Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Книгите на Венета Райкова

  • 29 991
  • 64
# 60
За жалост вече преполових Скандал и мога да кажа че е най-слабата досега,освен ако след средата не стане нещо уау,в което се съмнявам. Разочарована съм,а я чаках с нетърпение. Някой друг на моето мнение или аз съм в грешка?

Един пост над твоя и страница назад точно написаното от теб се обсъжда.
Виж целия пост
# 61
Никак не я харесвам. Нито като човек, нито пък като писателка. 🙄 То май стана модерно всеки втори да пуска книга...ами, малко в повече ми идват подобни произведения. Плоски. Не казвам, че пък съм мега интелектуалка, която чете само Коелю, но ВИнетка ми идва в повече. Simple Smile
Виж целия пост
# 62
Момичета, интересно ми е могат ли да се направят някакви изводи от книгите на Венета Райкова и те правдиво ли отразяват родната действителност от последните години? На мен ми е любопитно да прочета нещо качествено за съвременна България и случайно се зачетох в откъсите на книгите на Райкова, които са достъпни на book.store.bg и бих казал, че повествованието в тях е леко и увлекателно. Съдейки по противоречивите оценки обаче, явно това не е достатъчно, за да бъде определена една книга като добра. А ми се налага непрекъснато да приоритизирам четивата си и бих искал да знам какво бих получил от произведенията на г-жа Райкова.

Предварително благодаря за всяко споделено мнение по питанията ми.
Виж целия пост
# 63
... На мен ми е любопитно да прочета нещо качествено за съвременна България ...

Такова нещо няма да намериш в нейните книги. Частично можеш да придобиеш представа за нейния живот в опр. периоди. Но комплексно за страната - не.

Последнтие 2 книги за мен са пълна боза. Ако все пак ти е интересно - като мъж - може би ще ти допадне повече "Инсомния", аз  харесах и "Триумфът на кучките". Тези две водят в личната ми класация на петте й произведения.
Виж целия пост
# 64
Благодаря ти за коментара, Алена!

Действително едва ли ще добия комплексна представа за съвремието от книгите й, но поне за една част от обществото ни (светските и културни среди) тя пише от първа ръка и твърди, че книгите й се базират на реални истории и прототипи. Мисля, че е любопитен погледът й върху тези реалности и ще взема предвид препоръката ти. Заинтригуван съм от първите страници и на "Инсомния", и на "Триумфът на кучките", и на "Скандал". И смятам да си ги взема и да се насладя на тази съвременна българска проза с елементи на реализъм.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия