Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Докога в столче за кола

  • 10 871
  • 48
# 45
Дъждец, отпред е кофти. Статистика:
http://www.iihs.org/iihs/topics/t/child-safety/fatalityfacts/child-safety (американска, понеже у нас никога не сме били силни да вадим статистики Simple Smile)

Която между другото показва, че смъртните случаи са намалели не заради столчетата (които са станали задължителни в различните щати от средата на 80-те до средата на 90-те), а заради това, че са престанали да си возят децата отпред и в товарните отделения. Намалението на смъртните случаи на стоящи отзад е по-скоро свързано с усъвършенстването на самите коли като безопасност (пикът на смъртни случаи на седящи отзад е края на 90-те и началото на нашия век)

Толкоз за столчетата. Интересно щеше да бъде статистика на катастрофи в/извън населено място пак според място на седене. Там по-мога да допусна, че в града отпред не е чак толкова опасно... Но за извънградско съм категорично против.
Виж целия пост
# 46
Не знам дали са намалели смъртните случаи, но тежките травми със сигурност. Погледайте краш тестове да видите какво се случва с дете, което не е вързано. И то при малка скорост.
Виж целия пост
# 47
Моето дете е 150 см и е 32кг?????? Какво е това нещо вашето не знам....
Виж целия пост
# 48

Със сигурност е извън мерките за столче.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия