Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Идеи за стартиране и развитие на бизнес 24

  • 90 140
  • 517
# 510
Ако работи заедно с лицензирана лаборатория, мисля, че няма значение от образованието му.

Благодаря.
Виж целия пост
# 511
Здравейте, имаме къща на 50 км от София в посока Калотина. В двора имаме още една къща, която е напълно самостоятелна и се състои от коридор, стая, тераса, баня и тоалетна. Идеята ми е дали може да даваме самостоятелната къща под наем, има красива гледка към планината. Отделно можем да предлагане и оф-роуд с джип. Какво мислите за идеята ми, дали има хляб в нея
Виж целия пост
# 512
Здравейте,

не съм сигурна дали това е точната тема, но все пак.

Колебанието е за бизнес в София или Пловдив?
Разкриване на офис, наемането на склад и бързо стартиране на работа с вече разработен бизнес опериращ в няколко европейски държави.

Сравнявайки цени на наеми на помещение, са сходни в София и Пловдив, дори в Пловдив цената на квадратен метър за склад с нужната квадратура е по-висока.

Какво бихте избрали, ако величината на средните разходи е сходна? И дали ще е реално такава?
Заровила съм се в разни статистики и анализи, но като цяло предпочитам да се посъветвам с хора, които реално оперират и развиват дейност в тези два града.
Виж целия пост
# 513
Здравейте, имаме къща на 50 км от София в посока Калотина. В двора имаме още една къща, която е напълно самостоятелна и се състои от коридор, стая, тераса, баня и тоалетна. Идеята ми е дали може да даваме самостоятелната къща под наем, има красива гледка към планината. Отделно можем да предлагане и оф-роуд с джип. Какво мислите за идеята ми, дали има хляб в нея

Защо да не можете? Simple Smile Пускате си една обявичка в Airbnb, booking и др. подобни сайтове и чакате резервации.Какво бихте избрали, ако величината на средните разходи е сходна?


За франчайз и доставка на продукти говорим, нали? Ами бих сравнила и разходите за логистика, работна ръка и реклама. Варианта да имаш офис в столицата и склад в Пловдив или обратното. А, ако складът ти е в някое село в близост и откриеш два офиса?

Здравейте. Има ли право човек без да е завършил във ВУЗ съответната козметична специалност, химия, или биология да произвежда козметичен продукт? Лицето е изкарало 2 годишен курс в Англия и има сертификат, който е възможно нищо да не значи тук. Идеята е да се съсредоточи само върху конкретен продукт, който да е легален тук. Та питам има ли право без съответната диплома ?


Трябва да разграничиш "лице", от "човек", от производител, от инвеститор и от работодател. Като производител можеш да произвеждаш каквото искаш или каквото можеш. По-важното е да можеш да продадеш продукта си след това. Давам ти пример: за да произвеждаш кашкавал и да го продаваш на пазара, не ти трябва да си инженер по хранителна-вкусови технологии. Нали? Баба ти може да те е научила да правиш много хубав кашкавал по домашна рецепта и реално можеш да произведеш кашкавала и да застанеш на някоя сергия на пазара и да продаваш домашен кашкавал. За целта, обаче, сигурно ще ти трябват някакви разрешителни, някакво място за производство (дали това ще е лаборотория или ателие зависи от производствения ти капацитет). В ютюб има много клипчета за производство на натурална био козметика (сапунчета, гримове, кремчета) - неща, за които не ти е необходима лаборатория, ами можеш да си ги произвеждаш и вкъщи. Въпросът е като тръгнеш да ги продаваш, хората да знаят, че продаваш нещо качествено. Един вариант да представиш качеството на продуктите би бил чрез сертифициране (че твоите продукти са произведени съгласно стандарт еди кой си), другият вариант е безплатните мостри, с които хората да тестват качеството ти. Маркетинг стратегията би се разгърнала към създаване на дистрибуторска мрежа на национално ниво или към онлайн маркетинг и продажби. Едва когато имаш някакви поръчки и продажби, можеш да инвестираш в наемане на допълнителна работна ръка и лицето да стане работодател, с което изискванията за производство вече стават други.

Здравейте, в момента уча предучилищна педагогика, работя в детска градина от месец, и имам идея за откриване на детска занималня - предимно за деца в предучилищна възраст, а в последствие и начална  училищна.  Искам да има арт терапия, йога за деца, детска работилница и пр. Някой може ли да ме посъветва откъде да започна...


От начертаване на бизнес план започни. Simple Smile
Виж целия пост
# 514
amy_nka, наемите на складове в София и Пловдив са сходни. Дори в Пловдив цените са по-високи. Безсмислено е 2пъти да се плащат транспортни разходи. Веднъж до склада в Пловдив и оттам до София.

За софиянци, как е НЗ Военна рамапа като местоположение за склад? Харесахме един чудесен там, точно каквото се търси, но хич не съм запозната с този район.
Виж целия пост
# 515
В какъв смисъл как е? Бързо се стига от центъра, бързо се излиза от София. Не е в най-културната част на града, не знам дали няма някое гето в близост.
Виж целия пост
# 516
Според мене трябва да се разгледа харесания район и помещение  лично.
Няма как от форумски впечатления да се наеме.
Виж целия пост
# 517
amy_nka, наемите на складове в София и Пловдив са сходни. Дори в Пловдив цените са по-високи. Безсмислено е 2пъти да се плащат транспортни разходи. Веднъж до склада в Пловдив и оттам до София.Имаш предвид от офиса ли?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия