Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Докога в столче за кола

  • 10 859
  • 48
Здравейте. Споделете до кога возихте децата си в столче за кола? Дилемата ми идва от това, че до колкото знам по закон столчето е задължително до 35 кг и 150 см. Столчетата, които се продават са до 36 кг. А моите деца са 35 и 37 кг, но още са далеч от 150 см. някъде 140-142 см са. Та при това положение не знам как е по-безопасно за тях...  newsm78
Виж целия пост
# 1
И моето дете е на този етап - 144 см, 36-7 кг.
Решаващото за безопасността в случая, доколкото знам, е дали при сядане на детето директно на седалката (а не на повдигащо столче) коланът минава достатъчно ниско - т.е. през гърдите като на възрастен, а не през вратлето, където би създавал риск от задушаване при евентуален инцидент.
Така че направи експеримент с поставен колан при спрял автомобил и си прецени.
Аз моята я тествах тези дни и сякаш е готова (ние в града не ползваме кола, но пътуваме често на дълъг път). Досега сме ползвали пълен стол от най-голямата възрастова група, не booster seat.

Виж целия пост
# 2
Ето ти дискусия по темата:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=943243

145 см / 38 кг - кумата ми е толкова.. ама в столче за кола едва ли се е возила някога  Laughing
Виж целия пост
# 3
Трябва да достигне и сантиметрите, не само килограмите, и тогава може без столче.
Виж целия пост
# 4
Това от опит ли го казваш?
Виж целия пост
# 5
Синът ми го сложихме на повдигаща седалка на почти 6 години, защото столът отиде за малкия му брат. ДА е бил около 20 кг, но см не помня. Въпросната седалка му беше много неудобно, непрекъснато плачеше, че го боли кръста и я махнахме. Сега е 128 см и 24 кг и е само с колан.
Виж целия пост
# 6
Сега е 128 см и 24 кг и е само с колан.
Имам дъщеря на 5г е толкова, но си е в столче и не само, че нищо не я боли, ами и спи редовно на дълъг път. Явно си зависи от столчето....
Виж целия пост
# 7
И според мен (по-скоро според децата ми) повдигащите седалки са неудобни. До това лято (8 год) си бяха в цяло столче, но им махнахме гърбовете, защото им отесняха и им убиваха. Но на повдигащите много трудно се спи при дълъг път.
Виж целия пост
# 8
Нашето столче беше с махащ се гръб. Ползва го докато стана 150 см. Не е имала проблеми с гърба или друг некомфорт, явно си зависи от самото столче.
Всъщност нямат значение точно грамовете и сантиметрите, въпросът е да са на седалки до момента, в който коланът да минава на правилното място пред тялото им, иначе при удар или рязко спиране може да доведе до травми.
Виждала съм жени малко под 150 см, но структурата на тялото е такава, че не се душат на коланите. Не мога да ги сравня с детското тяло.
Виж целия пост
# 9
Това от опит ли го казваш?
Да. Коланът трябва да минава през средата на рамото, не през шията или друго място.
Виж целия пост
# 10
Точно това съм писала два поста преди първия твой.
Виж целия пост
# 11
Да се чуди човек как сме оцелели без столчета, че и без колани на задната седалка, когато сме били деца Thinking

Децата ти са на 8 години. Столчетата са за бебета, на които не можеш да сложиш колан, а и няма да седят мирно.
Виж целия пост
# 12
По закон столчетата са до 150 см, не само за бебета.
Виж целия пост
# 13
По закон столчетата са до 150 см, не само за бебета.
Ето отговора на въпроса на авторката. Като не можем да мислим, има закон за това. И 200 кг да е, като не е 150 см, по закон трябва да е в столче.

Как при тази височина децата тежат по 35 килограма? Може би колата не е най-добрия избор за кратки разстояния.
Виж целия пост
# 14
Децата са доста слаби между другото.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия