Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

HPV

  • 7 359
  • 41
Видях, че има много теми за вируса, но не успях да прочета всички страници, за да намеря отговор на въпроса си.
А той е следният: Правих си тест за ЧПВ, оказа се положителен за щамове 52 и 39, насрочено ми беше лечение с имуностимулатори и вагинален крем. Беше открита и рана на матката, която се повлия засега положително от вагиналния крем.
Това, което ме вълнува, е трябва ли партньорът ми да се тества за вируса? Попитах гинеколожката ми и тя ми каза, че мъжете много бързо преборвали вируса и нямало нужда от тест... ? Моля някой, който се е сблъсквал с това, да пише! Благодаря!
Виж целия пост
# 1
Тест не знам дали трябва и може изобщо той да направи,но със сигурност трябва да се лекува и той.Моят партньор пиеше същите лекарства като мен  Peace
Виж целия пост
# 2
Здравей,
Аз имах вируса 2 години,едвам го преборих,пъртньора ми нямаше.. аз доколкото знам ако той няма видим папилом на генеталите няма за какво да се притесняваш..  Wink
Виж целия пост
# 3
За съжаление сред доста лекари липсва необходимото ниво на задълбоченост на познанието за HPV вирусите. Много от тях нямат и времето да обясняват.

Това, което пише в различни научни форуми и публикации е следното:
- Попадайки в организма, преборването на вируса зависи от конкретната имунна система. Поради тази причина се изписват имуностимулатори, но може и без тях. Примерно ролята на стандартния изопринозин вече е спорна и редица доктори се въздържат от изписването му. Все по-често имуностимулирането се извършва с добавки.
- Няма проучване, което да докаже, че мъжете го отхвърлят по-бързо от жените. Единствено имат по-редки прояви. Дълго време за HPV се говореше във връзка с рисковете от рак на шийката на матката, но последните проучвания сочат, че той е причина и за редица други форми на рак. Засега остава необяснен фактът, че при мъжете много по-рядко се проявява в рак на половите органи, но за сметка на това се проявява над 2 пъти по-често във форми, които засягат гърло, ларингс и т.н, както и твърде често под формата на рак на дебелото черво при хомосексалисти. При всички положения мъжете, които дори и без прояви носят вируса, заразяват хора, с които са в полови отношения.
- Високорисковите вируси при персистиращо инфектиране с времето израждат клетките до предракови или ракови форми. Нискорисковите образуват кондиломи.
- Всеки заразен индивид, независимо дали има видими прояви, предава вируса и презервативите предпазват в много по-ограничена степен отколкото при останалите видове половопредавани болести. Особен рисков фактор се оказва оралната любов, тъй като високорискови щамове намират подходящи тъкани и там.
- Мъжете също трябва да се изследват и подлагат на имуностимулиращи терапии най-малкото защото подлагат на риск патньорите си. ДНК изследване на урина и изследване от инфектирана тъкан са най-точните методи. През периодът през който и двама партньори имат вирус, те просто си атакауват един на друг организмите с нови дози и това всъщност прави вирусът персистиращ, а изчистването от организма - почти невъзможно. Реинфектирането дори и след изчистване е факт. Не се създава естествен имунитет след първото инфектиране. Външните прояви са въпрос на имунитет и естествено количество и честота на излагане на вируса. Също така за момента се счита, че до фаза на евентуални онкоизменения се стига с години, понякога дори и над 15.
- Вирусът може да се загнезди на повече от едно място в организма. Засега изследване на урина е най-сигурният измислен начин за проверка на наличие на вирус в организма като цяло при липса на видими изменения по тъканите. За съжаление тези тестове дават 6% грешка при негативен резултат и около 20% при положителен резултат.
- В случаите на диспластични промени по шийката на матката, които са предизвикани от нискорисков вирус, има известна вероятност от ремисия при имуностимулираща терапия. Засега проучванията са в начална фаза. Такива резултати не се отчетени, когато тъканта е видоизменена от восокорисков вирус. В този случай се наблюдава единствено непрогресиращо състояние, но тъй като инфектираната тъкан е източник на зараза, се препоръчва премахването на тъканта, както и имуностимулираща терапия за елиминиране на вируса от тялото.
- Препоръчват се и ваксини при наличие на неинфектиран организъм, но проучванията не са убедителни, че са безвредни - напротив, регистрирани са доста непредвидими и труднообратими последици. Научното съсловие е разделено на две посоки: че ваксините са вредни или пък че всички регистрирани последствия са на психосоматична почва или резултат на случайни съвпадения.
- Съществува риск от предаването на вируса от инфектирана майка и на новороденото.
- Счита се, че 70% от хората в световен мащаб в някакъв времеви отрязък са били инфектирани.
- Проучванията за медикаментозно лечение или такова с добавки и народна медицина са в много ранна фаза и засега няма единодушно становище по въпроса. Въпреки всичко началните резултати са доста обещаващи.

Информацията е събирана от различни източници и няма за цел да стряска, а единствено да информира за потенциални рискове. Наличието на HPV вирус в тялото не е края на света Simple Smile
Виж целия пост
# 4
Не знам вече на какво да вярвам. Миналата есен се оказах с цитонамазка 2в, дължаща се на hpv. Доста четох тогава, но момичетата в другата тема ми казаха да си живея живота и толкоз. Миналата седмица бях на лекар - същият резултат,  тестът показа,  че нямам нито един от 14 най-опасни щама. Сигурно само монахините имат по-безопасен полов живот от моя. Имам голямо доверие и на партньора си. Умът ми не го побира - откъде се взе този вирус?!?! След шест месеца ще си направя нова цитонамазка в друга лаборатория.
Виж целия пост
# 5
И аз не знам откъде се появи, направих си курс със Силаут, бях започнала изопринозин, но не се чувствах добре от него и преминах на друг имуностимулатор.. а гинеколожката ми каза, че трябва да се води много здравословен начин на живот, което малко трудно го постигам, и до там Simple Smile след 1 година отново тест, и ми препоръча цитонамазка на 6 месеца, но мисля, че е по-добре на по-чести интервали заради 2-та щама...
Виж целия пост
# 6
zigizagi, на вирусът му отнема доста време, обичайно години, ако не е отхвърлен от организма, да започне да развива лезии по шийката на матката, които после да преминат и в дисплазии и по-тежки форми. Така че вирусът може да ти е от досегашния партньор, но може и да е от минал такъв. Но независимо кой на кого предава вируса, в един момент се получава пинг-понг между двамата, така че не е лошо да се опитате да се изчистите и двамата.

Femme_fatale, моето лично мнение, което не държа, че е най-меродавно, е, че цитонамазката върви ръка за ръка и с колпоскопско изследване, особено ако става дума за установена раничка.
Виж целия пост
# 7
Беки, неслучайно направих сравнение с монахиня... Не искам да изпадам в подробности, но съм по-склонна да вярвам, че цитонамазката е грешна. Малко преди първата диагноза с hpv ми бяха правили друга, която беше 2b поради възпаление. Затова я повторих на друго място и ме сюрпризираха с hpv.
Виж целия пост
# 8
zigizagi, ако искаш да разбереш със сигурност, колпоскопия, ако има изменение, биопсия от мястото на изменение и само за твоя информация има изследване на 33 типа HPV, което вкл. типизация на нискорискови, среднорискови и високорискови. Нискорисковите понякога причиняват видоизмения, които излизат на цитонамазка. Но не знам дали има добавена стойност....... такива галимации са само за хипохондрици като мен  Laughing

При всички положения на твое място поне един колпоскоп бих направила. Резултатът може и да е грешен. Ама може и да не е. PAP II се счита за нормален резултат в крайна сметка.

HPV има или е имал почти всеки, който ходи по улиците - за повече или по-малко време, не търси откъде е, просто гледай да се отървеш без последствия.

 
Виж целия пост
# 9
Направих колпоскопия миналата седмица-всичко е наред.
Виж целия пост
# 10
ами тогава от какво се притесняваш.. ходи си на профилактика и си свиркай.
Виж целия пост
# 11
Просто не мога да повярвам, че имам HPV като се има предвид монахинският ми сексуален живот ( а и този на мъжът ми. Вярвам му поне на 90 %.) Това ми е драмата. Щото ако наистина имам Hpv, значи е от него и жална му майка...
Виж целия пост
# 12
Аз днес се обзаведох с положителен HPV 56, за резултат от цитонамазка ще почакам още няколко дни. Партньора има кондиломи + жесток псориазис, горката му имунна система незнам как ще се справи. Сега съм уплашена, той до края на октомври е на рейс. Кондиломите при мен не се появиха повторно, в последната година... Пия Кориплус и много витамини, ще се надявам да изчистя гадта и да няма изменения според цитонамазката...
Виж целия пост
# 13
Пиши, когато получиш резултатите. Аз си правих 2 пъти цито, веднъж преди да знам за вируса, няколко месеца след като разбрах. И двата пъти беше възпаление на шийката на матката (цервицит)..
Виж целия пост
# 14
zdraveite.purvo iskam da se izvinq she pisha taka ,no e prez tel i nqmam klaviatura.predi 2 meseca otkrih na priqtelq mi kondilomi.estestveno otidoh vednaga na lekar ,no mi nqmashe nishto za momenta.napravih obache hpv test-31 i 33 polojitelen,pri neo otricatelen(qvno si sedqlo tam otpredi tova).est izdadnah v panika.lekarkata mi predpisa silout,no ot nego polu4ih stra6na gubi4na infekciq.ovladqh q -posle kondilom na vhoda na vlagalishteto! :sick:pruskah s glizigen ,vzeh koriolus no ne se mahna.vchera se reshih i go mahnah operativno,v smisul izrqzaha go.sega 4akam histlogiq iproduljavam korioulus
ako nqkoi ima opit v ne6to,ot vsi4ki ne6ta,koito izredih ,molq za info i podkrepa...che veche....
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия