Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Какви са заплатите за завършилите "Психология"?

  • 12 655
  • 87
# 75
Напротив, проявявам жив интерес, както и други потребители в темата. Който е компетентен не се бои да разказва, нито се бои от $захапване$. Не разбрах  израза $клати го по темата$. Би ли обяснила значението му?Виж целия пост
# 76
Напротив, проявявам жив интерес, както и други потребители в темата. Който е компетентен не се бои да разказва, нито се бои от $захапване$. Не разбрах  израза $клати го по темата$. Би ли обяснила значението му?

? компетентен
?  бои
? други потребители
?

За/на кого приказваш ?
 
Виж целия пост
# 77
Цитат ли да ти сложа? Ок, ето го, надявам се да си разпознаеш ника отгоре и да не питаш на кого говоря

Добре разказваш през цялото време за твоите обу4ения, не се притеснявай.
Не мога да разкажа != не искам да си губя времето да разказвам на някой, който не проявява интерес, а 4ака повод за да захапе, понеже нещо го клати по темата.
Та продължавай да показваш способностите си да квалифицираш хора въпреки специалността ти, която предполага нещо пове4ко.

Та това от 4 годишното ниво.

Ако действително те интересува нещо бих ти отговорила, но  дори аз , на ниво 4 годишно не намирам в момента нищо конструктивно в квалификациите и въпросите ти, а само реакция.

Виж целия пост
# 78
Ти сигурна ли си, 4е твоята специалност в същтност не е на4ална педагогика?

4 годишните се измитат в кревата. Лека нощ  Hug
Виж целия пост
# 79
 Joy не, не съм сигурна  Joy Как реши, че е начална педагогика?
Изкушавам се да обърна внимание на думата $всъщтност$. Да поиграем на играта $кое не си е на мястото в тази дума$. Ти да не си измислила нов правопис и пунктуация? Да се обадим на Владко Мурдаров да го презентира следващия път.
Виж целия пост
# 80
До правописа ли опря Simple Smile ? Браво!
Виж целия пост
# 81
Имам позната, която учи Психология задочно в Пловдивски университет. За всички очни отсяда у нас и неволно вече 3 години наблюдавам нещата. Лесен прием, слаби изисквания по време на обучението (почти като за третокласник). Казвам го във връзка с Excuse me, която се чуди може ли и къде евентуално се изучава психология. Както и някой друг беше споменал в темата - приемат всички. Преди 15 години може и да е било друго, вярвам го. Но времената се промениха. Сега университетите са търговски дружества. И това променя драстично нещата.

Аз пък се учудих на автора, че иска да се занимава с големи хора. Защо го обвинихте, че търси лесното? Лесното (и май най-желано за повечето, завършващи Психология) е HR-стването. Корпоративните нищонеправещи, които слава Богу бизнесът вече започва да си спестява. Не че няма нужда от такъв човек в една компания. Но определено не е нужда от смешни тестове по интервюта или семпли проучвания, с предварително зададен от управителите резултат.
За съжаление май само въпросните двубуквия се добират сравнително безпроблемно до по-голямо заплащане даже и без кой знае какъв опит.

Споменатата мотивация у някои да изучават Психология, за да разберат собствените си проблеми - опасно наистина. Моята позната е точно този тип. Сериозна психологическа травма. Почти отшумяла вече. Но точно тя събуди желанието ѝ да запише въпросното задочно. А никак не е малка - на 33. То не само съвсем младите са неориентирани.
Виж целия пост
# 82
До правописа ли опря Simple Smile ? Браво!

мерси. А грешките с твоя правопис ги спестявам отдавна, но твоята наглост мина границата на търпението.

Интересно, как пък, никой не записва инженерство от просто интерес, а все психология! Ей така, между другото да вземат да конструират някаква машина. И това със задочното е нелепо, не е чудно де, правят го за пари. Но не може качествено нещата да се научат задочно, защото трябва практика, пък дори в началото да е само върху колегите.
Забелязвам и някакъв странен уклон на завършващите педагогика към логопедията и психологията. Абсолютно небрежно отношение, така и не навлизат в дълбочина, а го гледат, все едно е просто ей така, да са го завършили, да го имат. А всъщност педагогиката и психологията и логопедията са доста далеч една от друга, най-малкото заради методите и целите на първото, второто и третото. Предполагам е заради също толкова нелепата идея логопедията да е в педагогическия факултет, а не при здравните и социалните науки като психологията, клиничната и социална работа и т.н., само защото руснаците го смятат за педагогическа специалност. Някой да е едновременно учител и логопед или психолог е като да е морско свинче - нито е морско, нито е свинче. Пълна обърквация, а после се чудим, защо нищо не се получава както трябва.

Търсене на лесното дотолкова, че може би не осъзнава, че работата с възрастни, особено в болниците, е може би по-тежка от работата с деца с проблеми. А може би е добре, че не се осъзнава, защото иначе човек ще се отказва съвсем лесно. Трябва малко късогледство, за да се впусне човек в нещо.
Виж целия пост
# 83
Темата е писана отдавна, но да се изкажа и аз пък на някой може и да му потрябва мнението ми.
Психология е много общо понятие, има детска, възрастова и т.н.... Аз преди 10 години завърших такова чудо и съм магистър. Професията е хубава, социално ангажирана и ако обичаш да помагаш това е твоето място! Лошото е , че сме се родили и вижеем в Бг, на този етап заплатите в сферата са много ниски . Моята е 700  лв бруто.
Виж целия пост
# 84
Моято психоложка взима 10 лева на час и си върши работата много добре. На много хора е помогнала и наистина знае какво прави.
Аз не бих следвала Психология ,защото са ми казали, че мога да взема 900 лева.
За психодиспансер няма да коментирам, защото гледам един канал на едно такова момиче, което две години е работило в психодиспансер и такива неща е казвала за такива места, че свят ще ти се завие.
Автора да се ориентира към нещо друго, защото нито Психологията , нито Психиатрията е за него като гледам. Аз се интересувам много от тези двете, но не съм записала нито едното , нито другото, защото особено второто е много трудна професия и изисква много нерви и търпение.
Виж целия пост
# 85
Психиатрия не се записва. Завършваш медицина, ставаш лекар, а след това, ако намериш къде да специализираш, може да станеш и психиатър. Ако не намериш място, избираш друга специалност.
Виж целия пост
# 86
Много хора не правят разлика.
Виж целия пост
# 87
Знам, но може автора да не го знае, защото поне масово от моя университет мислят, че психологията може да ги вкара в психодиспансер да помагат на хората.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия