Какво да направим с останалия козунак?

  • 95 315
  • 174
# 105
Стаси сега защо така ни дразниш - слюноотделяща снимка, пък рецепта нъцки #Crazy Wink
Много хубаво изглежда Peace
Виж целия пост
# 106
Бъни рецептата е като сладките топки. Само че го разстелих в/у фолио и намазах с крем като този дето ти си направила ягодовата торта и навих на руло. Обаче крема е малко течен и не  стана много стегнато.
Виж целия пост
# 107
Бъни рецептата е като сладките топки. Само че го разстелих в/у фолио и намазах с крем като този дето ти си направила ягодовата торта и навих на руло. Обаче крема е малко течен и не  стана много стегнато.

Ясно разбрах. И моята торта не стегна и сега с лъжичка си я ядем. Сервирах във високи чашки - ефектно се получи и много много вкусно Heart Eyes.
Може би за този крем е нужен повече желатин. Питах и в тортената тема ама никой не отговори - аз като ги гледам какви ги творят там ooooh!
Виж целия пост
# 108
Ксения, паят ти е чудесен, направих го и аз, но с материали на око и добавих орехи и ромова есенция, наистина чудесен аромат се носи в кухнята. Оползотворих козунака, а и вярвам, че ще се хареса вкъщи. Благодаря още веднъж за рецептата.

Виж целия пост
# 109
Аууу, марулка, изглежда... Shocked страхотно! Crazy

Да си кажеш после впечатленията на вкус как е. Party
Виж целия пост
# 110
Аууу, марулка, изглежда... Shocked страхотно! Crazy

Да си кажеш после впечатленията на вкус как е. Party

Безспорно са много вкусни, хем напомнят на козунак, но пък ромовата есенция придава и аромат на кекс, просто съм много доволна от сполучливата рецепта. Не беше написала колко да напълня формите за мъфини и аз реших, че няма да се надуят много и да изтекат и бях права, надуха се точно колкото да придадат завършена форма.

Още веднъж благодаря за идейната рецепта Hug. Според мен може още да се добавят и сафиди и разни други глезотийки.
Виж целия пост
# 111
Цитат
Според мен може още да се добавят и сафиди и разни други глезотийки.

Да, може. Но моите всички глезотийки си бяха в козунака. Заедно с портокалова есенция ако не се лъжа. Laughing
Моите се надуха и после спаднаха (явно от яйцата). Аз ги правих във форми за джъмбо-мъфини (бая грамандни мъфини  Mr. Green)
Виж целия пост
# 112
Малко напомняне Party
Виж целия пост
# 113
Аз снощи пекох козунак и понеже не съм доволна от резултата днес направих нещо като торта от него.
 1л. прясно мляко
 9с.л. брашно
 1.ч.ч. захар
 1 ванилия
 2 яйца

От тези продукти направих крем в който сложих двата жълтъка. Белтъците разних на гъст сняг и ги прибавих към вече готовият крем. После ще пусна снимка.

Сега ме е яд , че не съм видяла рецептата на Ксения, определено ще е по сполучлива от моята торта Embarassed
Виж целия пост
# 114
Поизсъхналият козунак притоплям в МВ и става пак душичка,хапваме го с прясно мляко.Но миналата година го правих със смес за крем-карамел и стана страхотен сладкиш.
Виж целия пост
# 115
Поизсъхналият козунак притоплям в МВ и става пак душичка,хапваме го с прясно мляко.Но миналата година го правих със смес за крем-карамел и стана страхотен сладкиш.
Това за торта с крем карамел е върха.Правила съм го - разкош е  Peace
Но тази година козунаци почти не останаха.Даже ме сърбят ръчиците пак да меся ooooh!
Виж целия пост
# 116
Здравейте!
Тази година правих за първи път козунак и беше само един - свърши бързо  Laughing Но ни дадоха доста с яйцата и сега се радвам, че намерих тази тема, че ми е пълна фурната с козунаци  ooooh! Ще пробвам и аз рецептата на Ксения  Peace, а намерих и една рецепта, която гледах тези дни в Бон апети. Май не я видях в темата  newsm78, може да се хареса на някой - http://www.bonapeti.tv/recipe_view.php?t=meal&id=4548 Ще пробвам и нея пък да видим  Laughing
Виж целия пост
# 117
Аз един ден гледах по една телевизия как направиха в една тава голяма крем карамел ,като на дъното бяха сложили нарязан козунак, изглеждаше много вкусно !
Виж целия пост
# 118
Днес във Вип Брадър,го пържеха в прясно мляко.
Виж целия пост
# 119
Ето и с последния купешки козунак какво направих:

Нещо явно са ми са се разбъзикали и двата браузера щото не ми се показва никаква снимка.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия