15-минутни ястия - идеи и рецепти

  • 209 502
  • 772
# 615
Мисля, че на фурна няма да стане, когато е в кори за баница. Не си го представям нещо newsm78
Момичета, направете си го пържено - по вкусно е, със сигурност е сполучливо, а и два три пъти пържено в месеца никого не е убило Mr. Green
Виж целия пост
# 616
Кор дон бльо от тиквички с шунка и кашкавал-за 1 седмица,2 пъти го правя,днес с пушено топено сирене,вместо кашкавала chef
http://m.24chasa.bg/Article/1428146
https://www.actualno.com/recipes/kordon-blio-s-tikvichki-za-15-m … i-news_44003.html
Във вторият линк има и вариант за печене,но времето ще се удължи,при пържене за 2 тиквички,ми отне около 15мин.
Виж целия пост
# 617
Кор дон бльо от тиквички с шунка и кашкавал-за 1 седмица,2 пъти го правя,днес с пушено топено сирене,вместо кашкавала chef
http://m.24chasa.bg/Article/1428146
https://www.actualno.com/recipes/kordon-blio-s-tikvichki-za-15-m … i-news_44003.html
Във вторият линк има и вариант за печене,но времето ще се удължи,при пържене за 2 тиквички,ми отне около 15мин.
Това ми хареса ще го пробвам  bouquet
Виж целия пост
# 618
И аз така.
Виж целия пост
# 619
Това във втория линк много ми прилича на това тук
Иначе наистина са бързи за приготвяне и вкусни
Виж целия пост
# 620
Това във втория линк много ми прилича на това тук
Иначе наистина са бързи за приготвяне и вкусни

   
      И  на мен така. Потърси си правата за кражбата,  Peace
Виж целия пост
# 621
такова кордон бльо правя с шайби целина. по-вкусно става, ако са бланширани, незнам дали тогава влиза в 15те минути.
става уникално вкусно, аз го правя без шунка, де...
Виж целия пост
# 622
Довечера ще готвя задушени скариди и зелена салата.
Скаридите са тези от ринг, има ги на Лидл, слагат се подправки на вкус, бяло вино за сосче и готово.
Виж целия пост
# 623
Това във втория линк много ми прилича на това тук
Иначе наистина са бързи за приготвяне и вкусни

Само ми е чудно така като са наредени и като се панират не се ли разместват/разпадат? Понеже не съм много сръчна и ми изглежда трудно.  Embarassed
Виж целия пост
# 624
Мисля, че на фурна няма да стане, когато е в кори за баница. Не си го представям нещо newsm78
Става на фурна. Аз направих кашкавал, сирене, гауда и камембер със сладко.
Виж целия пост
# 625
Това във втория линк много ми прилича на това тук
Иначе наистина са бързи за приготвяне и вкусни

Само ми е чудно така като са наредени и като се панират не се ли разместват/разпадат? Понеже не съм много сръчна и ми изглежда трудно.  Embarassed
 
Не се разпадат.Понеже и аз това се опасявах, гледах парчетата кашкавал/шунка да са с размера на колелцата тиквички ,с топеното пушено сирене беше още по лесно ,мисля че и с моцарела ще се получи .Принципа е на като пълнените пържени филийки.Бях срещнала и рецепта и с тиквички на дълги филийки и роле от шунка и кашкавал за плънка.
Или да ги изпечеш така 'панирани 'върху хартия,като ги обърнеш по някое време.

Иначе рецептите и снимките  са направо същите,явно тези от сайта са я откраднали,много неприятно ,поне да бяха писали източника  Sad

Виж целия пост
# 626
Мерси, ще го пробвам.
Виж целия пост
# 627
Ако решиш да пържиш и имаш щипка,с нея ще е най-лесно обръщането май,аз действам с две лопатки Peace
Виж целия пост
# 628
Добър вечер Hug . Ще ви кажа какво спретнах аз тази вечер (и не само) за 15 минутки. Месо от пилешки гърди нарязвам на жулиени, като през тоза време съм сложила в тигана съвсем малко мазнина да се загрее. Слагам месото в тигана, докато се пържи (трябва му много малко време) слагам в една чашка малко соев сос и мед в микровълновата за 7-8 секунди ,за да се отпусне меда и когато месото и готово слагам съдържанието на чашката в тигана изчаквам една минутка да поизври сосчето ии готово . Една бърза салатка спретвам Шопска, може и зелена и това е. Става много вкусно и със свинско месо. Мъжо много тачи и двата варианта. Дано съм ви била полезна.  cook
Виж целия пост
# 629
Аз ще споделя снощната вечеря, не е нещо нечувано, но може да влезе в употреба. Обръщам внимание, че 15-те минути включват само тази част от приготвянето, иначе е по-дълго. Ето за какво говоря: оризово-спаначени кюфтенца. Имах от предишно готвене добре сварен ориз със спанак и праз - приятна гарнитура, която обаче бързо омръзва и трябваше да се префасонира, за да може все пак да се изяде. При сготвени 1 ч.ч. ориз с 500 гр. пресен спанак и 1 стрък праз, имах около 2/3 останало. Тази смес, студена от хладилника, разбърках с 2 с.л. домашен млечен сос с хрян (също останал от преди), може да се ползва малко майонеза, кисело мляко, извара или нещо друго подобно налично. Целта е да има лека спойка. Ако оризът е приготвен зрънцата да се делят, едва ли ще се получи. С мокри ръце оформям сплескано кюфтенце, овалвам леко в бяло брашно, в разбито яйце и в царевично брашно (фино или едро, без значение). Пържа в загрята мазнина за кратко от двете страни, отцеждам върху кухненска хартия. Успях да изкарам около 10 ли, 12 кюфтенца, зависи от големината. Вкусни са!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия