Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Издаване на български акт за раждане на дете, родено в чужбина

  • 16 111
  • 32
# 30
Здравейте,
Понеже семе има тема, не сиакм да пускам нова, за това питам тук.
Аз съм българка, бащата не е. Името на детето няма да е по БГ стандартите -собствено, бащино, фамилия. Когато дойде времето, нали няма да има проблем да се издаде БГ гражданство? Четох инфо ви сайта на МВР, където е описано, че няма проблем, но една позната на скоро ми разказа как те са минали по този път и било дълго и сложно, трябвало да се обсеби защо така,  не иначе.
Извинявам се ако е обсъждано, но ако може само някой да потвърди ще съм много благодарна!
Aз съм бг гражданка,бащата не е. Никъкъв проблем не съм имала когато направих сина ми бг гражданин,нищо,че има малко аравски имена.
Виж целия пост
# 31
Благодаря за отговора!
Виж целия пост
# 32
Преди да правите каквото и да е, е най-добре да се попита на място каква е процедурата. Документите за акт за раждане на дете родено в чужбина се подават в ритуалните зали към съответния район, така че от Общината често дават грешна информация. От Общината си получава само акта за раждане. Затова е най-добре да вземете телефона на администрацията в ритуална та зала и да попитате. Може ваш близък да занесе необходимите документи, акта за раждане на детето преведен и легализиране, попитай те дали според държавата и спогодбите се иска и апостол и копие на 2-те лични карти, на място се попълва заявление. Искат превод на акта, нищо че е международен такъв, заради изписването на името на български език. Това може да се направи и без пълномощно, но за получаване в община ще е необходимо. Но можете и вие когато се върнете да го вземете лично и да продължите с изваждането вече на паспорт. Детето така и така ще пътува с пасаван. Така спестявате пълномощното. За еднократната помощ отидете в социални грижи и не чакайте мнение от служителката в общината,  това е просто нейно мнение. Извадете Многоезичен акт и за раждане от българската община.
Виж целия пост
Коледа 2018

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия