Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Редно ли е да се публикуват снимки на деца без съгласието на родител?

  • 15 852
  • 129
Моля за вашето мнение по въпроса, който споделих с познати и чух менения от "Какво се занимаваш с глупости" до "Трябва да подадеш сигнал".
Та, редно ли е  чистачка в детска ясла, да си прави снимки с деца от яслата, да снима клипчета и да ги публикува в социална мрежа. Не става дума за снимки от събитие или тържество, а за снимки направени през работно време с дечица, които явно са и симпатични, родителите не знаят и не са си давали съгласието за това.
Виж целия пост
# 1
Не, не е редно. Говориш с директорката, ако няма съдействие подаваш сигнал. Това мисля са стъпките. Аз лично не бих оставила нещата така.
Виж целия пост
# 2
Не, не е редно. В градината всяка година подписвам декларация, че не желая снимките на детето ми, направени в градината, да се публикуват публично. Няма работно време, няма тържество. Градината/яслата няма право да публикува детски снимки без изрично разрешение от родителите.
Виж целия пост
# 3
И при нас се подписва декларация. В първи клас е детето ми.

НО имам познати учителки в детски градини, които бълват снимки и клипчета за норматив всеки Божи ден във ФБ и съм сигурна, че там няма никакви декларации.
Виж целия пост
# 4
При нас също подписвахме такива декларации миналата година...но от всички родители, само аз и още една майка отбелязахме "не".. Та въпросът ми е какво се случва тогава с общите снимки от тържества например - моето дете ще е заличено от снимката, що ли? newsm78
Виж целия пост
# 5
Последния път, като зададох този въпрос, общо взето мнението беше- ама какво толкова! Даже родителите се гордеят и дори злорадстваха- ама те сега няма да ти снимат и публикуват детето, щом се сърдиш. Трябвало да съм по-позитивна...между другото, снимки се публикуват, защото родителите се кефят. Ама поне да бяха скрити албуми, а то- публични.

Повечето градини без мярка си пълнят Фейсбука със снимки на децата.

По случайна снимка от случайна детска градина мога лесно да намеря трите имена и координатите на някое дете. Да науча как се казват родителите му, дори подробности от живота му. Не е безобидно.
Виж целия пост
# 6
Ясно....да не очаквам значи да ми се зачете законовото право..
Че е формалност, формално ги пускат тези декларации от ДГ, това ми е ясно...ама ми стана интересно и ще вземя да й отперя този въпрос на директоршата Mr. Green От сега знам как ще се натопорчи и намуси, сакън човек да не попита нещо...но проблема си е неин..
Виж целия пост
# 7
На мен много ми се намусиха- и майки, и учителки, хем частна градина и би трябвало да е "който плаща, той поръчва музиката". Ама- снимат и качват, ни запитване, ни декларация, ни нищо.
Виж целия пост
# 8
Сега се загледах в сайта на училището. Има снимки. Аз съм дала разрешение да се снима от директора или проф. фотограф ( правят календар всяка година ), но ако бях отказала тогава какво се случва? Изключват детето от новогодишното тържество или ..?
Виж целия пост
# 9
против съм да се снима детето ми, без съгласието ми.
Нашата градина снима на събития и публикува в частна страница, която е достъпна само за приятели. Имаме си и група във фейса, която е затворена и достъпна за членове и там качваме.
Не снимам чужди деца.
Направи ми впечатление в музей във Виена, в който бяхме с моето дете миналата седмица както я снимах и изкокна учителка да ми каже да не снимам и нейните деца - бяха една групичка от градина. Аз се учудих, защото не снимам друго освен моето, но пък и добро впечатление ми направи, че ги пазеше като орлица дори от случайни снимки!
Така трябва!!!
При положение, че на обществено място, самото такова място има камери и техника и ако случайно те заснемат, влизайки на това обществено място си вече дал съгласието си. Но някакви нарочни снимки в лице и от близо- не, не и не!
Виж целия пост
# 10
И аз това се чудя?
Или пускат декларациите с надежда, че всички ще напишат ДА ?

При мен не са се мусили, поне не пред мен де, по простата причина, че списък беше оставен отвън в коридора всеки да нанесе да или не и да се подпише...
Просто не ги зачитат тези декларации според мен, прибират ги, да ги имат налични и вярват, че няма да направи проблем някой родител...
Виж целия пост
# 11
За снимки от тържества, хайде да речем бива. Но въпросната хигиенистка, явно скучае  и се снима ей така, да пълни фейсбука, на едната снимка буквално е стиснала главата на едно дете между ръцете си  за да му насочи погледа напред.
Виж целия пост
# 12
Не е редно без съгласието на родител да се публикуват снимки на деца. Говори с директорката , която съответно би следвало да говори с въпросната жена. За самата жена която пуска снимките може би тя не разбира , че прави нещо нередно , а наистина от сърце да се радва на дечицата и постиженията им.  За съжаление  има толкова много " болни мозъци "  в социалните мрежи ,които биха използвали  детски снимки  за да задоволяват болните си нужди.
Ако това не разреши проблема , аз бих подала сигнал.  Hug
Виж целия пост
# 13
Не е редно. Групата на сина ми има затворена група във ФБ и само там се качват снимки от празници и от ежедневието на децата. Питаха ме изрично в началото на годината разрешавам ли да го снимат.
Виж целия пост
# 14
Не е редно.
Аз самата не качвам снимки на собствените си деца в моя профил, ММ също, забранила съм и на бабите. Дразня се и на приятели, които качват снимки от празниците на децата си с моите деца в кадър, че дори и ме тагват. Малко си развалихме дружбата с една майка, след като се обадих да я помоля да свали снимката или поне да не отбелязва детето ми с моето име.
Групата в детската има затворена група, където г-жите слагат снимки от ежедневието им и от празници. Публикуват и ежедневен отчет на дейностите по програма, както и какви материали трябва да занесем - кестени, листа, клони, шпула от тоалетна хартия, бяла и червена прежда и подобни. Почти всички родители настояхме да не се отбелязват децата на снимките - не много, но поне е нещо Wink.
Подписахме декларация, че директорката няма право да използва тези снимки за публичния профил на градината.
Виж целия пост
Коледа 2018

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия