72% от българите не могат да плуват

Акценти:
•   Условията за спорт, отдих и рехабилитация в aква сектора на Медицински комплекс „Д-р Щерев“ дават уникалната възможност на родителите да наблюдават уроците по плуване на децата си над 3-годишна възраст, като самите те се наслаждават на посещение в сауна или джакузи
•   Плуването е прекрасно занимание за сближаване и изграждане на взаимно доверие и привързаност

Независимо от възрастта и страховете си всеки може да се научи да плува. Нужни са само силна воля, мотивация и постоянство. Останалото е работа на треньора. Разбира се, не трябва да очаквате да се научите за нула време. Необходимо е първо организмът да привикне към работа във водна среда, да овладеете техниките на дишане на отделните плувни елементи и да изчистите страховете си.

За съжаление, 72% от българите не могат да плуват. Ако и вие сте сред тях, не забравяйте, че за вашето дете тъкмо сега е шансът да усвои това важно умение за цял живот. Плуването още от най-ранна детска възраст дарява на детето не само здраве, а и добро самочувствие, като развива неговата двигателна култура.
Условията за спорт, отдих и рехабилитация в aква сектора на Медицински комплекс „Д-р Щерев“ дават уникалната възможност на родителите да наблюдават уроците по плуване на децата си над 3-годишна възраст, като самите те се наслаждават на посещение в сауна или джакузи. Има възможност за индивидуално обучение с или без родител. Басейнът е съобразен с определено ниво на водата, за да може да се стъпва на дъното и да се чувствате сигурни с детето си при индивидуалните занимания. Не е нужно да умеете да плувате, за да сте с детето си в басейна в присъствието на треньор.

Много често родители, които не могат да плуват, виждайки радостта от движенията във водна среда на своето дете, се отпускат и получават още един шанс да усвоят това умение. Само е нужно да се заредите с търпение и увереност, за да не прехвърлите притесненията си върху детето. Плуването е прекрасно занимание за сближаване и изграждане на взаимно доверие и привързаност. Именно по тази причина посещенията „мама, татко и аз“ се увеличават всеки ден. Възможността семейството да е заедно във водните игри, веселбите и оздравителните програми е прекрасна. Няма сезон или часово време, когато това да е противопоказно. По време на водните занимания обичта се засилва, а щастието е пълно! Плуването поставя усмивка на лицето ви и здравословна доза самочувствие в сърцето!

За допълнителна информация и записване на час за водни занимания се обадете на контактния център на Медицински комплекс „Д-р Щерев“: 02 920 09 01.
Виж целия пост