КОЗУНАЦИ - 2017/2018

  • 107 514
  • 752
# 525

група може ли да ви попитам ,ако печете козунаците в две различни форми,няма ли опасност единия да превтаса.за трети пьт ще опитам да правя,защото първия стана като сладък хляб,а втория беше хубав само плетката се загуи
Формата за печене няма никакво отношение. Работя ги във всякакви форми. Понякога ги слагам и двете във фурната, но това зависи и от големината на формата, понякога ми се събира само една, а другата ако е втасала се поставя в хладилник за да се намали втасването, но не винаги го правя, те така не превтасват бързо и лесно, не втасват два дни, втасват за часове,  изобщо с това превтасване нещо се бърка. Когато се губи плетката означава, че е прекалено меко тестото, но това не значи че е превтасал.
Благодаря 😀направих трети опит и този път ми се получи и плетката и на вкус
Виж целия пост
# 526


След като Катето избърза малко, аз мога само да кажа: "Очаквайте скоро в блогът на Катето".  Simple Smile

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=20863030913838 … d=303597409654477



Виж целия пост
# 527
Да прегрешиш в зелено... или  Козунак със спанак

Наложи се да правя три пъти от този козунак, докато му се насладят вкъщи. Един изключителни вкусен, с нежна структура козунак. За тези, които се интересуват,  подробната рецепта, още снимки и други предложения за тесто със спанак, се намират в блогът на Катето.

https://mycandykitchen.blogspot.co.at/2018/02/blog-post_24.html









Виж целия пост
# 528
Изглежда прекрасно! Може ли рецептата, защото не я намирам в началото на темата? Благодаря!!!

Ще ти я пусна веднага, защото в началото на темата я няма, а би трябвало да се добави, защото това е прекрасно Панетоне, което съм го работила изцяло в миксер, но по рецепта се измесва на ръка. Лесно е ,защото брашното е малко и не тежи на ръцете, а и самата рецепта е подробно изписана и е направо елементарна. На вкус е разкошно. Посочила съм  и източник.

http://recepti.gotvach.bg/r-78629-Карамелено_Панетоне

и да добавя една рецепта със снимка на руло "Шоколадова Бабка" , разкошно е и е също толкова лесно и елементарно за направа.





Може ли рецептата за рулото - шоколадовата бабка, че не я намирам тук. Предварително благодаря!
Виж целия пост
# 529
.............................
Може ли рецептата за рулото - шоколадовата бабка, че не я намирам тук. Предварително благодаря!
Може, разбира се. Лесно е и много е хубава тази "бабка"

http://recepti.gotvach.bg/r-79370-Шоколадова_Бабка
Виж целия пост
# 530
Venetta, уникални козунаци. Може ли рецептата? Благодаря!
Виж целия пост
# 531
Venetta, уникални козунаци. Може ли рецептата? Благодаря!

Jinxey, има линк към блога на Катето. Рецептата съм я публикувала в нейния блог, бях ѝ на "гости", виртуално. Simple Smile

Но ето още веднъж и тук линк към рецептата.

https://mycandykitchen.blogspot.co.at/2018/02/blog-post_24.html
Виж целия пост
# 532
.............................
Може ли рецептата за рулото - шоколадовата бабка, че не я намирам тук. Предварително благодаря!
Може, разбира се. Лесно е и много е хубава тази "бабка"

http://recepti.gotvach.bg/r-79370-Шоколадова_Бабка
Много благодаря!
Виж целия пост
# 533
Venetta, ставаше въпрос за козуначетата от предната страница, тези с шестте плитки Simple Smile
Виж целия пост
# 534
Здравейте,
тези дни мисля да направя козунак първия козунак за годината. Имам едно шише меласа и се чудя мога ли да я използвам вместо захар и в какво съотношение. Никога не съм ползвала, от любопитство взех едно шише Simple Smile
Благодаря!
Виж целия пост
# 535
Venetta, ставаше въпрос за козуначетата от предната страница, тези с шестте плитки Simple Smile

Извинявай едва сега видях, че питаш за другите козунаци. За тези козунаци с шестте плитки нямам точна рецепта. Всички продукти прибавям на око и се съобразявам с консистенцията на тестото. Ако тя пасва, значи ще станат. То мина доста време, но мисля, че сложих 2-3 яйца, около 200 мл прясно мляко, брашно, ванилия, настърганата кора от един био лимон, мая, захар, масло около 50 гр и съвсем малко олио сипах направо от шишето. Аз прибавям всичко наведнъж, омесвам тестото, оставям го да втаса, след това оформям, пак за малко да втаса и след това на 200° докато се изпекат. Все забравям да видя кога съм ги сложила и все се пекат сами докато реша, че са се изпекли. Гледам ги как изглеждат и като ги вдигна са вече по-леки. При тестото с мая това е хубавото, че отварянето на фурната няма значение, не се отразява отрицателно искам да кажа.
Можеш да ползваш рецептата от козунака със спанак, но вместо 80 мл мляко да прибавиш 160-170 мл и да не прибавяш спанака. Със сигурност ще се получи. Тестото трябва да е средно меко. Аз преди няколко години много писах по този въпрос за това, как трябва да изглежда тестото, а на пипане да е така меко, както като пипне човек долната част на ухото си. Още като се меси тестото се вижда как става въздушно, пухкаво и като се отделя от стените на съда се отделя на конци, а не да гладка топка, тогава спираш, завиваш го и го оставяш да втасва.
Виж целия пост
# 536
Аз все не успявам да докарам тази мекота. Моето тесто стои лепкаво, а когато спре да лепне и твърдо и тежко. Никога не ми се получава меко и еластично, въпреки че всяка година правя козунаци. Докато усуквам фитилите най-често един се къса, друг става много дълъг и тънък...общо взето нямат много вид, че и на вкус не са нещо особено, въпреки че опитвам различни рецепти. Тази година имам хлебопекарна и ще опитам в нея да меся пък да видим дали ще се получи.
Виж целия пост
# 537
acer, откак имам хлебопекарна да меси, козунаците ми са перфектни Simple Smile
Виж целия пост
# 538
KayRenn може ли да споделиш по коя рецепта ги правиш? Местиш ли ги за печене във фурната или си ги печеш в машината?
Виж целия пост
# 539
Тази година ми се иска да направя козуначен венец за празника. Моля, за рецепта!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия