Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Какво да направим с останалия козунак?

  • 74 550
  • 169
# 45
Айде и това да припомним  Laughing
Виж целия пост
# 46
Какво правите с останалия козунак?
Виж целия пост
# 47
http://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=180619.0
Виж целия пост
# 48
Торта
Козунакът се нарязва на тънки филии,сиропира се леко тук-там,маже се пласт от лек(жълт) крем,наръсва се с орехи,пак пласт козунак, крем,козунак и най-отгоре крем.Украса по желание.
 Лек крем -разбиват се 4 жълтъка със 7 пълни супени лъжици брашно,1 ч.ч. прясно мляко.Прибавят се към врящо 1л.прясно мляко подсладено с 1ч.ч. захар. с непрекъснато бъркане.След сгъстяване се маха от котлона,ароматизира се с ванилия и се оставя да се охлади като се бърка отвреме на време, за да не хване коричка.Разбиват се 4 белтъка на гъст сняг и се прибавят лъжица по лъжица към крема.Бърка се в една посока с дървена лъжица. 
 Хубаво е да преседи една нощ ,за да стегне, иначе е много мека.Правя я в дълбока тавичка. 
Виж целия пост
# 49
И аз го замразявам (плътно затворен в плик),
защото след толкова ядене на козунак ни се отщява във каквато и да е друга форма да го хапваме.
След изваждане от фризера го заптоплям в микровълнова и е добре. Hug
Виж целия пост
# 50
покани гости и го изяжте...

крем карамел от козунак...

козунак с течен шоколад или конфитюр...

торта от козунак...

ние нямаме останал... Купихме само 2  Party Party Party
Виж целия пост
# 51
Торта
Козунакът се нарязва на тънки филии,сиропира се леко тук-там,маже се пласт от лек(жълт) крем,наръсва се с орехи,пак пласт козунак, крем,козунак и най-отгоре крем.Украса по желание.
 
крем-2 пак.пудинг със сметана на Д-р Йоткер,патронче есенция ром,чаша захар,1 литър пр.мляко. Laughing

http://images15.snimka.bg/002596692-big.jpg
Виж целия пост
# 52
Ами правя толкова, че да ни е вкусно да си го изядем пресен. Не виждам абсолютно никакъв смисъл в бъхтането над 10кг козунак, който после да се чудя какво да го правя  Laughing

Иначе най-лесно - препечен на грил с масло и захар отгоре или опечен на сладкиш, потопен на резени в смес за крем-карамел.
Виж целия пост
# 53
Ами правя толкова, че да ни е вкусно да си го изядем пресен.
Ами и аз така направих, ама сега като ми раздадоха 2 допълнителни козунака и... усещам как ще остане.

Иначе предишни години съм си правила пържени козуначени филийки - като обикновените пържени филийки хляб, само че от козунак. Стават 10 пъти по-хубави от хлебните  Simple Smile
Виж целия пост
# 54
Нареждате филийки козунак плътно в намазана с масло тавичка, заливате с разбити яйца, прясно мляко и захар, слагате тук-таме парченца масло. Запичате във фурната. След това го мажа със сметана и покривам с плодове Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Правя го по същия начин,но с какао.Отгоре се желират плодове (но мен все ме смързява и не стигам до плодовете).
Виж целия пост
# 55
Прави се смес за крем карамел,в тавичка се подрежда нарязан козунак,залива се и се пече.Това съм го правила с нарязани кроасани,но сестра ми винаги го прави с останал козунак.Вкусно става.Ако искаш пробвай. Hug


И аз така правя Wink
Виж целия пост
# 56
Тази година не ни остана козунак  Thinking Thinking
Виж целия пост
# 57
остана ми цял козунак, изсъхна вече и нещо не ми е вкусен така да  го ям. вие какво правите със старите козунаци?
Виж целия пост
# 58
Сварявам едно пакетче нишесте и редувам ред филийки козунак, ред нишесте - става като бисквитена торта.
Виж целия пост
# 59
Сварявам едно пакетче нишесте и редувам ред филийки козунак, ред нишесте - става като бисквитена торта.
Е те точно това отивам да правя Laughing.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия