Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Какви са от църква 'Пробуждане'???

  • 28 749
  • 162
# 90
Ами какво ли им говорят? Като гледам какви хора стават членове на църквите им, това са основно пенсионери, цигани или аутсайдери ( отделно онези, които гонят някакъв келипир, като примерно това да се оженят или омъжат в чужбина). Създават им чувство за принадлежност, организират им разни сбирки ( например повечето от тях ги събират всяка неделя сутрин) , като често има и нещо за хапване и пийване, водят ги по разни екскурзии, филмчета за Исус им пускат - пак безплатно кинце на топличко. Все неща, на които би се поблазнил един мизерстващ, самотен и търсещ компания човек. За аутсайдерите пък това е прекрасна възможност да се почувстват по-специални, богоизбрани, на по-прав път, по богати душевно, за разлика от останалите хора.... и изобщо по-полезни. Повечето евангелисти и изобщо сектанти не употребяват кафе, алкохол, цигари. Та наред с проповедите за вярата, може да ти четат и конско за нездравословния ти начин на живот.
E тука напълно ме загубиха.
Виж целия пост
# 91
Ма ко, тия бозавите са американци. Много се стараят да научат български, защото това им била мисията. Тия съвсем безпаричните сами отпадат, защото няма да могат да си внасят месечните вноски.

Такива като твоя и моя познат ги прилапват по линията на егоцентризма. Не познавам твоя приятел, но моя го познавам доста добре и мога да разбера какво го е привлякло и какво в него - тях.
Скрит текст:
Преди години го бяха привлекли заради безплатното преподаване на английски. Тогава някак си им се беше изплъзнал. После, когато съвсем го гепиха, беше в много лабилен период, хайде да не го наричам криза на средната възраст, но период, в който явно не е знаел изобщо какво иска да прави и те са уцелили точно подходящия момент. Даже му бях предрекла, че след всички коренни промени, които направи, му е време да стане религиозен, и ето че се оказах добър пророк. Simple Smile)))
Не се знае и на твоя приятел какви бръмбари му са се мътили в главата.
Виж целия пост
# 92
Не само не пият кафе и не пушат, а и си позволяват до укоряват тези, които го правят. Една съседка в Бг веднъж ми смяташе колко кила картофи мога да купя, вместо кутия цигари. Как пушенето било забранено, кафето вредно и т.н. Тя е от тези, които ходят на сбирки заради храната, която й дават и пари вероятно. Не е ромка иначе
Виж целия пост
# 93
Единственото за което ме  е яд за ниското ниво на дейност на БПЦ  е че с това позволява да се намъкнат всякакви  да не употребявам дума,която искам,но секти да ги нарека.
Християнка по  кръщение  съм,но не съм стъпвала в църква,освен исторически храм. Паля  си свещи, спазвам ритуали,доколкото  искам.Чета всичко,езотерика ,религии,но се смятам за "желязна"откъм влияние.Харесвам католиците,в частта да изповядват,да са психолози за своите миряни ,не знам така ли им казват.Държат на общността,дори  да се пречкат е здравословно пречкане. Нашата БПЦ е  далеч от хората.И дава поле за изява на секти.
Религията-опиум за народа е  вярно за мен,стига тези дето издигнаха лозунга да не се направиха на църква и унищожила  малкото полезно в нея.
Да  се чуди човек от кое  и кого да се пази.
Промиват мозъци ,психолози са, намърдват се,у  нас не са мисля,толкова силни,пипат меко,но някъде  дерат кожи ,все някой  оглупял ги финансира.
Имам познато момче,вече възрастен мъж,залитна по МУУН , ожениха го на хилядна церемония  в Корея, сега си работи, надявам се да се е измъкнал ,но някак страни от приятели и  хора.Нямам представа от живота му в момента.Сам е.Родителите  се примириха мисля.Хвалят се с него,но не знам истината.
Пази Боже
Виж целия пост
# 94
Моля ви да четете Библията само тя може да ви покаже истината.
Виж целия пост
# 95
Ко я истина?Защото Библията е притчи,основно.Етичен кодекс.Написан преди  хилядолетия и  въплътил   предадено преди него,недоказано писмено или устно предадено през  поколенията  хилядолетия.Ценна именно с това- да постави основи  на почтени отношения между хората.Другата част,която  църквата тиражира е  доста след Исус,когато тя самата се е превърнала в институция и   е пълно с противоречия,даже не е нужно да се прави проучване,личи отгоре-отгоре.Доста рано "моята Църква" на Исус е  станала търгашеска  и проповядва  по нейна изгода. Първоизточниците са малко,тълкувателите - много.
Но  след като има хора да търсят упование  в това,след като помага - да бъде!
Само че съвременния човек има достъп до повече информация  от този преди столетия ,за хилядолетия няма и  да говорим.
Всъщност не търся спор за вярата,всеки я има,Бог е в камък,дърво, във водата и в човека заедно със всички останали неща,вярвам в него като творец, сила,създала   от хаоса  ред ,подчинен на закони.Физически и духовни. В нищо друго.
Вярвам в  силата да си почтен, достоен, без алчност и  всичко от десетте  заповеди,те са от божественото  у човека.И помага чистата съвест, добротата и любовта като  най-общо понятие, за което говори Библията и Исус ,някак не са могли да го  омаловажат.Стига толкова мисля,че  се паля от  клишета.
Виж целия пост
# 96
Нищо добро не произлиза от тези силно религиозните сбирщини - накратко секти.
Имам някакви роднини в адвенската църква. Странни птици, добре че са ни родинини, та не смеят да ни дуднат за Бог и техните вярвания.
БПЦ нищо не прави, само протести с/у гейовете.  Joy Joy Joy В други области никаква я няма и е нормално хората да залитат към секти.
А този наплив на религиозно-рекламиращи тук е смешен. Мисля, че модератор трябва да им прегледа регистрациите, че само за 1 отговор поне 3-ма се регнаха. Laughing
Виж целия пост
# 97
Аз не съм чела Библията. Значи не знам ни една истина. Отивам да се срамувам в ъгъла
Виж целия пост
# 98
Моля ви да четете Библията само тя може да ви покаже истината.
Темата не е коя религия е най-вярната и в коя точно е истината. Вие, дето само библията сте чели,други текстове не сте ли способни да асимилирате? То видно и библията ви четат, а не го правите сами, та какно остава друг текст да разбереш
Виж целия пост
# 99
Аз не съм чела Библията. Значи не знам ни една истина. Отивам да се срамувам в ъгъла
Laughing Аз съм я чела и още я препрочитам. Но такива истини няма там. Истините идват от пасторите по тея църкви и техните тълкувания. Laughing
Виж целия пост
# 100
Мислиш,че някой   я  е чел ли?То  трудно начинание,части от нея,повечето тълкувания  четат.
Виж целия пост
# 101
То, всеки който я прочете си има негово тълкуване, и хоп, нова секта с нова "истина". И започва да проповядва неговата си истина, на безхарактерни, наивни или нестабилни психически хора към момента или по принцип.
Излиза, че сектите съществуват заради последните, а това е плашещо
Виж целия пост
# 102
При сектите  е  "ненормирано",пък и  не ги познавам,не са ми интересни,а  плашещи.
Но  БПЦ толкова е съвременна,че при кръщене на близнаци,момче и момиче ,внесоха момчето  зад олтара или каквото е там,но момичето няма достъп.Тоест жените не са достойни,те са от ребро Адамово  и трябва да се подчиняват на мъжа.
Толкова за  актуалност.
Да  си оправят шапката, да сменят стереотипите, да се размразят в крак с времето и тогава да говорим.
Виж целия пост
# 103
Мислиш,че някой   я  е чел ли?То  трудно начинание,части от нея,повечето тълкувания  четат.
Съгласна съм. И всеки си  интерпретира по своята си мяра.
Имах комуникация, виртуална, с православен, вярващ.... Той започна да ми пише, от дума на дума, уж даващ ми отговори за вярата, че и цитати от Библията ми пращаше, стигна към съвсем  друга платформа -човекът искаше задоволяване на сексуалните си нужди.

Бях в потрес, защото винаги съм имала вяра, но  това, което преживях, първоначално желаейки да се ограмотя във вярата, ме вкара в ужасни мрежи. Стигнах до  изповед, а свещеника ми каза, че въпросният православен не е разбрал правилно християнството.
Тогава усетих колко е опасно да попаднем в подобни мрежи, които могат буквално да ни омагьосат. Толкова мощен шантаж, манипулиране и промиване на мозъка могат да причинят. Да пази Бог!
Виж целия пост
# 104
И все пак, успяват да промият мозъка само на наивници, хора без собствено мислене, чакащи някой да им каже какво да мислят, като цяло на безволевите и неспособните да мислят, колкото и грубо да звучи. На някого с противоположни характеристики никога няма да успеят или не успяват за дълго и се усещат
Виж целия пост
Коледа 2018

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия