Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

проблеми при непълно осиновяване

  • 5 861
  • 4
Здравейте,
интересува ме, ако биологичните родители предявяват някакви претенции и изисквания към детето или осиновителите на по-късен етап, има ли начин да се защитим от това? А още по-добре да сме го направили предварително- с някакви нотариално заверени декларации..или..?
Дали трябва да се иска разрешение от тях, ако осиновителите искат да се преместят да живеят в чужбина?
Няма ли начин да се приложат някакви други законни начини, ако биологичните родители не желаят никаква връзка с детето, а също ги е страх, че това дете ще ги наследи в един момент?
Моля за мнения и препоръки!
Благодаря!
Виж целия пост
# 1
Здравей, Кокиче,
През 2007 те е вихрила дискусия за непълното осиновяване тук. В нея са се включили и юристи. Съветвам те, да я прочетеш внимателно, може би ще откриеш отговор на въпросите си. Във всеки случай, аз бих се обърнала към юрист, занимаващ се с тази материя за меродавно компетентно мнение. Дано да съм била полезна.
Виж целия пост
# 2
Благодаря, Ру,
прочетох темата от началото до края, ясно ми е горе долу, но не намерих отговор как бихме могли да се защитим от предполагаеми зловредни действия и няма ли начин това осиновяване да бъде заменено с някакви други процедури..
Май наистина е много сложно в тая наша страна Sad
Виж целия пост
# 3
Това наистина е рядък вид осиновяване, поне извън роднинския кръг. Защо не пълно осиновяване? И детето вече осиновено ли е / непълно/ или предстои? Ако вече има непълно осиновяване, с конкретни, а не хипотетични проблеми, добре е да се обърнете към юрист с опит в осиновяванията. Вярно е, че тук се споделя опит и се изказва мнение, но повечето имаме други професии и говорим на база личния си опит.
Питаш може ли непълното осиновяване да бъде заменено с друг вид процедури? Ако искате да осиновите непълно, за да се погрижите за конкретно дете, което познавате и с което имате изградена връзка може би може да бъде настанено при вас като при " близки и роднини"./На този въпрос обаче могат да отговорят социален работник и юрист. Сещам се, че към всяко РДСП има юрист.
Виж целия пост
# 4
Ру, писах на лични
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия