Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Болничен по време на бременност – 6

  • 56 446
  • 576
# 570
45 дни преди термин не влизат.
180 дни са непрекъснат болничен и не се броят болничните преди това за грип и/или други диагнози.

От личен опит говоря ✌

Това се нарича бърз, кратък и ясен отговор! Благодаря!
Значи ще си взимам болничните и ще си бременея на спокойствие! Поздрави!
Виж целия пост
# 571
Да, взимай щом се налага.
При мен ситуацията беше следната: редувах болничен и отпуска докато мина първата ФМ, след това записах ЖК и от там имах над 150 дни болничен преди 45 дневния, а за цялата година имах 184 с предишни диагнози.
Виж целия пост
# 572
Момичета в 6 г.с. съм, очаква се да родя около 8 март и от всякъде чувам различни мнения за болничния. Ще го обсъдя и с лекаря ми, но това ще е идната седмица. Искам да питам от кога най-рано ще мога да изляза в болничен? Не работя тежка работа, седя на бюро, но работя с един идиот, чиято работа върша аз и който много ме нервира, а не искам този стрес да влияе на бебето, което чакаме от отдавна. Вчера много му се нервирах и започнаха леки болки, днес си взех отпуска да си почина и се чувам супер. Вярно е, че ми е скучно, ама ако ще е по-добре да него ще си седя у дома.
Виж целия пост
# 573
Здравейте! Има ли сред вас мама или бъдеща мама, която скоро е минала през процедурата в ТЕЛК за удължаване на болничен над 180 дни? Имам няколко въпроса по отношение на сроковете и документите. Намирам само доста стара информация и не зная доколко е актуална. Днес от регистратурата в поликлиниката, в която се следи бременността ми обясниха, че първо трябва да ми свършат 180 дни и едва тогава ще ми дадат направление за ТЕЛК. Струва ми се абсурдно. Не мога да се върна на работа докато излезе решението на ТЕЛК. Не ми достигат около 25-30 дни до началото на 45 дневния болничен.
Виж целия пост
# 574
Естествено, че няма да се връщаш на работата в този период.Трябва да предупредиш работодателя, че ще се явяваш на ТЕЛК.От комисията после ще ти издадат болничен за този период.
Виж целия пост
# 575
Здравейте имам следния въпрос...тъй като основната ми заплата е 500 лв. и допълнително вс месец имам бонуси затова и заплатата ми варира не е едтаква вс месец при болничен след 6тия месец до края отразява ли се на майчинството.Осигурителния ми доход е почти тавана.
Виж целия пост
# 576
Здравейте имам следния въпрос...тъй като основната ми заплата е 500 лв. и допълнително вс месец имам бонуси затова и заплатата ми варира не е едтаква вс месец при болничен след 6тия месец до края отразява ли се на майчинството не,ако си на тази схема,почти тавана,от 18 м преди болничния .Осигурителния ми доход е почти тавана.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия