КаШкавал и/или сирене пане

  • 5 971
  • 12
Моля ако някой може да ми даде рецепта за сирене или каШкавал пане. БеШе ми се прияло страШно опитах да си сготвя но ми се разтопи в тигана и стана абсолютна каШа Sad Сигурно има някаква тънкост която аз не знам...
Виж целия пост
# 1
Гостът съм аз ... Забравих да се логна...
Виж целия пост
# 2
Ето ти една супер рецепта за хапки:

Става за сирене и кашкавал, само трябва са се пържат в много и загрята мазнина.

1 жълтък се разбива със 100гр. бира и брашно, докато се получи много гъста каша (миксера да оставя следа). Отделно се разбива белтъка и внимателно се смесва с бирената смес. Не се бърка много, за да не стане белтъка на бучици. Кубчетата сирене или кашкавал се потапят в сместа и се пускат в горещата мазнина. Хубаво е сиренето и кашкавала да са предварително охладени.
Виж целия пост
# 3
Да не би да си сложила на прекалено горещ котлон?

Ето един вариант, който съм правила  
Наряzвам овче сирене на шайби, пресовам чесън и намаzвам сиренето със сока, след това подправям със сол и черен пипер. След това се потапя в брашно и яйца и пържа.

Camembert панирам също. Потапям в яйце, след това в галета и оставям малко да поиzсъхне. След това повтарям.
Виж целия пост
# 4
Според мен една от греШките които допуснах е 4е мазнината не беШе много загрята ама пусто бързах. Втората ми греШка е 4е нарязах каШкавала на сравнително тънки пар4ета пък и беШе доста мек. Със сирене не съм  пробвала заЩото ме хвана яд след фиаското с каШкавала и не исках да хвърлям пове4е. Ще опитам по ваШите на4ини и дано стане 4е страШно ми се яде. Ина4е Ще трябва да 4акам или да се прибера в Бг или майка ми да дойде и да ми направи пък неЩо за сега няма изгледи Cry
Виж целия пост
# 5
За да не се разтапя кашкавала трябва след като нарежеш парчетата да ги оставиш за около 1 час в студена вода в хладилника. А след това топиш парчетата в каша от яйце, брашно и вода(или бира) и пържиш в сгорещено олио.
Виж целия пост
# 6
Ох,Ще пробвам оЩе тази ве4ер 4е направо ми поти4ат лигите Grinning
Благодаря ви !
Само забравих да питам колко време горе долу се пържат хапките ?
Виж целия пост
# 7
Аз като ги нарежа и ги слагам за малко във фризера или камерата, стават замръзнали кубчета, след това ги топвам в сместа за пържене и не се разтичат.
Виж целия пост
# 8
Цитат на: mcdirock
Ох,Ще пробвам оЩе тази ве4ер 4е направо ми поти4ат лигите Grinning
Благодаря ви !
Само забравих да питам колко време горе долу се пържат хапките ?


Е, колко време. Едва ли някой е засичал. Като покафенеят леко, обръщаш от другата страна да се опържат така и вадиш.
Виж целия пост
# 9
аз кашкавала пане го правя във фритщрника и няма време да се разтича много. Панирам го с яйце и галета.
Виж целия пост
# 10
аз кашкавала пане го правя във фритщрника и няма време да се разтича много. Панирам го с яйце и галета (обикновено двойна панировка).
Виж целия пост
# 11
Аз панирам кашкавал на кюфтенца:

минавам около 400 гр кашкавал на едро ренде, слагам 1-2 супени лъжици брашно (колкото настърганите лентички да не се слепват), слагам едно или две яйца и с лъжица слагам от сместа в горещо олио. Помагам си и с вилица, за да оформя по-добре кюфтенцата.
Никога не съм имала провал  Wink
Виж целия пост
# 12
Цитат на: tedi_b
Аз панирам кашкавал на кюфтенца:

минавам около 400 гр кашкавал на едро ренде, слагам 1-2 супени лъжици брашно (колкото настърганите лентички да не се слепват), слагам едно или две яйца и с лъжица слагам от сместа в горещо олио. Помагам си и с вилица, за да оформя по-добре кюфтенцата.
Никога не съм имала провал  Wink


Аз отдавна се каня да ги пробвам тези кюфтенца, обаче ме е страх, че ще се разтечат и няма да станат. Но щом казваш, че нямаш провал ще взема да се пробвам.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия