15-минутни ястия - идеи и рецепти

  • 209 438
  • 772
# 735
Извинявай,ако съм те подвела с рецептата EmbarassedПросто исках да напиша,че наистина има вариант само за късчетата да станат за 15 мин.И аз не съм от сръчните-малката ми е постоянно в краката.Картофеното пюре обаче ми отнема винаги около час,затова писах че времето е без него.
Виж целия пост
# 736
Ама как ще си ме подвела - рецептата е чудна, всички много я харесаха.
Просто при мен не стана за 15-20 минути, та затова реших да предупредя, в случай, че някой е по-пипкав с детайлите като мен, а и е решил да прави пюре. Има начини темпото да се ускори - примерно да не се овалват късчетата по отделно; освен това аз мия месото, подсушавам го; гъбите също - чистя, режа пънчета, мия. Някои не мият гъбите. Аз се престаравам, затова съм по-бавна. А и пюрето отнема още толкова време, колкото и късчетата.
Виж целия пост
# 737
Има начини темпото да се ускори - примерно да не се овалват късчетата по отделно;
Чудесен спестяващ време начин е поставянето на късчетата месо в гевгир, а под гевгира- вестник. Ръсиш с брашно и разтръскваш. Късчетата се овалват равномерно, а излишното брашно пада на вестника. После само сгъваш вестника и мяташ в боклука.
Виж целия пост
# 738
Нарязани задушени картофи в МВ и след това - сирене, топено сирене, кашкавал, може и някакъв колбас.
Готвят се почти без вода, за да не са точно като варени, а нещо средно м/у варени и печени.
Не е нищо особено, споменавам само заради липсата на чакане водата да заври.

Ааа, също и цели небелени картофи в МВ - Jacket Potato, надупчени с вилица на 2-3 места. Захлупват се и се задушават , но искат повече време - нещо от рода на 15-20 мин. (говоря за 4 едри картофа, не 1  Grinning), после се цепват на 4 и с масло и каквото има. Ето, намерих нещо ново и за мен като пълнеж.
Виж целия пост
# 739
Има начини темпото да се ускори - примерно да не се овалват късчетата по отделно;
Чудесен спестяващ време начин е поставянето на късчетата месо в гевгир, а под гевгира- вестник. Ръсиш с брашно и разтръскваш. Късчетата се овалват равномерно, а излишното брашно пада на вестника. После само сгъваш вестника и мяташ в боклука.

Не се сетих за това. Сега ще го знам. Освен това е наистина по-адекватен начин, защото излишното брашно пада и няма натрупване. Докато, както аз го правих, първо овалваш, после изтръскваш брашното - това отнема време, а и може би овалването не е така равномерно.

А и добавих някои неща към рецептата - та и тук има няколко минутки бавене: сложих от любимия си джинджифил малко (пресен), малко мед, подправки... Докато открия индийско орехче за пюрето се позабавих. А и не съм машина все пак.
Виж целия пост
# 740
За гевгира го писах на предната страница Confused
Ето и моя вариант на цели необелени картофи на фурна,посолявам ги обаче,в предаването На кафе ги приготвяха подобни
http://m.bg-mamma.com/index.php?topic=895768.330
Виж целия пост
# 741
Лейди, явно съм проспала гевгира, за който си писала. Ама ставането в 6 не действа добре на единствената ми мозъчна клетка.  Laughing
Виж целия пост
# 742
lady_gothic, благодаря за рецептата; дано не си останала с впечатление, че нещо се оплаквам; просто споделям. И за гевгира видях поста ти, просто отговорих на последния пост, в който се споменава.
Между другото: гъбите ми бяха шийтаке и кралска печурка - много вкусно стана; вероятно с манатарки ще е още по-хубаво.

П.П. И рецептата за кюфтенцата със сос от кисело мляко се каня да пробвам. Ако ми отнема пак час - отсега признавам, че аз съм виновна. Simple Smile
Виж целия пост
# 743
Ох,леле,ама и аз прозвучах като мрънкаща сръдлива лелка,извинявайте момичета ,не ми беше такава целта bouquetЩе пробвам следващият път с тези гъбки,то няма как да не е вкусно с тях.
Дали няма да е добре да се съберат рецептите на предна страница,че да не се повтарят?Сега видях ,че рецепта която съм писала скоро,я има още на първите страници ooooh! Embarassed
Аглая Епанчина,за кюфтенцата признавам без бой-моите бяха готови от тарелка WhistlingНямах време.Иначе си замесвам каймата от вечерта ,като половината замразявам за друг път.
Виж целия пост
# 744
Annabelle*,Моля те кажи за тази панировка,лесно ли се прави?
Аз рулцата от раци ги панирам в брашно,яйце и галета ,много са бързи ,наистина,но искам нещо ново да пробвам.


Съвсем лесно - разбиваш яйце, малко студена бира и брашно, докато стане гъста кашичка като тесто за палачинки или по-гъста, ако така предпочитате, добавяш сол и подправки по желание.
С такава панировка правя панирани лучени кръгчета, стават много вкусни  Peace
Иначе в нета има и доста сложни рецепти за "Патафри", но те не са за тази тема, отнемат повече време.
Виж целия пост
# 745
Annabelle*,много благодаря HugУтре ще направя лучени кръгчета за пръв път,дано се справя.
И за да не спамя повече,една пролетна рецепта от темичката 'Искам да кажа'
"Ястие с броколи, бейби спанак и яйца на Ая
В дълбок тиган слагам зехтин, бейби спанак, броколи, готварска сметана, след около 10 мин. прибавих сирене, чукнах 4 яйца на очи, и отгоре кашкавал. А, забравих, и 1 зелен чесън нарязах в началото при спанака." 
Виж целия пост
# 746
Даваш ми идея да споделя и аз нещо подобно.

От опаковка замразен спанак със сметана (при нас така се продава), слагам половината (=250г) в намаслен тиган. След около 5-8 минути, този "камък" се е размразил. Добавям 2 с.л. с връх извара (тукашната е мека и гладка, като крема сирене) и с ръка намачкано около 150г сирене. Цялото се приготви за 10-12 минути.

Първия път напълних гъбки с 1/3 от сместа (което вече не е за тази тема, защото тях пекох 20 мин, т.е. общо стават 30-35), но докато сервирам всичко, останалите 2/3 от сместа бяха изчезнали.  Laughing
След 2 дни направих вече двойна доза.  hahaha При нас беше гарнитура към месо, но за който се нахранва с постно, може да е основно. Двойното количество стана за същото време.
Виж целия пост
# 747
не знам дали тази рецепта е коментирана вече, но все пак да я споделя, много е бърза и вкусна Simple Smile

Спагети с песто от спанак и орехи

п.с. ако не се вижда линка, ще ви напиша рецептата Simple Smile
Виж целия пост
# 748
Охлюви с маслини
500 г бутер тесто
Маслинова паста от магазина или:
Скрит текст:
150 г черни маслини без костилки
2 скилидки чесън
1 зелена люта чушка
1/4 ч.л.мащерка
1/4 ч.л.сух розмарин
6 листа сушена салвия
3 филета аншоа
1 с.л. каперси
3 с.л. зехтин
черен пипер
2 с.л. зехтин
Смесете всички съставки, сложете ги в блендер и накълцайте фино.
Разточете тестото с точилка за да не бухва много по време на печене. Намажете го с маслиновата паста като оставите по 2 см свободни в единия край. Завийте на хлабаво руло. Увийте го в найлоново фолио и замразете във фризер поне за 30 - 40 минути.
Загрейте фурната на 200*. Нарежете рулото на бисквити с остър нож докато още е леко замразено. Подредете ги в тава, покрита с хартия за печене. Изпечете до зачервяване за около 20 - 25 минути. Сервирайте охлювите охладени с ледено бяло вино. Да ви е сладко!

Може да направите маслиновата паста със зелени маслини, както и да замените зелената чушка с червена за повече колорит.
Може да съхранявате намазаното руло бутер тесто дълго време във фризер. Преди печене размразете леко и нарежете на бисквити.
Не е точно за 15 мин., но с подготовка от предния ден - ще стане.
Виж целия пост
# 749
Вие трябва да сте някакви вейки у вас, на нас това ще ни е само предястието.  Embarassed Иначе рецептата звучи адски вкусно.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия