Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Берен Саат от Звездите ... до Великолепната Кьосем към нови завоевания >Тема 14

  • 103 290
  • 738
Берен Саат

26 февруари 1984 г. Анкара
Türkiyenin Yıldızları - Звездите на Турция

СериалиAşkımızda Ölüm Var - НерминAşka Sürgün - Щастливи заедно  - ЗилянHatırla Sevgili  - Спомни си любима - ЯсеминAşk-ı Memnu - Забраненият плод - Бихтер


Fatmagül'ün Suçu Ne?
Каква е вината на Фатмагюл - Фатмагюл


İntikam - Отмъщението - Яамур / Дерин

ФилмиGüz Sancısı - Есенна болка - ЕленаGecenin Kanatları - Крилете на нощта - Гедже
Rhino Season - Сезонът на носорозите - Бусе

Benim Dünyam - Моят свят - ЕлаНагради
Интервюта


Интервюто на Hakan Gence

Интервю за списание"Milliyet SANAT"

Журналистът Дженгиз Семерджиоглу
от снимачната площадка на  "Отмъщението"


Интервю за списание "Hürriyet Pazar"

Интервю за списание "ELLE"


***

***

Интервю  6 март 2016 год.


Официални профили в социалните мрежи

https://www.facebook.com/berensaat
https://www.instagram.com/berenn_saat/
https://twitter.com/berensaat


Изявления
***
*

Архив
Тема 1 Тема 2 Тема 3 Тема 4 Тема 5 Тема 6
Тема 7 Тема 8 Тема 9 Тема 10 Тема 11 Тема 12 Тема 13


В В Кьосем

*   *   *
 С благодарност към всички,
чиито преводи и материали са използвани!


Приятни часове в темата!
Виж целия пост
# 1
Привет, много я харесвам благодаря за новата тема  bouquet
Виж целия пост
# 2
Diva, благодаря ти за темата!!! Снощи, докато разглеждах снимките, които си качила се подмамих да натисна линка със сериите на КВФ... и като започна един среднощен маратон, та до 4 сутринта.
Гледах първите серии, като превъртах основно сцените с Берен и Енгин. Е, няма такъв филм, няма друга като Берен, толкова много рев му дръпнах тази нощ... Бях забравила колко много я обичам тази нежна, малка, крехка Фатмагюл.
Виж целия пост
# 3
 wavey  Привет на всички в новата тема  wavey

Дива   newsm10  благодаря ти от сърце за новата тема   newsm51   направила си много интересна и красива  smile3501

teseto  Hug  bouquet

serenata Hug  bouquet
 Wink  За теб специално това клипче с Фатмагюл и Керем в една от великолепните сцени на КВФ    Rolling Eyes  Пожелавам си и в тази тема Берен да ни зарадва с пореден нов проект и много нови снимки в реала  thumbsup Виж целия пост
# 4
Здравейте всички  Hug

Дива Hug благодаря за новата тема! bouquet

Ваня Hug приятен път и до скоро! Simple Smile

Цитат
...направи ми впечатление, че когато щяха да тръгват тайно за Трансилвания, а уж на лов, и Мурад остави Баязид да отговаря за двореца, не му каза истината; .... После при акцията в Бергама,  Мурад  не включи Баязид в малката група, с която превзеха крепостта. ...Освен това, Баязид не е винаги заедно с Кеманкеш и Силяхдар, които единствено са посветени във всичко. Мурад  държи Баязид на някаква дистанция; не знам по каква причина.

Всъщност си права! Наистина е така...аз по-скоро имах предвид това, че в сравнение с другите двама братя, Баязид е до Мурад в повечето случаи. Но, разбира се, Мурад е предпазлив и има защо...със сигурност има едно наум, че Баязид може да бъде използван срещу него със или без неговото знание. За сега му има доверие, но не прекалено и заради самата Гюлбахар. Мурад знае способностите на Кьосем, интуицията й и фактът, че рядко греши в преценката си.

До скоро! bouquet
Виж целия пост
# 5
Здравейте, момичета! wavey wavey wavey

Отбивам се само да ви поздравя!

Дива, благодаря! Two Hearts
Темата изглежда прекрасно.
Пожелавам си в нея заедно да посрещнем нов проект на Берен!

Слагам една красива Кьосем за късмет!

                   

Днес прочетох този материал и изгледах клипа и това отново ме върна към най-любимия ми от всички сериали – КВФ.

https://vesti.bg/sviat/da-se-omyzhish-za-iznasilvacha-si-edin-br … o-prinuda-6065096

Борбата срещу насилието над жените в страни като Афганистан е една от каузите и на Берен Саат.
В това видео от 2012 год. пък тя говори за подкрепата, която трябва да се оказва на майките в Афганистан, която е страната с най-голяма детска смъртност в света. Призовава жените да раждат децата си в здравни заведения или у дома под наблюдение на обучени акушерки.https://youtu.be/vTo0gz26BDE


Виж целия пост
# 6
 wavey  Привет на всички   wavey

Дана   Hug bouquet

Дъгичка   Hug  видях, че сложения материал е с днешна дата  Peace   bouquet
 Пълен кошмар и абсолютно безумство за жените е този закон   cry
Журналистическият коментар е за Ливан и от видеото се вижда, че всеки мъж грубо казано  Naughty ако "хвърли око" на някое момиче е "необходимо и достатъчно" да я изнасили   Sick   за да си я притежава като ... "съпруга"   cry
 Naughty  А за да се присъедини Берен с подкрепа за майките в Афганистан    е налице друга "висша форма" на човешки идиотизъм   Tired Face  
 Embarassed   Не съм наясно точно със случващото се с афганистанските майки и  Praynig  дано имаме късмет дори и с руски превод  да разберем призива и посланието на Берен във видеото  Peace bouquet

 Outta Joint  Ох, не съм и много актуална с този клип за Кьосем  Peace  но на мен много ми харесва и отдавна исках да го сложа  coolcoolПриятна вечер   Hug Hug Hug
Виж целия пост
# 7
Добро утро на всички в темата  Heart Eyes Hug
Много харесвам Берен и като жена, и като много талантлива актриса .
Помните ли как от изисканата , модерна и властна светска дама Бихтер ,се превъплати в скромното , мило и много наранено , но силно момиче Фатмагюл ? Превъзходна актриса , да не говорим за филмовите и превъплъщавания !
С нетърпение очаквам следващата и роля .
А що се отнася до този абсурден закон в Авганистан , имало го е и в Турция в миналото , даже преди месеци някой го беше предложил , но след бурно недоволство ( защото този закон направо поощрява изнасилването ) го махнаха от гласуване .
Следя ситуацията в Турция, защото я харесвам като туристическа дестинация и съжалявам добрите , гостоприемни и работливи , хора , които този Хитлер - Ердоган връща с години назад .Берен и съпругът и са един от малкото хора на изкуството , които не му ''клекнаха ''.  

Виж целия пост
# 8
Здравейте, момичета!   wavey

Дива  Hug, благодаря за хубавата тема!
Героините и каузите на Берен остават актуални на много места по света, за съжаление.
Във връзка с бездетството на Фария прочетох коментари, които показват, че и в по-развитите общества, където много от проблемите на жените са решени, други са си останали същите като преди векове.

Дива, „великолепната Кьосем“ от заглавието на темата ме провокира да споделя какво си мисля в последно време за заглавието „Великолепният век“.
   
Когато преди няколко години сериалът започна и до неотдавна, мислех, че заглавието „Великолепният век“ има предвид „Века/епохата на Сюлейман“. И това е така, отнесено до първия сериал.
Въпреки че и тук, според мен, има подтекст. Подсказва го първо подзаглавието „Историята на една любов“, а също и съдържанието на сериала, разкриващ в еднаква степен както управлението на Сюлейман Великолепни, така и любовта между Сюлейман и Хюрем като движеща сила за случващото се в двореца с важни исторически последици. Любовта, родена внезапно за живот в двореца, в който по традиция се спазват правила за предпазване от любов; любовта, извела на историческата сцена жената. В този смисъл  великолепието на великолепния век може да се разбира и като това ново отношение между мъжа и жената в двореца, а заглавието да се разбира като  „Великолепният век на любовта“, което би било съвсем в духа на Ренесанса. Такова хитроумно заглавие, насочващо на пръв поглед към едно, а чрез съдържанието на сериала казващо и друго, за мен поне, издава веднага неподражаемия почерк на Мерал Окай.
 
„Великолепният век“ обаче като заглавие шапка на поредицата продължава да се използва за исторически период и много след времето на Сюлейман.
От една страна, „Кьосем“ може да се приеме само като сериално продължение на великолепната епоха на Сюлейман Великолепни.
Но:
самото запазване на шапката „Великолепният век“, под която с големи букви започва изписването на Кьосем, доминиращо с едрия си шрифт последователно във всички материали за новия сезон дори и над името на Мурад IV, вече създава сериозно двусмислие.
Човек се пита: кой всъщност е векът/епохата „Великолепният век“?
Ние не знаем кога точно ще завърши „Великолепният век“. Засега като историческо време той покрива управлението на Сюлейман и това, което се обозначава като Султанат на жените. За мен няма съмнение, че всичко това е замислено отначало,  защото в двата сериала има вътрешно единство в начина, по който са изградени героите. Критерият „човек“ към познатите исторически лица като герои на сериала е зададен не от случаен избор, а в духа на историческата епоха на Ренесанса, в която се развиват действията в двореца.
В двата сериала: този за Сюлейман и втория – за Кьосем, последователно виждам две скрити съдържания в общото за тях заглавие  „Великолепният век“:

като „Векът/епохата на любовта“
и
Векът/ епохата/Султанатът на жените“ с начало Хюрем и  връх при Кьосем.

И в двата сериала главна героиня, наравно с мъжа султан,  е жената. Дошла на историческата сцена с любовта, с всеки следващ султан тя се изкачва все по-нагоре и укрепва своето място в мъжкия свят.
Ако създателите на сериала са искали сериалът да е само за Сюлейман, те биха го озаглавили „Сюлейман Великолепни“. (Както е известен на Запад; за собствените си османски поданици Сюлейман винаги е бил Кануни или „Законодателят“.) Очевидно е, че не са искали това. Избрали са акцент върху епохата с епитета на владетеля и така са отворили възможност за двусмислие в заглавието.

Изборът на Великолепни пред Кануни „отваря“ първо случващото се навън, откъдето идват импулсите за промяна, за които става дума и в двата сериала. Освен това, много интересна е постановката най-бележитият султан, отдал любовта си на своята любима жена,  да даде  като съучастник  своето „Великолепен“ за епохата на наследилите Хюрем жени в управлението на империята. Жените, които Сюлейман всъщност е пуснал на историческата сцена. Жените, за които толкова хубаво е показано как дори страдайки една от друга, чувстват своята връзка във времето и символ на тази женска солидарност е  пръстенът на Хюрем. Същото може да се каже и за султаните. Това е щафета, в която всяка следваща жена и султан, както и тяхната султанска двойка прави крачка напред, продължавайки оттам, докъдето предходниците са стигнали. Поне така ни показват във „Великолепният век“.

Разказвайки за началото, поставено от Хюрем, и разгръщайки епохата на Женския султанат под заглавието „Великолепният век“, създателите на сериала са изразили ясно своето отношение към жената и нейното присъствие в историята, което за тях е „Великолепно време“. За което заслужават адмирации. „Великолепният век“ не е илюстрация на историята. Сериалът създава собствена версия на историята. В нея хронологията на султаните е съчетана с „хронология“ на промяна на ролята на жената, нейното място в сърцето на мъжа и във връзка с това - промяна на нейния достъп и позиция в управлението. На зрителите е предоставена възможност да проследят вижданията на създателите на сериала за жената, достойна според тях за определението „Великолепният век“. Каква е тази великолепна жена, кои нейни качества те ценят, какво тя внася в отношението към мъжа, децата, династията и в управлението на империята като една чисто мъжка територия за изява? Какви са султаните мъже, които правят от своите любими великолепни жени? Какво положително оставя от себе си жената, което отличава Женския султанат и прави от него една великолепна епоха? Тези оценки се различават от оценките на историците за Женския султанат, защото в двата случая епохата е изпълнена с различно съдържание и се оценяват различни неща. Тези, които чакаха да видят Кьосем като Черната кралица и др. под. и съответно озаглавиха блоговете си и така се  настроиха като зрители, сигурно са разочаровани.
 
Според мен, „Великолепният век“ е заглавие със скрит смисъл. Това е сериал преди всичко за Жената и нейния великолепен Женски султанат, чието начало са Хюрем и епохата на Сюлейман Великолепни. Подробно е показано излизането на жената на сцената и как тя се справя с ролята да споделя равностойно място до мъжа. Как жените след Хюрем сбъдват мечтата на Хюрем: „Какъв харем, аз ще управлявам света!“

Няколко постера на „Великолепният век“, които показват постепенното движение на любимата жена към центъра и във височина, все по-близо и дори заемаща по време на Султаната на жените централното място, отредено за султана.

     

                       
 
     


Виж целия пост
# 9
Здравейте мили момичета Hug

 Ваня Hug newsm10 !!!

Цитат
Героините и каузите на Берен остават актуални на много места по света, за съжаление.
Във връзка с бездетството на Фария прочетох коментари, които показват, че и в по-развитите общества, където много от проблемите на жените са решени, други са си останали същите като преди векове.

 newsm10

Напълно подкрепям и просто недоумявам!Ще споделя, че чета ужасни неща за образа на Фария на някои места и аргументите са потресаващи. Дори се твърди, че рейтингът на сериала е нисък заради тази героиня. Турските зрители не я одобрявали, защото характерът й е различен, независима е и борбена. Не се приема отхвърлянето на Айше, а същевременно Хюррем е възприемана положително. Това не го разбирам...казано съвсем повърхностно - Хюррем "открадна сърцето" на Сюлейман, така както това се  случи с Фария и Мурад. Даже според мен Фария е в пъти по-човечна и сърдечна, поне за сега и "отнемането" стана непланирано и естествено, а Хюррем целенасочено заяви - "ще й го отнема" Shocked Rolling Eyes Как става така, че едната е възхвалявана, а другата обругавана, като ситуациите всъщност са подобни, с тази разлика, че Фария не е робиня.Тук ли е проблемът?! Традицията, обичаят...и неспособността да се промени мисленето на мнозина като цяло спрямо жените и статута им вече толкова години.

В очакване на новата серия!
Виж целия пост
# 10
Привет на всички!
Щастлива съм да се срещнем в новата тема. В края на миналата ви четях със свито сърце, защото се чудех къде ще продължим, никой не пое ангажимент за нова тема, а страниците на старата свършваха.
Дива, благодаря, че го направи!

Предлагам ви един нов и много красив клип на тема Фария, автор Анна Ермакова.
https://vk.com/video236246990_456239171?list=c0ee739c4989b14d10

Виж целия пост
# 11
Здравейте и хубави почивни дни!  wavey

Валя  Hug, благодаря за клипа!

Дана  Hug,
Според мен, когато хората са гледали Сюлейман и Хюрем, те са приемали тази двойка за единствена. Тя наистина е такава. Но следва продължението на „Великолепният век“, което е сериал за Женския султанат; разбираме, че Хюрем и Сюлейман са само началото и всяко следващо поколение има своята двойка султан и любима жена. От поколение на поколение се променят жените, мъжете султани, ескалират отношенията между тях към все по-отдалечени от реда в харема. Така се стига до Фария, която е най-отдалечена от онази жена в харема, която разкриват за нас радетелите на традиционния ред в двореца: султанът сключва никях с Фария, която е бездетна, и също още в самото начало Фария си е поставила за цел трона. И т.н. може да се сравни Фария с родоначалничката на Женския султанат Хюрем. Виждам, че много се обсъжда също „отсъствието на достойнство“ – била спала с Мурад преди никяха. Но така е направена Фария; тя е съвременна жена, която разполага със своята сексуалност; тя сама решава кога и с кого да бъде и не чака покана да измине „Златния път“. Това не е недостатък, това е постижение за жените. Анастасия също беше оставена сама да реши това.

Спомням си колко се обсъждаше Анастасия/Кьосем, че получила била всичко наготово, Ахмед бил „под чехъл“ и др. под. Приемат Хюрем, защото тя се бори и постига нещо за себе си, но пропускат думите и, че „Аз съм гласът на всички жени по света!“. На много зрители сигурно им се иска сериалът да спре до Хюрем и Сюлейман, но сериалът няма такова намерение. Той иска да покаже неизчерпаемата  енергия и всички способности на жената, какво тя може да прави заедно и наравно с мъжа: Ахмед е завещал шехзадетата, султаншите и държавата на Кьосем, и какво различно внася със себе си в двореца.
   
Двама от най-изявените султани: с любов и вяра в жените.
 


Фария влиза в харема, чула от две страни: от своята майка и от Валиде за трона, който стои пред нея като възможност. Да си спомним Хюрем, която поканена от Сюлейман, седна за минути на султанския трон едва в деня на смъртта си; следва Кьосем, която Ахмед сънуваше на трона и идва Фария, която си е поставила трона като цел от самото начало. Това също, според мен не е недостатък, а постижение за жената. Променят се отношенията мъже - жени, променят се целите на жените султанки, те стават все по-високи. Да видим как ще финализират този „дълъг път“ на жените. Наивно е да се очаква, че това може да се гледа с интерес и да се харесват Мурад и Фария там, където обществените отношения не са достигнали дори до епохата на Сюлейман.  Grinning
 
(32 еп.) Кьосем: Не вярвай на всичко, което чуеш, принцеса. Много от това са лъжи. Но е вярно, че това е страна от прикзаките.
И знаеш ли защо?
Фария: Защо, Султанша?
Кьосем: Защото в нито един друг дворец в света, в който си влязла като робиня,
не можеш да станеш Султанша, която да управлява целия свят!(36 еп.) Майката на Фария:
Ние изгубихме трона. Това е вярно. Но сега пред теб е още по-влиятелен трон, Фария.
Османският трон.„...Ти ми писа, че ще се омъжиш за султан Мурад и заедно ще управлявате Османския трон...“

Виж целия пост
# 12
dai4e, макар и със закъснение, благодаря за поздрава. Наистина много любим  момент.

