Семена от чия

  • 56 541
  • 90
# 60
Аз накисвам семената за около 10 минути. Докато се измия,облека и си изпия кафето и те стават.
Един ден ги смлях лекичко и добавих в един хляб от разни семена. Така, обаче, не се усеща много вкусът на чията.
Виж целия пост
# 61
Често използвам чиа. Най-вече в смутита и сурови кремчета тип пудинг или парфе. Слагам и във печива като спойващ елемент. Както и да използвам обаче, добавям достатъчно вода или течност.
Ето някои вкусни неща, в които съм използвала чиа.

Хляб орехи и розмарин-без брашно


Сурови крекери с чиа
Могат и да се опекат, ако не държите да са сурови. Описала съм стъпка по стъпка приготвянето.



Пълнозърнести питки с лимец, ечемик и чиа



Сурово веган парфе с горски плодове


Виж целия пост
# 62
А пък аз, освен шоколадовия чия пудинг, който показах на предната страница правя:

Диетични изварени мъфини с кайсии и чиа



Ментов чиа пудинг с праскови



Здравословен хляб без мая



Хляб с чиа семена



Браунис с червено цвекло и семена от чиа



Виж целия пост
# 63
Аз имам чувството, че в кисело мляко не набъбва, може би става с прясно, но не съм пробвала.
Виж целия пост
# 64
Аз имам чувството, че в кисело мляко не набъбва, може би става с прясно, но не съм пробвала.
набъбва,набъбва. Аз дори слагам сутрин още със ставането,после тоалет,тутканици разни и след 10 минути вече е готово за ядене. Ако се сетя, го зареждам вечер,но понякога сутрин ми се яде нещо друго и оставям киселото мляко с чия за обяд.
Виж целия пост
# 65
Вече към заредила чия за крекери. Сега ще отивам да ги замеся. Ще споделям резултат след  приготвяне.
Виж целия пост
# 66
Станаха страхотни крекерите. Вече почти ги преполових. Вчера установих, че ми липсва конопено семе. Заместих с малко брашно от гроздове семе и конопено брашно. Но резултатът е много добър. Препоръчвам!
Виж целия пост
# 67
Станаха страхотни крекерите. Вече почти ги преполових. Вчера установих, че ми липсва конопено семе. Заместих с малко брашно от гроздове семе и конопено брашно. Но резултатът е много добър. Препоръчвам!

Страхотно! Радвам се! Не съм използвала досега брашно от гроздово семе. Откъде го купуваш?
Виж целия пост
# 68
Бианка,аз го купувах от един специализиран магазин,но затвориха. Имам още малко, а после ще търся онлайн.
Правих шницели с овесени ядки и чия. Станаха вкусни.
Виж целия пост
# 69
Потърсих в Балев, но нямаха, ще чакам да заредят. Но си купих беално от теф. Ще го пробвам скоро.
Виж целия пост
# 70
От днес това мързеливо сладко от малини
Виж целия пост
# 71
За първи път правих чиа с тиква по тази рецепта, получи се превъзходен.

След като свърши реших да пробвам друга рецепта с бадемово мляко. Тука съотношението не е правилно изчислено, защото си остана течно, но добавях плодове и пак не остана Blush

Виж целия пост
# 72
*DiDora*,и мм недолюбва тиква. Само за мен да я купувам,не ми се разправя. Но виж с бадемово мляко, много красиво и вкусно.
За закуска накиснах от снощи чия в мляко от соя,добавих замразени ягоди и банан(когато се натисне замразен банан,на сутринта се е разтворил в млякото и му придава един невероятен кремообразен аспект. После сложих овесени ядки и стафиди,малко сметана и канела с малко мед. Не се сетих да снимам,но не остана.
Виж целия пост
# 73
Купувам Био чия за 1,57лв./100г.
Другата е един лев.
С кисело мляко и мед се старая да хапвам редовно.
Наистина дава много енергия,усеща се.Употребява се и при диабет,високо кръвно и доста други проблеми.Страхотен продукт Simple Smile
Виж целия пост
# 74
Чия слагам в смутито сутрин по 1 с.л. и разбивам с блендера. Сега обаче съм бременна и в англоезичните сайтове се споменава да не се консумира от бременни, че няма достатъчно данни как влияе на плода.
Някой хапвал ли е по време на бременност?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия