"Вкусни" книги - 2

  • 109 612
  • 452
# 270
Тъкмо се бях сдобила с Все още кърваво...
Виж целия пост
# 271
Да почива в мир. Жалко, жалко!
Виж целия пост
# 272
Здравейте, дали ще ви е удобно да ми изпратите книгата на мейла? Не знам дали я имате в електронен вариант. Благодаря предварително.
Ново предложение от ИК Кръгозор



Цитат
Масимо е над трийсетте и е собственик на малко кафене в сърцето на Рим. Всеки ден, когато слънцето изгрява и улиците на града се събуждат от сън, той отваря своето заведение. Прави първото кафе за себе си. После редовните му клиенти идват един след друг и сред различните аромати на подправки и прясно смляна арабика започват сутрешните закачки, шеги и клюки. Масимо приготвя на всеки от тях любимото кафе - с женшен, с много пяна, корето със самбука. Това е неговият живот и няма нужда от нищо друго.

Докато един ден не влиза млада жена - с лунички, изумруденозелени очи и с вид на туристка. Тя изглежда неуловима, далечна, мистериозна, не знае италиански, а на всичкото отгоре пие само чай! Масимо все пак успява да разбере името й – Женевиев, и това, че семейна тайна я свързва с неговото кафене. Той иска да разчупи леда между тях, като я запознава с редовните си посетители и с неповторимия чар на Рим.

Ще успее ли Масимо да намери точната рецепта, с която да накара Женевиев да се влюби в горещата тъмна напитка и в... него?

И дали това ще е достатъчно, за да задържи младата жена, или тайната, която тя пази дълбоко в себе си, ще се окаже по-силна и ще я отведе далече от него?

 

 ***

Диего Галдино живее в Рим и има собствено кафене, където работи като бариста и използва цялото си въображение, за да зарадва клиентите с ароматно кафе. След правенето на хубаво кафе, писането е другата му страст. „Сутрешно кафе в Рим“ е първият му роман, който придобива голям успех. Преведен е на няколко езика.
Виж целия пост
# 273
И аз имам същата молба. Имейл: ralitza1974@abv.bg
Хубав ден!
Виж целия пост
# 274
Имате ли я в електронен вид? Ако да, ще напиша мейл на лични. Много моля, искам я и аз.
Виж целия пост
# 275
Ето още една вкусна книжка:



За „Коледни пожелания и бисквитени целувки“

"Аби е самотна майка, която обича семейството си повече от всичко на света. Помага на близките си и се е посветила на отглеждането на десетгодишния си син Макс. Работи на две места, за да ги издържа, и оставя мечтата си да стане интериорен дизайнер на заден план. Неочаквано една приятелка предлага на Аби малка поръчка за декоратор и тя не се колебае да поеме задачата. Колко ли трудна може да е тя?

Ник Синклер иска да украси имението си, преди семейството му да пристигне за коледните празници, като парите не са проблем. Единственото му условие е да не го разсейват в работата му – дори и по Коледа.

Аби пристига в огромното имение с предчувствие, че се е нагърбила с непосилна задача. Къщата е почти празна, нуждае се от много повече от една коледна украса. А след като се запознава с мрачния и вечно зает Ник, тя разбира, че наистина е загазила...

Красива история за преследването на мечтите, за магията на Коледа, за моментите, прекарани със семейството... И за тръпката да се влюбиш под светлината на коледните лампички."



Имате ли я в електонен вид?
Виж целия пост
# 276
  Много приятна книжка!Има я в електронен вариант.
Виж целия пост
# 277
Моля, кажете къде я има тази книга в ел. вариант?
Виж целия пост
# 278
И аз питам същото.
Виж целия пост
# 279
Аз я имам , не знам как да я кача тук, ако  е позволено де.
Виж целия пост
# 280
http://www.rulit.me/books/recepti-za-svrshen-brak-get-518822.html
Виж целия пост
# 281
Тази книжка ми направи впечатление. Ще бъде на пазара от понеделник. Дано да е интересна.



В полите на Кроу Патрик, в отдалечена, изолирана ирландска провинция, екзотичните сестри Аминпур търсят спасението си от огньовете на войната в Иран. Марджан, Бахар и Лейла се надяват, че най-накрая са намерили място, което могат да нарекат дом.
 
В кухнята на изоставена пекарна в селото трите сестри запретват ръкави, за да създадат своя малък персийски оазис, и не след дълго по улиците се разливат непознатите, примамливи ухания на кардамон, канела и шафран. Екзотичен аромат, не по-малко тайнствен от самите девойки, който разпалва въображението – и събужда сърцата – на жителите на старото градче.
 
Но в кухнята има и повече от червена леща, агнешка яхния и баклава с розова вода – пекарната, а и сестрите процъфтяват, а новите приятелства не закъсняват. Не след дълго и любовта идва на прага. Дали щастието може да бъде пълно обаче, или завистта на по-тесногръдите жители заплашва да изтръгне сестрите от новооткрития рай и да ги запрати обратно на улиците на Иранската революция? Или любовта наистина може да надвие всичко…
Виж целия пост
# 282
Още една "вкусна" книжка от Ciela се задава:


Лоис Клари работи във високотехнологична компания, която се е устремила към създаването на съвсем истински роботи, които да помагат на хората. Тя обича това, което прави, и е готова да се труди 24 часа в денонощието, за да надмогне предизвикателствата. Или поне така си мисли. Защото в един момент осъзнава, че е изтощена и самотна, а единственият ѝ човешки контакт е с двама братя от странно малко магазинче, които ѝ доставят вълшебно вкусна вечеря.

Но в един момент те трябва спешно да заминат. И оставят на Лоис подарък, който ще промени живота ѝ – култура за правене на техния магически хляб, наследство от древната им родина, обвито в митове. И тя трябва да направи всичко възможно, за да опази културата жива – да я храни, да ѝ пуска музика, да чуе песента ѝ в съня си… и да се научи да прави истински хляб с нея. Хляб с душа.

Лоис не умее да готви, но е готова да приеме това ново предизвикателство. Тя построява своя собствена пещ и започва да експериментира. И скоро открива, че древното изкуство да пече хляб ѝ носи истинско удоволствие.

Предстои ѝ да открие нов свят с различни правила. Ще получи възможност да се присъедини към тайнствена организация, която владее вълшебни тайни. И песента на хляба ще я води към любовта и щастието.
Виж целия пост
# 283
Сега ми попадна, че в началото на тази година е починал Питър Мейл, не знаех.. Sad

Виж целия пост
# 284
Нови книжки от издателство Gourmet Publishing:

Скрит текст:
Най-забавният и увлекателен шпионски трилър на всички времена!

Капризите на съдбата отвеждат далеч от скъпия му Лондон Томас Лийвен – любимец на жените, пацифист и кулинар. Той е принуден против волята си да стане таен агент на четири държави – Англия, Франция, Германия и Съединените щати – преди, по време и след Втората световна война. В серия от сложни ситуации талантливият шпионин успява да изиграе своите висшестоящи и да помогне на много хора – и то без да отстъпва от благородните си представи за морал и чест.
В трилъра са включени и рецептите за изисканите менюта, които Лийвен умело приготвя за приятели или врагове, и които често му помагат да остане невредим и да изпълни мисията си.  

Оценяван единодушно като литературно съкровище, романът става международен бестселър малко след като е написан. Чести са сравненията с Джеймс Бонд на Ян Флеминг и с романите на Джон льо Каре, но творбата на Зимел е още по-богата, и то не само заради интересната кулинарна част.  
Със своите брилянтно разказани романи, характерни с непреходна актуалност и обществена значимост, както и с детските си книги, роденият във Виена и живял в Цюрих Йоханес Марио Зимел (1924 – 2009) се нарежда сред най-успешните съвременни  автори в света. Книгите му са издадени в 40 държави. „Може и без хайвер“се издава за първи път на български език.

И не толкова нови пак на същото издателство, но сега ми попадат:

Скрит текст:
„Една от великите кулинарни истории на нашето време.“ – така определя Дуайт Гарнър в The New York Times автобиографичния роман на Маркус Самуелсон, издаден от Gourmet Publishing.
 
Завладяващата история за живота на един знаменит шеф-готвач започва с простичък ритуал – всеки съботен следобед малко момче, което обича да готви, отива до къщата на баба си, за да ѝ помогне в приготвянето на печено пиле за вечеря. Бабата е шведка, а момчето е от Етиопия, осиновено е от шведско семейство и като порасне ще стане световно известният нюйоркски шеф-готвач и ресторантьор Маркус Самуелсон.
Yes, Chef е хроника на вълнуващото пътуване, което Маркус предприема - от кухнята на баба си до Ню Йорк, където яркият му талант и амбициите му най-после се срещат в скандинавския ресторант Aquavit в Манхатън и му спечелват престижните три звезди от New York Times, когато е само на 24 години. Но препускането в преследване на съвършените вкусове едва е започнало – в следващите години се редуват вечѐри на върха в Белия дом, кризи в кариерата, триумф в популярни телевизионни формати и, най-важното, отварянето на ресторант Red Rooster в Харлем. В „Червеният петел“ Маркус сбъдва мечтата си да събере всички раси и прослойки в един ресторант, където президенти седят рамо до рамо с джаз музиканти, начинаещи актьори и автобусни шофьори. Това е мястото, където сирак от Етиопия, израснал в Швеция и живеещ в Америка, се чувства у дома си.

Отзиви за книгата:
“Доста знаменити готвачи имат завладяваща житейска история за разказване, но нито една не може да надмине тази." – The Wall Street Journal


“Маркус Самуелсон предлага несравнима история, стаена смелост и лиричен, дискретно бляскав стил – както в кухнята, така и на страниците на романа си. Харесах книгата му толкова, толкова много.“ – Габриел Хамилтън, автор на „Кръв, кости и масло“


“Заедно с ресторант Red Rooster в Харлем се появи един шеф-готвач, който вдъхна нов живот и даде нов поглед на идеята какво значи да си американец. В своите славни ястия, а сега и в тази книга, Маркус Самуелсон разказва една история, която минава отвъд расовите и национални разделения, за да стигне до основите на семейството, надеждата и същински добрата храна.“ – Бил Клинтън, президент на САЩ


Скрит текст:
Представете си някой да си направи труда и да събере в една книга всички най-добри вина на една водеща страна винопроизводител, като ги опише по стил, основни характеристики и реколти, с уточнение за брой произведени бутилки и цена. Изглежда непосилно... но точно това е направил Даниеле Чернили. Страната е Италия, а книгата е „Разказите (и съветите) на Doctor Wine“, издадена на български език от Gourmet Publishing. Doctor Wine е псевдонимът, с който авторът е известен от едноименното двуезично електронно издание в Италия и по света. Подробно представените вина са във втората част на книгата. Преди да пристъпим към този уникален подбор имаме възможност да проследим развитието на италианското винопроизводство чрез близки срещи с главните герои: Даниеле Чернили се е срещал в тях в продължение на повече от 30 години. Той е човекът, измислил най-престижната винена награда на Италия „Три чаши“, автор и писател със световна известност, през годините съосновател и съмишленик на институции като Gambero Rosso и Slow Food. По образование е философ, а чувството за хумор му е вродено. Очакват ви безценни лични мигове с големите италиански винари, някои технологични въпроси от значение за световното винопроизводство и споменатите – над 250! - големи вина на Италия.


Скрит текст:
Книгата е приковаващ разказ за странната история на най-скъпо продадената бутилка вино в света и за още по-странните и интересни хора, въвлечени в тази история.

Документалният бестселър проследява по завладяващ начин какво се случва с бутилка Château Lafite 1787 — вероятно закупена някога и притежавана от Томас Джеферсън, един от бащите основатели на САЩ, известен със своята страст към виното. Дали наистина тази бутилка е била погребана в парижка изба за повече от двеста години? Или е излязла на бял свят от таен нацистки бункер? Или пък изпод ръцете на един дяволски умел фалшификатор? Докато Бенджамин Уолъс разплита загадките, читателят се среща с цяла плеяда от крайно интригуващи играчи — от прочутия британски винен аукционер Броудбент, човекът с най-опитното небце в света, през ексцентричния магнат на винените чаши Георг Ридел до маниакалния колекционер на вино Харди Роденщок, открил бутилката.

По следите на истината авторът ни води от Лондон и Щатите през Цюрих, Бордо, Мюнхен и почти цяла Европа и ни предлага една хипнотична история за скъпи вина, винено колекционерство, търгове и страсти.

Изпълнена с напрежение и необичайно вълнуваща, тази документална творба представя една вероятна измама — може би най-значимата и най-майсторската след фалшификацията с дневниците на Хитлер; това е книга, която истински ще зарадва и вдъхнови всички ценители на виното и неговия завладяващ свят. Удоволствието е сравнимо с насладата от бутилка Château Lafite от отлична стара реколта.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия