Днес се чудех какъв десерт да спретна на домашните и ето какъв ще е, споделям го с вас, защото е много хубав. Дано ви хареса!

2 яйца;
60 гр. масло
200 гр. захар
1 пак. ванилена захар
100 гр. брашно
1 ч.л. бакплувер
800 гр. ябълки/2 с.л. лимонов сок
1 пакет ванилов пудинг
500 гр. извара
3 с.л. олио
1 жълтък, 1/2 кора от 1 лимон
50 гр. стафиди
50 гр. бадеми
1 с.л ром
щипка сол

1. Форма за торта с отлепящо се дъно се покрива с хартия за печене. Фурната се загрява на 180 градуса
Разделя се едно яйце на белтък и жълтък и белтъкът се разбива на сняг. Маслото се разбива с 50 гр. захар. Добавя се жълтъкът, солта, ромът, ванилената захар и бакплувера и брашното. Добавя се белтъкът и се запича за около 10-15 мин. в загрятата фурна.
3. Ябълките се почистват и обелват. Нарязват се на малки парченца и се заливат с лимонов сок.
4. Приготвеният пудинг се смесва  с изварата, олиото 150 гр. захар, 1 яйце и жълтъка, лимоновата кора и стафидите. Добавят се ябълките и готовата смес се размазва върху блата. Сипват се и бадемите и се пече още 35-45 минути във фурната. Посипва се с пудра захар.
Виж целия пост