Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

След депозитите накъде?

  • 89 879
  • 770
# 765
Е и?
Който не е помислил и пресметнал ще види зор.
Може някой да се раздели с апартамента.
Но пък и семейство не се прави в детската стая при родителите.
Виж целия пост
# 766
Почти съм сигурна, че господин Гостев не е отчел сивата икономика и при доста от коментираните семейства доходите са над вноската по две.
Като цяло, статията би трябвало да означава, че ще се развие вторичния пазар, но аз това го чакам от години и не виждам нищо такова.
Виж целия пост
# 767
Това, че хората взимат кредити с малък процент самоучастие не означава, че нямат спестявания. Ние също взехме с 20% самоучастие, но вече 2 години погасяваме предсрочно с високи вноски. В блока ми има само няколко апартамента, купени с кредит, над 50% са закупени кеш.
Виж целия пост
# 768
При висока инфлация и ниски лихви даже е по-изгодно да си с по-голям дял кредит, отколкото самоучастие. Абсолютно на всеки пазар има хора, които вземат необмислено заеми. Навсякъде има такива, които внезапно остават с намалени доходи и не могат да плащат - на всеки може да се случи. Генерализация ми е малко прекалено, особено като се има предвид, че банките разполагат с огромни отдели за оценка на риска, изискват ти какви ли не документи и ако им е проблем - могат да отказват при ниско самоучастие, при подозрения, че доходът няма да стигне... и т.н.

В тази връзка как банкер се жалва, че вноската заемала над 50% от доходите? Нали получават данни за дохода, и то официалния? Защо са одобрили кредита, ако им е проблем? Иначе 50% от 700 лв. са едно, 50% от 2500 лв. са съвсем друго, трето става като има две деца, или е само едно дете и т.н.
Виж целия пост
# 769
темата е много интересна! някой да пусне нова, за да не я заключат
Виж целия пост
# 770
Нова тема:

http://www.bg-mamma.com/?topic=1067564.new#new

Моля, пишете в нея.
Виж целия пост
Коледа 2018

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия