Ами цех за производство би бил обекта. Размера - в зависимост от производствения капацитет, който си намислила. Оборудване - Предполагам, че ще ти трябват разрешителни от ХЕИ, някакви сертификати, нещо, за качество, може би. Най-добре да се информираш за изискванията в Агенция по безопасността на храните или Здравна инспекция. Сещам се, че можеш да потърсиш инфо за как се открива фирма за катеринг (кетъринг) (ако идеята ти по-скоро е такава).
ъхъ, те тортоправячките само цехове регистрират по всички правила на РИОКОЗ.
Но пък се вихри търговийка с приготвени в собствения хладилник, до тенджерата със зелето.
Нищо, че цената на 1 парче започва от 8.00 лв.
Сега сериозно - предлагаш сарми на съседи, колеги, познати, близки за празник или просто за хапване.
Не на всеки му се завиват и виси в кухнята. Ако са вкусни и винаги спазваш уговорките те ще те рекламират на техни познати, вторите ще те изпробват и ще кажат на трети. Постепенно ще се развие търговийката.
До цех трудно ще се стигне - големите кулинарни фирми са заели нишите навсякъде. Но пък продукцията не е вкусна.