Аз посветих последната седмица на КВФ. Гледах по няколко пъти много от любимите ми моменти, плаках, радвах се, ядосвах се с Фатмагюл. Насилих се да спра, защото пак започнах да губя връзка с реалността и да живея изцяло във филма. Преди време ми отне почти година, за да "изляза". За мен няма втори сериал като КВФ. Единствено той ме е запленявал до такава степен, че да изляза изцяло от реалността. Керим и Фатмагюл за мен бяха реални личности, а не филмови герои.
От тогава все търся нещо подобно, но колкото и да харесам някой сериал не е същото.

Приятна събота и неделя от мен, момичета!

Скрит текст:
Само искам да добавя, че новият сериал на Енгин ми харесва. Сценарият е интересен, действието се развива бързо, Фахрие е страхотна. Не ме учудва обаче слабия рейтинг, но основната причина според мен е, че започна в средата на сезона и влезе в пряк сблъсък с много рейтингови двойки. Дано не го спрат преждевременно. Дори и да няма втори сезон, мисля, че до края на сезона има достатъчно време, за да развият сюжетните линии без обичайното протакане.
Виж целия пост
# 13
Здравейте Hug

Серената Hug КВФ е прекрасен сериал, които свързвам с много емоции и ще остане много скъп на сърцето ми. Напълно съм съгласна с теб! Спомням си как Берен се преобрази за отрицателно време от модерната жена със самочувствие в милото момиче Фатмагюл. Тук Берен ме плени с играта си. Бях я гледала само в ЗП (предишните й сериали не съм гледала) и там още ми направи голямо впечатление, въпреки, че сценарият не беше по мой вкус, но хвърлях по едно око заради нея.
Скрит текст:
Сериалът ми е много любим и поради факта, че точно когато Фатмагюл разбра за бремеността си, по това време и аз разбрах, че ще ставам майка. Същото лято, след края на сериала със съпруга ми ходихме до Чешме за 10 дни, ходих и до Илдър с бебо в корема си, вървях по улиците минавайки покрай къщата на Мустафа, на Фатмагюл, седнах на дървения кей, снимах се пред хотелчето...въобще такава емоция изпитвах...че даже и мъжът ми покрай мен Simple Smile. Бях постнала снимки в темичката Пепел от рози, в която пишехме тогава, но следях и он лайн гледането, като коментирахме в скрит текст, защото бг сериите бяха доста назад от развитието на сериала в Турция.

Скрит текст:
И аз харесвам и гледам "До живот"! Впечатлена съм изключително много по редица причини - като се започне от сценария, динамиката, героите, актьорската игра и се стигне до режисурата. За първи път гледам толкова динамичен сериал, сниман като игрален филм. Ретроспекциите са на ниво и те оставят без дъх. Тъкмо си мислиш, че си разбрала някои неща и връщането на лентата разкрива ситуацията в действителност, а тя е коренно различна. Снощи на няколко пъти се улавях, че гледам с отворена уста Crazy Whistling вперила очи в екрана, защото тук и най-малкото разсейване може да обърка разбирането за нещата. Това не е комерсиален сериал, който да гледаш с едно око докато готвиш или бъбриш с някого на масата...просто носи съвсем различен заряд и не би се харесал на всеки. Имам още много да кажа, но мисля, че в тази тема това е достатъчно за сега Simple Smile

Виж целия пост
# 14
Здравейте, наближават 14 февруари и 8 март. По този повод да припомня едни силни думи, казани от Берен Саат.

Ние като двойка не отбелязваме 14 февруари, например. Както и в останалите дни, за нас е достатъчно да сме един до друг и никога не сме изпитвали нужда да доказваме на някого или един на друг, своята любов. Също и днес, не се нуждая да празнувам. Важното е че нося своята женственост с гордост, уважавам всяка възраст и вкусове и обичам живота.
Срамувам се, защото хората наричат този ден празник в страна, в която думата "жена" е заменена с "насилие". Въпреки това, поздравявам трудещите се жени. Два пъти поздравявам тези, които съвместяват работата с майчинството.
Мнозина правят избор в полза на мълчанието. Понякога, събрал сили, човек може да удиви своите близки, а понякога, ако обедини всички с мълчание, да накара тези, които се правят, че не виждат и не чуват, да го забележат.


Колко сила и мъдрост притежава нашето момиче!

Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия