Биозеленчукова градина – нашето райско кътче! /тема 34/

  • 76 350
  • 745
ДОБРЕ ДОШЛИ В ТЕМА № 34!!!
Спорна година!  Hug

"Най-добрата храна е тази, която сам си отгледаш!"


СТАРИТЕ НИ ТЕМИ:

№1(VІ.2009-ІІІ.2010) №2(ІІІ.2010-V.2010) №3(V.2010-VІ.2010) №4(VІІ.2010-VІІІ.2010) №5(VІІІ.2010-ХІ.2010) №6(ХІ.2010-ІІ.2011) №7(ІІ.2011-ІV.2011) №8(ІV.2011-V.2011) №9(V.2011-VІ.2011) №10(VІ.2011-VІІ. 2011) №11(VІІ.2011-ІХ 2011) №12(ІХ.2011-ХІ.2011) №13(ХІ.2011-І.2012) №14(ІІ.2012-ІІІ.2012) №15(ІІІ.2012-ІV.2012) №16(ІV.2012-V.2012) №17(V.2012-VI.2012) №18(VI.2012-VIII.2012) №19(VIII.2012-ХІ.2012) №20(ХІ.2012-ІІ.2013) №21(ІІ.2013-V.2013) №22(V.2013-VІІ.2013) №23(VІІ.2013-ХІ.2013) №24(XI.2013-III.2014) №25(IІІ.2014-ІV.2014) №26(IV.2014-VI.2014) №27(VI.2014-IX.2014) №28(IX.2014-III.2015) №29(III.2015-VI.2015) №30(VI.2015-IX.2015) №31(IX.2015-III.2016) 32 - 15.03.2016-27.05.2016 №33(27.05.2016-16.11.2016)


               
НАШИТЕ ГРАДИНИ
Куркума
an65
Гелика
villi 66
cecunka76
avocett
Нощни очи



Отглеждане на пипер - от rorik
1  2  3  4  5  6  7
Отглеждане на босилек в саксия през зимата - от amica1

Как да си отгледаме био домати - от amica1

Растително-защитни операции по ябълките - максимално еко-био на база 2012 г. Констатации и решения за догодина - от amica1



Полезни сайтове
Ръководство за интегрирано управление на вредителите при зеленчуковите култури (домати, пипер, краставици, тикви, тиквички, дини, пъпеши, зеле, карфиол, брюкселско зеле, лук, чесън, праз, картофи), отглеждани на открито и в оранжерии - НСРЗ
Лунен календар
Календар на зеленчукопроизводителя
Как да защитим растенията без химия
Как да защитим растенията без химия 2
Семена от редки и нови видове
Био семена и разсад
Видове торове
БИОпродукти
Биостимулатори, органични и органо-минерални торове
Безопасност на храните
Чудодейни съвети - зеленчуковата градина

 Blush копирано от стелт  Hug

ако искате да променя, допълня, изтрия нещо имаме 24 часа  Hug

как да си направим сами листен тор - от Амика  Hug

Скрит текст:


Обикновено цената е тази, която ме "дръпва" от листните торове. В края на краищата става въпрос за добре разтворена "нитрофоска" + добавки. В случая магнезиевият окис може да се вземе от широко рекламираните и скъпи магнезиеви таблетки с разни търговски имена, обаче тъй като въпросът е в магнезия, той може да се добави от мно-о-о-ого по евтината английска сол.
Руснаците пръскат с пепеляна вода и защото съдържа много калий и фосфор. Засилват я с 1 с.л. карбамид в месеците до май, а през следващите месеци с нитрофоска (комбиниран тор N – P – K). Ако се порови човек може сам да си стъква листните торове, без да ги смята "чудо на чудесата".

Виж целия пост
# 1
Благодаря за темата  bouquet. Не насадих арпаджика, дали ще покълне до пролетта newsm78
Виж целия пост
# 2
Според мен и покълнал може да го насадиш  Peace
Ние в последните дни си похапваме салата от земна ябълка. Е това ми е любимото растение - не го садиш, не се грижиш за него, само вадиш и ядеш  Mr. Green

И аз благодаря за новата тема, No me ames  bouquet
Виж целия пост
# 3
Благодаря за темата!
Мнооого гадно, студено и мокро е при нас, и все не се навивам да се омацам, засаждайки чесъна. Белким я свърша таз работа през уикенда...
Виж целия пост
# 4
Още не съм си изскубала градината, нещо тази година ме няма в земеделието... Все си намирам друго за правене вкъщи...  Rolling Eyes
Виж целия пост
# 5
Записвам се в прекрасната тема, това лято се пробвах като градинар на 4 кв.м, добре се получи. Но смятам да черпя опит от вас.   bouquet
Виж целия пост
# 6
Благодаря за темата и богатата информация в първия пост. bouquet

Аз посях арпаджика и вече е поникнал тук там. Чесън забравих и все не ми остава време да го насадя.
Имам един въпрос към по вещите. Мога ли да засея моркови пред зимно и напролет да има завръзи рано или ще измръзнат семената и нищо няма да се получи.
Виж целия пост
# 7
Привет.   Бляагодаря за темата . 
И на мен тая година не ми върви.
Остана ми неизваден лук  и е поникнал, но тая година климата си върви в нормалния ритъм и 2 нощи вече мръзне.
Ще поизвадя от него и ще го прибера нарязан във фризера. 
Не съм садила чесъна , не съм заривала лозето.То опасността е за булгара , другите са по издръжливи.
Миналата година садих предколедно че беше хубаво времето обаче при мен лука стана голям но нетраен.

Обааче си гледам кокошки. Всеки момент са готови да проносят.

Къде гледате домат по това време.
Да припомня, домата пипера расте с 1 см на ден при 30 градуса .
Виж целия пост
# 8
Тръгнах да търся прогнозата за времето. в Аccу... имаше целзиеви градуси сега са само Фаренхаит. Фърлиха не джанката с тия 50 градуса.
Какъв беше точно адреса в целзии
Виж целия пост
# 9

Какъв беше точно адреса в целзии
  Горе в дясно, където е израния език има едно зъбно колелце. Като чукнеш на него илиза прозорче, в което освен езика се настройват отдолу градуси или Фаренхайт
Виж целия пост
# 10
Още не съм засяла чесъна. Много е кално. Ама и време има, не е паднал първия сняг.
Лука обаче няма да изкара дълго. Не стига че е малко, ами гледаш хубава глава, започваш да белиш и 1/3 та изхвърляш.
Купих си от магазина за да не го пощя, той - същия. Ама си викам - това да ми е дерта.
Това като запис.
Виж целия пост
# 11
И при мен лука е такъв... Отчитам го като резултат на луковата мана тази година, от която едва се спаси да има за пощене...  Laughing  Днес успях да си оскубя градината за няма и 2 часа - тревата обаче е над мен висока и там борбата продължава в идните дни... Лука садя пролетно време... При мен не става особено лук и чесън - градината ми е вътрешна, между къщи и дувари, ветрец от нийде няма да проветри малко - на това отдавам по-дребните главички... Някои от съседите въобще не си правят труд да садят лук, казват че не става...
Виж целия пост
# 12
Благодаря за новата тема! Simple Smile
Чесън и малко стар лук боднах. С лука само си губя времето  - садя арпаджик пролетно време, вадя с големината на арпаджик през лятото и пак го садя през есента; добре, че поне на зелено го ядям цяла пролет. Тоест не стават глави. Казаха ми да не го поливам (почти), та пак ще опитам.
Ще засея малко моркови и грах опитно предзимно (символични количества).
Виж целия пост
# 13
Аз помня години с много хубав лук, но съм забелязала, последните 10 години откакто активно се занимавам с градината, че когато имам хубав или в повече чесън, лука не става и обратно. Една година ядохме само лук на зелено, изгни в земята, но пък чесъна по големина биеше вносния китайски. Огромен беше и много. Не плаках тогава за лука. То и сега не плача, де. Чесън ядем по много, и на песто, че ако е повече и кисел на туршия, а запечен пък, с малко масло и оцет е божествен. То и с лука е вкусен, ама цените им не са саразмерни, та с това се успокоявам.
Миналата година нямах почти никакъв лук, само на места не сят (от нас, де, децата може да да се вихрили) на туфички, та имаше за зелено.
Та, искам да кажа - не се предавай - по малко, ама ще видиш става или не. То година с година не си приличат.
Пък съседите ... не винаги казват точно какво, защо, дали от гордост, дали за имидж...
Виж целия пост
# 14
Аз тази година също не сполучих с лука.Малки главички и тук там някоя по голяма.Но пък мноого зелен лук изядохме и сега пак имам ,защото през август боднах малките лукчета . Днес набрах спанак , киселец, извадих салатното цвекло . Разсаждах салатки и чесъна на Алис засадих. Щях да пръскам дърветата и да ги варосвам , но оставих тази дейност за другата седмица , че много ми дойде работата.
В градината е приказка , но зимата идва.Тази сутрин имаше замръзнала вода в кофата на двора.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия