Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Двата-ляв, двата-десен -3, или хобито ни е народни танци

  • 66 333
  • 250
# 180
Здравейте!
От една година танцувам в един клуб в Бургас и съм страшно щастлива дойде ли понеделник и сряда (тогава са репетициите).
Наскоро взехме хорото Араканул, но все още не можем да си намерим чист запис. Дали може някой да ми го изпрати на d.dimittrova@gmail.com
Много ще съм благодарна!!
Виж целия пост
# 181
Здравейте!
От една година танцувам в един клуб в Бургас и съм страшно щастлива дойде ли понеделник и сряда (тогава са репетициите).
Наскоро взехме хорото Араканул, но все още не можем да си намерим чист запис. Дали може някой да ми го изпрати на d.dimittrova@gmail.com
Много ще съм благодарна!!
имаш поща Wink
Виж целия пост
# 182
Здравейте! Много се радвам, че намерих тази тема - записвам се! Обожавам народните танци, като малка съм играла в детски ансамбъл 4 години и след това прекъснах. От септември миналата година ходя на народни танци в една начинаеща група в София. Взели сме хората: Право, Дунавско, Ганкино, Самоковско, Ширто (три фигури), Сиртаки, Ръка,
Еленино, Енино, Шопско хоро, Сворнато и Чичово (най-любими), Малешевско и сега разучаваме Граовско. Много съм доволна от учителката ни, тъй като ни разказва истории за всички хора, които взимаме, както и защо така се играят и това много ме вдъхновява. Simple Smile
Виж целия пост
# 183
Десислава Симеонова, звучи ми, че групата ти е горе-долу на моето ниво. Simple Smile Къде ви е залата, кога са репетициите и какви са цените можеш ли да ми кажеш?
Виж целия пост
# 184
Десислава Симеонова, звучи ми, че групата ти е горе-долу на моето ниво. Simple Smile Къде ви е залата, кога са репетициите и какви са цените можеш ли да ми кажеш?

Групата ни е към клуб по народни танци Витоша, играем в залата на Latin Force Dance Studio дето се намира над Билата на спирка Плиска. Танцуваме понеделник и сряда от 18:30 ч. и цената е 7 лв. на посещение, може и с карти Multisport и Sodexo. Нещо обаче вече 3 седмица зациклихме на Граовското хоро Grin
Виж целия пост
# 185
Има ли напреднала група там?
Виж целия пост
# 186
Да има, пак понеделник и сряда, но след нас, в 19:30 ч.
Виж целия пост
# 187
Някой да ме ориентира за добър преподавател за начинаещи? Ако може в Студентски, че май ще ми е най-близо.
Виж целия пост
# 188
Еремия започнаха с начинаещи преди седмица май там.
Виж целия пост
# 189
Четох доста от обсъжданията в предните теми. Силно ме впечатли това, че в някои софийски клубове има нещо като изпит, за да преминеш към следващо ниво. Напълно разбирам и подкрепям тази идея, защото моят опит с народните танци ме извади от всякакво търпение и поносимост към човешката несъобразителност.
Този месец правим година. Знаем около 30 хора. В началото просто се учудвах когато постоянно прииждаха хОра, месеци след началото. Хорцата се показваха дълго и обстоятелствено, едни и същи повтаряния на едни и същи хора. Един нов човек да дойде и цялата група се спира, за де се показва старо хоро, после се показва друго старо. Мислех, че с времето нещата ще си дойдта на мястото, ще се получи група. Мина половин година. Върнаха се стари девойки, на които въпреки,че са липсвали с месеци, не им бе неудобно да се сърдят, че играем еди кое си хора и да искат да се показва. Стискахме зъби редвоните и си свиркахме. Минаха девет месеца - купища нови люде, които бързо научиха хорцата, защото те естествено постоянно се показват. После мина година - пак нови люде заради които се спира и се показва ли показва. Стартира начинаеща група и аха тъкмо да ни олекне, че тя ще обере доста народ и хоп започнаха да се стичат от нея и моля ви да вдигат ръчичка, че искат да им се покаже това или онова хоро  #Crazy. На последната репетиция си тръгнах по-рано  за първи път и тотално отчаяна. А жадувам за танците. От гъчканицата и  това нахалство от тези идващи за първи път ми стана лошо. От мекостта на ръководителя ни също. То и затова се случва всичко. Проблемът е, че всичко друго ми е или далече и съм в патова ситуация. С ръководителя ни е говорено и проблемът споделен, но промяна няма. Така е свикнал, така прави. Но аз не знам какво да правя....
Виж целия пост
# 190
Разбирам те, но как да се получи......При нас има група за начинаещи и напреднали. Отиваш по рано играеш с начинаещите/около 50 хорА се въртят/ и може да останеш с напредналите. Групата е от създаването още около 10г. Въпросът е как да стане след като аз виждам, че те играят сложни хора, които за тях са нищо. Не може да ги дърпаш назад заради това, което пише tunein, но и .....да тропаш само с начинаещите понякога ти писва. Аз обмислям преместване в друг клуб и все още проучвам как е при тях. Имаме 5-6 клуба, а градът е малък и разстоянията не толкова големи.
Виж целия пост
# 191
Не се лъжете, че “изпитът” тешава проблема с хората, които не се усещат. Аз танцувах в един от онези софийски клубове и се отказах, след като за една година няколко пъти ни сляха с по-долно ниво, заради намалена посещаемост. Все пак на тях им трябва определен брой хора, за да си изкарат хонорарите и разходите по залата. Ограничава, наистина, това начинаещи да влизат при напредналите, но това какво и как ще се случва в часа според мен зависи от преподавателя. 

Редно е да може да отдели хората, които не умеят хорото и да им обясни проблемните моменти докато вие си потропвате. Или да намери начин да раздели групите на три “нива”, за да може тези, на които им е скучно при съвсем начинаещите хем да отиват при по-напредналите, хем да не са в съвсем напредналите... или нещо друго... много неприятна ситуация.
Виж целия пост
# 192
Точно това си мислех и аз, че трябва някаква междинна група.
Тези, които са си от 10 години заедно е ясно, че се дразнят на другите, които искат да се научат, защото вече не са начинаещи.
Виж целия пост
# 193
Всичко зависи от преподавателя, това е то. Ходила съм и ходя в други групи, но или се хващам накрая, ако хорото не е много сложно или просто седя отсрани.Не изисквам нищо, абсурдно е. Един път ме караха да се хвана на едно много сложно, което виждах за първи път и аз се скрих в съблекалнята, за да не се пречкам. Дойде една жена съвсем доброжелателно, за да ми каже, че го показват заради мен и още един човек, при което аз умрях от срам и казах, че не искам така и че не е редно. Изпадам в пълен потрес когато видя,че много хора не мислят така и съвсем не им е неудобно, дори напротив. Че и отпред се хващат, абе пълна какфафония....Разбирам,че трябва да се избият разходи, но при нас първият и последният са един до друг и се настъпваме.
Виж целия пост
# 194
За мен и това изобщо да не покажеш хорото за някого не е ОК и не мисля че има от какво да се притесняваш. Защото и обратен вариант съм виждала на изобщо незачитане на някой, който не може да се справи за момента с някое хоро. Нали знаете, понякога някоя стъпка спъва човека и цялата комбинация отива на кино. Та баланс трябва.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия