Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Говорим си за свръхестественото

  • 54 875
  • 436
# 315
Давайте да разсъждаваме заедно за вариантите да се появи това явление.
Малко предистория: снощи се скарахме с мъжа ми (доста лют скандал беше, ние много, много, много рядко се караме). Той отива да спи в спалнята, аз оставам в хола с детето. То си има кошари и в двете стаи.
Минава около 1 час може би и мъжът ми идва в стаята и казва - ела да видиш нещо. Преди да отвори вратата на спалнята ми каза, че кошарата на детето свети. И аз го питам 'какво свети?'. 'Нищо няма, но свети'.
Влизаме и наистина в единия ъгъл на кошарата мека светлина, безформена, ниско долу. Не е статично електричество, защото то се появява много бързо при триене и после изчезва.
Веднага светнах лампата. Запалих една свещ и минах с нея в кошарата.
Мъжът ми няколко пъти ме пита: Ти видя ли го? Нали не съм луд?
Всъщност той заради това ме е извикал, за да потвърдя, че светлината е там. После светлината изчезна. Той няколко пъти вечерта е ставал да проверява и не се е появила. Той е наблюдавал тази светлина поне половин час, преди да ме извика и аз да я вида.

Идеи:
- статично електричество - отпада, защото то е много нестабилно. Да, свети в тъмното, но светлината е по-различна, а това си беше мека, бяла светлина, безформена, но в ъгъла долу.
- проблясъци от луната и защото обиколника на кошарата е бял тази светлина се е 'концентрирала'/ 'отразила' в ъгъла? Обаче нашите пердета са тъмни, плътни и светлина почти не преминава. Той казва, че светлината от луната е падала на друго място, не там.
- пак някаква лунна светлина но отразена от екрана на телевизора. Обаче той не се огрява...
- нещо свързано с починалата ми котка? Преди 6 години някъде по това време почина мъжкият ми котарак. Почина в стаята, която е под спалнята. Мъжът ми казва, че като наложи мястото съвпада със светлината.
- Други идеи?

Всъщност като резултат и двамата се сдобрихме мигновено. Спахме заедно в хола с детето.

ПП Сетих се за 2ма човека, които мога да питам.
Виж целия пост
# 316
Възможно е да е проявление от “другата страна”, някаква същност. Виждала съм заснети на видео, а и описани такива безформени светли като полупрозрачни облачета преминаващи през дадено място. Феномена няма някакво еднозначно обяснение. При всички положения, не му се страхувайте. Никакво такова проявление на дадена същност не е навредило никому. Бъдете спокойни.
Виж целия пост
# 317
Да, наистина като полу-прозрачно светещо облаче, но не чак с такива овални форми, на височина около 10-15 см. На ширина - около 2 педи и горе-долу с триъгълна форма, но все пак трудно да се определи. Как се наричат тези неща? Дай ми някаква ключова дума, за да потърся по нея.
Изобщо не се сетихме да запишем клип с телефона.
Виж целия пост
# 318
В крайна сметка ще взема днес тамян и светена вода. Ще окадя (или както там се нарича) и после ще напръскам със светена вода.

Отчитам като грешка, че споделях с мъжа ми моите специални сънища. След като видя онази светлина стана много мнителен към всеки шум за няколко дни. Явно се психясва повече от необходимото.

Специално към Calvin Klein: И аз те чета. Виждам, че си отворен към коментари, но сега не е момента да се свързвам с теб. Просто нямам отговорите на всички твои въпроси. Имам наистина по-важни неща в момента. Живот и здраве по нататък. Пък и всичко това може да са само мои усещания Simple Smile
Виж целия пост
# 319
Здравейте, на всички. Следя си ви тихичко и ми е много интересно всичко, което си пишете. Включвам се с едно предложение за книга, която ми помогна да си обясня много неща. Казва се 'Кибалион'( има превод и на български език) и може да се намери свободно в интернет пространството. В нея се разглеждат принципите на Херметичната философия и доста подробно и разбираемо е обяснено всичко заобикалящо ни-  материално и нематериално .
Виж целия пост
# 320
Здравейте и от мен. Като цяло не мога да си обясня сънищата. Чела съм доста неща, но пак има много неясноти в моето съзнание. Примерно, преди няколко дни сънувах, че съм бременна. На следващата вечер сънувах, че печеля от лотарията и реших да проверя какво значат тези сънища. Оказа се, че нито едното, нито другото вещаят хубави неща, но от друга странна се чудя дали просто не сънувам неща, които искам да се случат? Не мога да разбера. Извинявам се за дългият пост.
Виж целия пост
# 321
Има тема за тълкуване на сънищата, но от телефона ми е трудно да ти дам линк.
Потърси я.
Виж целия пост
# 322
Включвам се с едно предложение за книга, която ми помогна да си обясня много неща. Казва се 'Кибалион'( има превод и на български език) и може да се намери свободно в интернет пространството. В нея се разглеждат принципите на Херметичната философия и доста подробно и разбираемо е обяснено всичко заобикалящо ни-  материално и нематериално .

Опитвам се да я чета в момента, на 1/3 съм. Много ми е абстрактна, някак еквилибристика с понятия и объркващи за мен неща, например "Точно  както  вие,  ученикът,  можете  да  създадете собствен  Свят  в  своя  разум,  така  ЦЯЛОТО  създава Световете  в  собствения  си  Разум." (???) Ще се опитам да я дочета.
Виж целия пост
# 323
Здравейте,

Относно паралелните реалности / светове, струва ми се, че идеята за Холографската Вселена дава възможен отговор. В момента съм на вълна да търся съответствия м/у съвременната физика и езотеричното познание и изглежда, че лека полека завесата се повдига и в тази област. Далеч съм от възможностите да възприема каквото и да било извън стандартното четериизмерно време-пространство, но знам, че това е заради ограничените възприятие на мозъка ми (подобно на 99% от хората).
Включих се по темата, за да кажа, че тук срещам доста интересни мнения и ще се радвам и занапред  да продължава така.
Виж целия пост
# 324
Да, сякаш и на мен повече ми допадат идеите за Холографската Вселена. Подходът е по-научен, по-логически и за мен е по-лесно смилаем. Имаш ли линкове, които да споделиш? (може и на английски език, също става)
Виж целия пост
# 325
Здравейте ,дами и господа.
Пиша за да помоля за информация,ако някой знае,моля да помогне.
Мой много близък приятел беше взел една книга с мантри от мен.Повтарял една мантра и му прилошало.От тогава не е добре, няколко пъти пишка кръв,много се стресирахме и ходихме на лекар,има камъни в бъбреците,нищо страшно.
Но не е добре,казва,че има енергиен блокаж,така го усеща.
Ходихме в църквата,той започна хомеопатично лечение за енергиен баланс,повтаря лечебни думи от Петър Дънов,прави лечебни упражнения и дишане пак от книгите на Дънов,но не се чувства добре.Няма сили,не яде,нервно му е.Аз и витамини му взех,нямат ефект.
Някой да знае как се отблокира енергиен блокаж?
Ще съм много благодарна за каквато и да е информация.
Виж целия пост
# 326
Да си пусне пълна кръвна картина (ако вече не го е направил).
Виж целия пост
# 327
Да си пусне пълна кръвна картина (ако вече не го е направил).
Пусна си,наред е.Както казах и на лекар бяхме.И кръвна захар пусна, наред е.
Хормони на щитовидната жлеза не е правил, според лекарите няма симптоми за такова заболяване.
Той твърди,че чувства как енергията му е блокирана.
Виж целия пост
# 328
Има здравословен, все още неоткрит или психически проблем. Нека потърси лекарско мнение. Това за блокираната енергия е несериозно.
ПП Непрекъснатото усещане, че губиш сили, нямаш енергия е симптом за автоимунно заболяване. Аз съм с 2, знам какво е усещането.
Виж целия пост
# 329
Да,и аз съм така,имам автоимунни заболявания,точно щитовидната жлеза ми махнаха лятото,преди това и матката и яйчниците ми махнаха,мъчи ме тежък колит...Знам какво е.Ще му настоявам пак за лекар.Малко не вярва на лекарите,ще го измисля някак как да го накарам.

На мен лично мантрите ми действат добре и доста се учудих като ми каза.Леко е упорит,ще пробвам да му кажа пак за лекар.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1