Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

15-минутни ястия - идеи и рецепти

  • 185 110
  • 772
# 750
Вие трябва да сте някакви вейки у вас, на нас това ще ни е само предястието.  Embarassed Иначе рецептата звучи адски вкусно.
Вейки, ама на баобаб  Joy

Особено ММ - 100 кг плюс-минус 1
Яли сме само това и разни допълнения - салам, кашкавал, салата, но иначе си права. И бяло вино, та да ти се замотае главата и бързо да се наядеш.  Laughing Не съм голяма фенка на бутертестото, но в разумни граници бива.
Виж целия пост
# 751
Аз пък колко време се зверих, очаквайки да прочета къде в съставките са охлювите! hahaha Иначе бутертесто рядко ползвам, но е идеално за оползотворяване на всякакви залежаващи неща из хладилника - сирена, кашкавали, колбаси. Маслинова паста също правя само домашна, избирам най-евтините маслини на промоция - черни, зелени - и пак става много по-хубава от купешката.

Хубави изглеждат тези охлювчета, приядоха ми се. bowuu
Виж целия пост
# 752
как махате костилките на маслините, на мен това ми е ужасно досадно (махам костилките на дребната, говорим за макс 5-6 маслини и се изнервям:)) е, в повечето случаи купувам без костилки, предполагам това е варианта и за пестото...
Виж целия пост
# 753
Аз пък колко време се зверих, очаквайки да прочета къде в съставките са охлювите!
Тогава щеше да е:
време за приготвяне - 20 мин.
време за подготовка - 1 час (събиране на охлювите)
Рецептата е на Йоли, има я и в блога й.
Има уред за обезкостиляване на череши, май става и за маслини, но лично не съм опитвала.
Виж целия пост
# 754
Има специално уредче за костилки на маслини.С това за черешки незнам дали ще стане.Може и с бутилка с тясно гърло и сламка,но трябва да са от по-меките маслинки.Или с ножче .
http://www.fitwell.bg/%D0%9A%D1%83%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D1%80 … l.a_i.188092.html
Още един начин ,ама на мен ми.хвърчат така из кухнята Joy
И аз реших,че е рецепта за охлюви hahaha
Иначе за маслиновата паста ,и wishmaster май беше споменала.Идеални са за постите ,ще си ги спретна скоро Hug
Виж целия пост
# 755
...
Има уред за обезкостиляване на череши, май става и за маслини, но лично не съм опитвала.


Аз съм опитвала с уреда, с череши е доста по-лесно Simple Smile
Това с ножа ще го тествам още довечера  chef
Виж целия пост
# 756
вчера направих супер бърза пица с готови фини кори за баница - 2 пласта кори сгънати /аз я направих малка / или 3 цели/ зяляти с едно яйце,1 с.л. кис мляко,малко зехтин, после още един ред от 2 или три пласта кори - отгоре колбаси,дом пюре/лютеница, или какво имате за мазане, кашкавал, топено сирене и една малка чушка на колелца - стана безумно вкусна
Общо взето рецепта 'ала изпразни хладилника', докато се топли фурната - нахвърляте всичко в/у корите и запичате
на мен от отварянето на хладилника до ваденето от фурната ми взе точно 25 мин, след което 2ма човека и половина се наядохме доволно
Виж целия пост
# 757
Това във втория линк много ми прилича на това тук
Иначе наистина са бързи за приготвяне и вкусни


 newsm10 Вчера правих тиквичките   Кордон Бльо - бързо, вкусно, ще повторя в най скоро време
Виж целия пост
# 758
Пицата с кори за баница е супер  Heart EyesМного вкусна,идейката я има в началото на темичката,Мерси че ме подсети  HugИ с кори на сач става добре.
Бъркани яйца с пилешки дробчета
http://www.gotvetesmen.com/recipes/alphabet_list/index.php?id=1052
За утре,за едната кутия за  храна на половинката-18 мин Mr. Green
Дробчетата бяха охладени,само ги измих в гевгир и ги пуснах във вряща вода (от ел.кана +малко оцет от мен),после преди да ги нарежа пак ги изсипах в гевгира,нарязах както дойде и на хвърлях в тигана.Количеството на продуктите е по избор.
Виж целия пост
# 759
как махате костилките на маслините, на мен това ми е ужасно досадно (махам костилките на дребната, говорим за макс 5-6 маслини и се изнервям:)) е, в повечето случаи купувам без костилки, предполагам това е варианта и за пестото...

Смачкваш маслините с широката част на нож, После костилките се отделят лесно.
Виж целия пост
# 760
Много полезна тема!!!!
Виж целия пост
# 761
Annabelle*,Благодаря за лучените кръгчета в Патафри от името на половинката bouquetказа,че е чудесно мезе за ракийка и защо досега не съм правила

Изглеждат прегорели,но ми е за първи път,и сложих подправка с червен пипер и куркума в панировката Очаквах да не стане нищо,а резултата беше вкусен и ароматен.За  около 20 мин.станаха Peace


Виж целия пост
# 762
Във формички за мъфини чуквам яйца и ги запичам 15 минути на 180 градуса.
Стават леко рохкички отгоре.


Виж целия пост
# 763
Взимам си идеи от тук аз, че има много интересни, благодаря.
Днес пробвах да направя бързи банички от кори за баница. Но нямам сандвич - тостер и реших, че и с партигрила ще стане. Стана, ама не очаквах толкова бързо да стане. Пък и понякога се надува горната кора и при мен се опряла в реотана и пламна. Буквално. За втората, на малката всичко беше ок. А при последната, в сместа от яйце и извара, добавих едно сушено доматче, малко маслини и 3 перца пресен лук (гледам си на балкона, че е интересно на малката). Даже моята не я мазах с масло, а ползвах олиото от сушените домати.
Сега пак ще гледам как точно сте ги правили и мисля с няколко опита да им хвана цаката Laughing
Виж целия пост
# 764
бързи банички стават и в тиган (с малко мазнина) и там няма опасност от пламъци  Mr. Green
едно време майка така ги правеше...
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия