Рецепти за Airfryer фритюрник PHILIPS HD9220/20 BLK

  • 227 180
  • 733
# 570
Идвам да докладвам. Снощи си нямах работа и бухнах две яйца в уреда. На 180 гр. за седем минути. По някое време се чу - бум! Аз съм телец, имам пословично търпение. Изчаках да си свърши времето. Отворих и гледам, едното се счупило на две. Жълтъкът потекъл по мрежата и се изпекъл. Другото яйце беше цяло. Счупеното имаше вкус на пържено, а здравото - на варено. Жълтъкът беше добре сварен. Пак ще пробвам, но следващият път ще ги продупча с игла.
Виж целия пост
# 571
Здравейте,
вече и аз съм в групата!  Разбира се,минахме картофки,но търсим подходящия сорт. Тиквички,патладжани,вратни пържолки,сандвичи с кашкавал,от стари франзелки станаха чудесни брускети.
По рецепта на дама от форума правих крем карамел.Захарта за карамела ми се развя дори и извън машината.Приготвих си го отделно и продължих.На същите градуси,но не ми се изпече добре.Ужасно шуплест стана.Беше ми интересно като експеримент.При мен и да се беше получил,пак щях да го правя във фурната в голямата тава.
Много съм доволна от картофените кюфтета,които никога не успях да направя на тиган.Приготвих си сместта  и овалях леко в брашно.


Тъй като дисплея не ми е прецизен,само включвам градуси и не засичам време.Проверявам,разбърквам,ако е нужно.
Доволни сме в къщи и го препоръчваме горещо!
Виж целия пост
# 572
"Варих" пет яйца, но предварително ги продупчих с игла. Нямаше щети този път. Но пък трудно се белят и се чудя дали не е "ефект" от уреда.
Виж целия пост
# 573
картофените кюфтета изглеждат  превъзходно, може ли рецептата
Виж целия пост
# 574
картофените кюфтета изглеждат  превъзходно, може ли рецептата



Блаодаря,но няма рецепта.Картофите сварени и пресирани,ситно нарязан лук,подправки и яйца докато е лесно за работа. Оставих ги с брашното да постоят малко,после изтупах. намазах с четка решетката с олио и всяко кюфтенце отгоре. В тази кошница се събират 8 кюфтета.
Виж целия пост
# 575
Аз в момента си "варя" първата порция яйца за боядисване в един финлукс.
Преди това направих проба с едно яйце, което искаше още малко обработка. Ето настройката ми след корекции - 110 градуса за 30 минути. Не виждам смисъл за по-висока температура - водата ври при най-много 100 градуса.
Събраха се 13 яйца, на три пъти ще обработя всички, и се надявам по този начин да няма брак. Че нежните черупки на белите яйца не понасят добре варене на котлона.
Виж целия пост
# 576
Свински черен дроб правихме . Също стана вкусен.
Виж целия пост
# 577
Лято е и у дома уредите за готвене се използват много по-рядко Simple Smile предвид разнообразието на салати.
Сутринта обаче спретнах едни домашни брускети от изсъхнала пърнозърнеста багета, намазани със смес от зехтин, сух чесън, сух босилек и сол.
Пекох на 180 гр. за 5 минути, но излязоха малко препечени. Одобриха се много обаче и се поиска още една доза с повече босилек. Нея я пекох на 165 гр. за 4 минути. Беше по-добре и се одобриха още повече. Пускам и двете снимки, а следващия път като ни остане багета ще е на 155 гр. за 4 минути, да са по-скоро като сушени.




Виж целия пост
# 578
nati_nat, чудесна идеа, ще се пробва Flowers Cherry Blossom

Аз напоследък правя само картофки, но пак съм доволна - много ги обичам Yum
Виж целия пост
# 579
nati_nat, чудесна идеа, ще се пробва Flowers Cherry Blossom

Аз напоследък правя само картофки, но пак съм доволна - много ги обичам Yum

Luna, прибвай с брускетите и докладвай.
И аз правя основно картофки, поначало точно за тях го взех, защото ги обожаваме, но не ги правех заради пърженето.
И дъщеря ми си прави запечени сандвичи с кашкавал или с яйце и кашкавал/сирене.
Виж целия пост
# 580
Здравейте, имам уреда от две години, позахаби ми се доста долната метална част и кошницата, скъса се на едно място. От къде могат да се закупят резервни и как почиствате уреда и го запазвате?
 
Виж целия пост
# 581
Онзи ден и аз много се позачудих на рибените пръстчета, ще се правят някой ден.

От мен няколко успешни опита:
Пилешки шишчета, без шишчета Simple Smile



Това изглежда супер. Заедно ли ги готвихте и за колко време/ градуси?
Виж целия пост
# 582
Заедно, всичко мариновах предварително в малко олио и подправки по желание.
На 180 градуса, ако не се лъжа. На известно време спирах и леко разбърквах. Приготвяте до готовност.

bora, мисля, че тук в сайта на Филипс има резервни кошници. Ако не в английския със сигурност имаше.
За почистването - вече претръпнах, пуснах го в съдомиялната и все пак много трудно се почиства и това ме отказва понякога да го използвам.
Майка ми си взе Финлукс и е много, много доволна и каза, че много лесно се почиства.
Виж целия пост
# 583
Еърфрайъра се включи тези дни много активно в приготвянето на зимнина.

Нарязах червени чушки на парченца, малко олио от гроздови семки и сол. В еърфрайъра и след това в бурканчета заедно с печени на фурна червени домати. Стерилизирах за 10 минути. За миш-маш през зимата.

Патладжан на кубчета, осолен и отцеден също мина през еърфрайъра. В бурканчета със сушени домати. Готова добавка към талиатели. А минато през чопър го прибавам в кайма за мусака, става страхотна, много по-вкусна в сравнение с готвена с пресни или стерилизирани домати.
Виж целия пост
# 584
Развали ми се хлебопекарната и си правя разни експерименти за правене на хляб и други тестени, които в крайна сметка включиха и еърфрайъра.
Правих солени мъфини в силиконови форми в уреда за готвене на пара. След като са готови, ги изваждам от формите, нарязвам ги на 2-3 части и ги запичам за кратко в еърфрайъра. Останалите в хладилника за следващо похапване. Стават много вкусни и хрупкави. И мъфини от хлебно тесто правих - също станаха. Сега ще експериментирам с хлебно тесто, но с консистенция като за кекс - не обичам да меся твърдо тесто.
Изобщо експериментирам си докато реша проблема с пекарната.
Месо почти не готвя и не ям.
Ядки си пека най-редовно - няма друга такава вкусотия.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия