатът няма разлика с този, който се получава с шунковар.  Simple Smile
Виж целия пост
# 678
Пробвай този метод. Аз пробвах – резултатът няма разлика с този, който се получава с шунковар.  Simple Smile
Много ти благодаря, ще опитам и така, но сега не мога да се бавя, подозирам, че месото  ще започне да се разваля. Ще го направя както писах и ще пиша за резултата, а този метод ще го имам предвид за другия път bouquet
Виж целия пост
# 679
Имам следния въпрос: Може ли термометъра на шунковара / ТЕСКОМА/ да се използва и като термометър за месо- във фурната. Старх ме е да не го прецакам.Сори, ако звучи глупаво, ама не съм наясно.
Виж целия пост
# 680
Имам следния въпрос: Може ли термометъра на шунковара / ТЕСКОМА/ да се използва и като термометър за месо- във фурната. Старх ме е да не го прецакам.Сори, ако звучи глупаво, ама не съм наясно.

Да, лично изпробвано Simple Smile
Виж целия пост
# 681
Имам следния въпрос: Може ли термометъра на шунковара / ТЕСКОМА/ да се използва и като термометър за месо- във фурната. Старх ме е да не го прецакам.Сори, ако звучи глупаво, ама не съм наясно.
Ама само да боцнеш да измери, нали? Не да го оставяш във фурната?
Виж целия пост
# 682
В момента има в Емаг шунковари. Препоръчвате ли някой модел?
Виж целия пост
# 683
Питам се, кой да избера:

"Тескома" - не е ли негатив, че е пластмаса, която трябва да се вари в тенджера?

https://www.emag.bg/shunkovar-veve-inoksov-2/pd/DVBKD2BBM/ - като отделна тенджера ми изглежда ?

https://www.posylka.de/ru/vetchinnica-redmond-rhp-m02-08151367.html#tab__reviews - може би не само в кукъра става, но само в кукъра става добре ?

Моля да споделите в кои шунковари ( освен пластмасовия) НЕ се налага използването на пакет, а направо се слага месото ?
Виж целия пост
# 684

Моля да споделите в кои шунковари ( освен пластмасовия) НЕ се налага използването на пакет, а направо се слага месото ?

До колкото виждам, моят е като на първия лин. Не слагам плик /макар, че наснимката е показано/, а направо в шунковара. За съжаление, в момента разполагам само с газов котлон и не мога да докарам Т на варене без непрекъснато следене , доливане и изливане на води и затова не го ползвам. Но шунката си ставаше супер и се отделяше лесно.


Ето Линк, към първият ми опит.
Виж целия пост
# 685
Имам следния въпрос: Може ли термометъра на шунковара / ТЕСКОМА/ да се използва и като термометър за месо- във фурната. Старх ме е да не го прецакам.Сори, ако звучи глупаво, ама не съм наясно.
Ама само да боцнеш да измери, нали? Не да го оставяш във фурната?

Искаше  ми се да го оставям във фурната. Но и това е вариант
Виж целия пост
# 686
Имам следния въпрос: Може ли термометъра на шунковара / ТЕСКОМА/ да се използва и като термометър за месо- във фурната. Старх ме е да не го прецакам.Сори, ако звучи глупаво, ама не съм наясно.
Ама само да боцнеш да измери, нали? Не да го оставяш във фурната?

Искаше  ми се да го оставям във фурната. Но и това е вариант
Аз не знам всъщност дали не може да се оставя... просто ми се стори, че може да се повреди. Нека другите са кажат...
Виж целия пост
# 687
Може би зависи на какви градуси. Аз рискувах, когато правих шунка във фурната и оставих термометъра в месото, за да следя през стъклото на вратата. Нищо не му стана. Но все пак фурната се нагрява само до 80 градуса. Използвах термометъра от този шунковар.
Виж целия пост
# 688
Здравейте!
За първи път ще правя шунка, вчера се сдобих с шунковар като посочения от Как' Сийка. Месото е подготвено и вече отлежава в хладилника, утре  ще го варя. Имам един въпрос - за варенето шунковарът в студена вода ли се слага или направо на 80° С? Простете ми незнанието, в инструкциите за употреба не е пояснено. А ако в темите е обсъдено - също моля за извинение, нямам време да ги изчета целите.

И още един въпрос - някой виждал ли е Такъв плик-ръкав за печене по магазините? В Метро няма, ще проверявам тези дни в други близки магазини. Че ако трябва да обикалям по цяла София да търся, то горивото ще ми е по-скъпо от доставката от е-маг. Simple Smile

И още нещо - Батето споменава, че слага вит. В в шунката. По колко се слага?

Благодаря предварително на всеки отзовал се на въпросите ми!
Виж целия пост
# 689
Показаният последно шунковар, който според описанието е иноксов, наистина ли е от неръждаема стомана?

Аз ползвам друг, уж също беше нераждавейка, обаче след миена на 85 градуса в миялната поръждавя.  Sad Искам друг да си купя, че го ползваме редовно и искам да е истинска стомана, по възможност 18/10. Цената не е от значение, просто искам да спра да плозвам пликчета и въобще да огранича ползването на пластмасови съдове за готвене и съхранение.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия