А великденски сладки?

  • 23 619
  • 15
За козунаците се преброихме и за яйцата мурафети обменихме, казвайте сега за сладките  Simple Smile Аз съм си заплюла ето тези от гобленския форум на Джемма:
И още един вид ми се иска да направя, ще си харесам от вашите  Twisted Evil
Виж целия пост
# 1
Аз мисля да пробвам по тази рецепта:
http://ndt.netplusdb.bg/public_html/article.php?story=20040407170354871

ще ги направя във формата на яйца, пиленца и зайчета с помощта на формичките, които имам, и ще ги оцветя в различни цветове  chef
Виж целия пост
# 2
Ето миналогодишните ми Великдински бисквитки
Виж целия пост
# 3
Правя традиционно всяка година сладки от белтък с пудра захар фигурки-патета, пилета, зайчета... Така че и тази година няма да пропусна.
Виж целия пост
# 4
Правя традиционно всяка година сладки от белтък с пудра захар фигурки-патета, пилета, зайчета... Така че и тази година няма да пропусна.
Целувки ли са това? Как ги правиш в такава форма? Дай подробности, моля, от козунака на Наталина ще ми останат белтъци, тъкмо да ги оползотворя  Hug
Виж целия пост
# 5
1 белтък го замесвам с 1-2 ванилии и пудра захар - около 1/2 пакет стига за тесто .Правя патенца и пиленца от 2 топчици/малка за глава и по-голямата за тялото/, като изтеглям с помощта на вилица и оформяне на опашката леко назад. Встрани прикрепям леко чрез натиск 2 четвъртинки орехови ядки/за крилца/. Капвам за очи малко кафе или какао и за човка пъхам оцветено с безвредна червена боя фиде. Половината тесто /още като е готово , го отделям/ и оцветявам с жълта безвредна боя - за жълти патета и пилета. С фантазия приготвяш и зайчета пак по този начин.
Сладките се приготвят поне ден-2 преди консумация, за да могат да подсъхнат.
Виж целия пост
# 6
Таннита, тази година смятам да пробвам твоите Simple Smile
Виж целия пост
# 7
ееее, танита е майсторка...приядоха ми се Crazy
Виж целия пост
# 8
Нинче, не се ли пекат? Снимчица нещо....? Иначе много интересно звучат, ама за декорация ли ги правиш или за хапване? Щото много сладко ще да е това тесто май Confused
Виж целия пост
# 9
Нинче, не се ли пекат? Снимчица нещо....? Иначе много интересно звучат, ама за декорация ли ги правиш или за хапване? Щото много сладко ще да е това тесто май Confused
Не, не се пекат- оставят се да изсъхнат /не затворени в кутия!/, но се ядат-затова се правят дребнички! А снимка, ще опитам тази година да направя с камерата, че с фотоапарата ни се случи случка, а не съм правила снимки на такива глезотийки...
Виж целия пост
# 10
Танита много големи красоти.....рецептата за тях ли е?Отгоре с каква глазура са?Дай малко инфо.Страхотно изглеждат сладките Hug
Виж целия пост
# 11
Ще ви напиша 2 рецепти които лично съм пробвала, но за жалост нямам снимки Sad
На мен лично повече ми харесват кокосовите, защото се топят в устата.

Кокосови кифлички

500 гр. маргарин
250 гр. кокосови стърготини
1 ч.ч. прясно мляко
2 бакпулвера
15 с.л. захар
4 яйца
1 кг. брашно
Замесва се тестото.Правят се на полумесеци.Пекат се в подмазана тава.Овалват се в пудра захар и ванилия.


Тези са си обикновени Великденски курабийки

Великденски курабийки

5 яйца
1 и 1/2 ч.ч. захар
1 ч.ч. маргарин
1 с. л. амонячна сода
1 ч.ч. кисело мляко
ванилия
кората на един лимон
1 кг. брашно
Замесва се меко тесто.Оставя се да престои минимум 1 час.Правят се на възелчета и се пекат.
Виж целия пост
# 12
Великденски сладки 1

За тестото:
170 гр.масло
100 гр.захар
1 с.л. настъргана лимонова кора
1 ванилия
1 щипка сол
300 гр.брашно

за захарната глазура:
500 гр.пудра захар
2 белтъка
2 с.л. лимонов сок

Смесете маслото,захарта, ванилията,лимоновата кора,солта и брашното.Оформете тестото на топка и га завийте в найлон.  Сложете го за 1 час в хладилника.След това разточете тестото на кора около 3 мм.Изрежете от картон шаблони на пиленца,зайчета,яйца и каквото ви хрумне.Наложете шаблоните и изрежете фигурките.Пекът се в загрята фурна на 180С за 10-15мин.Смесете пудрата захар,белтъците и лим.цок.Разбиите добре глазурата,оцветете я и намажете фигурките!


Сладки "Цветя" на клечка

350 гр.брашно
200 гр.масло
кората на 1/2 лимон
150 гр.захар
1 яйце
1 щипка сол

тънки дървени шишове (продават се в магазините за домашни потреби)
1 белтък

захарна глазура - по същата рецепта,която съм я дала по-горе.

В пресятото брашно добаветв охладеното масло,линомовата кора,захарта,яйцето и солта.И отново тестото се прави на топка и за 1 час в хладилника.Разточва се кора около 0,5 см и с шаблон се изрязват цветчета (най-сполучливи стават лаленцата).На всяко цветче направете дупка отдолу с шишчето.Пекът се в намазнена тава в загрята ф-на на 180С около 15мин.Оставетв ги да изстинат.Разбиите белтъка,топвате в него шишчето и ги нанижете в дупчиците.Направете захарната глазура и украсете по-желание!

Приятно готвене и ще се радвам ако някои пусне снимки на вече готовите красоти!!


 
Виж целия пост
# 13
Ето моите тазгодишни сладки по рецептата на Tannita - станаха много вкусни! Благодаря за рецептата!   bouquet  bouquet

Виж целия пост
# 14
Ето моите тазгодишни сладки по рецептата на Tannita - станаха много вкусни! Благодаря за рецептата!   bouquet  bouquet



Леле! С какво си ги украсявала, то си е цяло изкуство?!   ooooh!

Нямам думи, браво!   bouquet
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия