15-минутни ястия - идеи и рецепти - 2

  • 184 919
  • 753
# 15
300 са максималните  CrazyНо и на 200 пече толкова силно,че трябва да я поотварям периодично или да покривам,че всичко ми изгаря.За да е хрупкава цацата, нека да е на един пласт,да не са рибките една върху друга.Или пробвай с царевично брашно/галета.
За напръскването с мазнина-слагам олиото в спрей (като тези за прозорците),идеята я видях в нета,но не помня на кой беше
Аз веднъж забравих да напръскам с мазнина и станаха като солети направо Laughing
Друго,което ми хрумна е докато подготвяш рибоците,да загрееш намазнената  тава (ама трябва да е без хартия),малко ще цвърчи като ги подреждаш,напръскваш много леко и отгоре с мазнина и слагаш малко по-близо до горният реотан.Трябва да стане,на пишман готвач като мен се получи от първият път.
Виж целия пост
# 16
Даммм, при мен 200 са максималните.
Виж целия пост
# 17
Да не е спам да дам линк за хрупкави тиквички на фурна с пармезан
http://www.gotvachnicata.com/potrebiteli/gotvachnicata/recepta/h … ikvichki-na-furna
the wishmaster,на 200 пека цацата,ако сложа на повече ще получа въглени.На фурната на мама ,която е с вентилатор на 180 май,трябва да питам.Защо не пробваш с по-малко количество, да прецениш как трябва да печеш на твоята фурна?И рибките ги подсушавам в кухненска хартия ,това забравих да пиша.
И аз съм за нова фурна-тази е по-голяма и от мен на години Laughing,опищях преди време една тема ,че един сладкиш и питка ми прегарят ,защото имам само 100,200 и 300,без междинни #Cussing out
Виж целия пост
# 18
Бу, благодаря за разясненията за млечната майонеза. bouquet

В предишната тема бях писала рецептаза Кашкавалена супа ще я пусна отново на лс за да я сложите готварската книга.
Виж целия пост
# 19
Още за млечната майонеза, за да се получи.
Трябва да
1) са темперирани олиото и млякото, т.е. да са престояли достатъчно време заедно, за да им се изравни температурата (олиото обичайно е на стайна, прясното мляко стои в хладилника)
2) се разбива бавно - пасаторът се вдига от дъното нагоре, без да се движи нагоре-надолу, бавно и спокойно
3) е достатъчно кисело. Няколко капки лимонов сок или твърде малко лимонтозу няма да са достатъчни, за да се сгъсти майонезата. Повече лимонов сок / лимонтозу ще помогнат да се сгъсти. Добавяла съм лимонов сок и впоследствие, ако видя, че не ми се сгъстява - не става съвършено гъста, както ако беше сложен от началото, но и не е съвсем течна.
1) Вадя мляко от хладилника и олио на стайна температура. Никога не са ми темперирани.
2) Разбивам бързо нагоре-надолу.
с 3) съм съгласна
едно много важно 4) от мен: да е с хубаво олио и в достатъчно количество, понякога само заради кофти олио и недостатъчно не се сгъстява добре.
Не споря и не отричам написаното, просто това говори моят опит и въпреки че я правя на око едва ли не и без да внимавам винаги се получава перфектна. С малко изцедено кисело мляко, пресован чесън /или на прах/, черен пипер и сол е много вкусно. Може и без киселото мляко, но на мен така ми е по-лека и приятна.
Виж целия пост
# 20
Аз да доложа за грешка на любимия, която се оказа страшно полезна. Пратих го за блатове за пици, но нашият взел пърленки  ooooh! Станаха обаче разкошни пици с тях! Не прегарят по края, изпичат се равномерно и са готови за около 7-8 минути на загрята фурна. Аз лично сложих много тънки шайби лук и гъби, шунка, луканка, шпек, топено сирене и кашкавал.

Аз винаги имам в шкафа пакет питки тортиля Стават страхотни и много бързи пици с тях, пекат се само за запичане на кашкавала, на горен реотан, буквално 3-4 минути.
Виж целия пост
# 21

За млечната майонеза. Преди я правех често и ми ставаше. Та тогава бях забелязала, че прясното мляко не трябва да е обезмаслено. Никога не съм имала пасатор. Преди я правех с чопъра сега в каната на кухненския робот. Спря да се получава още докато я правех в чопъра. В каната имам 3-4 несполучливи опита и спрях да експериментирам до оня ден. В предната тема някои даде инструкции, изпълних ги точно и отново нищо. Сега сместа отлежава в хладилника та току съм пробвала исамо със студени продукти.
Виж целия пост
# 22

За млечната майонеза. Преди я правех често и ми ставаше. Та тогава бях забелязала, че прясното мляко не трябва да е обезмаслено.
Да, с обезмаслено сигурно нищо няма да стане, така е.
Виж целия пост
# 23

За млечната майонеза. Преди я правех често и ми ставаше. Та тогава бях забелязала, че прясното мляко не трябва да е обезмаслено. Никога не съм имала пасатор. Преди я правех с чопъра сега в каната на кухненския робот. Спря да се получава още докато я правех в чопъра. В каната имам 3-4 несполучливи опита и спрях да експериментирам до оня ден. В предната тема някои даде инструкции, изпълних ги точно и отново нищо. Сега сместа отлежава в хладилника та току съм пробвала исамо със студени продукти.
Опитах се да намеря в старата тема инструкциите, но не мажох. Може ли да ги постнете и тук. Благодаря ви! Peace
Виж целия пост
# 24
През два поста са Wink
Мон..., това са универсални правила, за да става в повечето случаи.
Виж целия пост
# 25
Пу първа в новата темичка! Благодаря, Бу!  bouquet

Включвам една рецепта, силно казано рецепта, но идея за бърза вечеря.

Телешки Т боун стек или телешки рамстек на грил с гарнитура

Месцата се изваждат да постоят на стайна температура - препоръчително е към 10 минути, но и с 5 ще стане. Включва се грилът, да загрява (да вдигне до около 180 градуса затворен). Не се маринова, слагат се на грила мръвките, за Т боун дават по 7-8 минути на страна, за рамстековете - по 5-6. Стават розови отвътре, като по снимките. Като са готови, се завиват за 5 мин да постоят във фолио. Накрая се поръсват с пресно смлени сол и черен пипер. Правили сме всичко за 15 минути, и за 25, зависи колко сме гладни. Wink

Докато месото се приготвя на грила, може да се задушат/приготвят на тиган зеленчуци :

2. За същото време правим и сос холандез с аспержи. Обикновено го приготвяме двамата, но ако ги правя сама, ще са 30 минутки заради беленето на аспержите.

Как се приготвя соса - за прибавянето на аспержите питам, или те са си просто отделно и соса за гарнитура?
Виж целия пост
# 26
сос холандез си е класика и се прави от жълтъци, бити на водна баня, към които се добавя на тънка струйка разтопено масло.
може да се пресече, трябва да се внимава. когато е готово се посолява.
аз го харесвам с добавена лимонена коса и лим. сок, така не е толкова тежко. Peace

сосът се сервира отделно от аспержите, те не се слагат вътре. Peace
може да се залеят с него, но не се приготвят заедно, ако това питаш.
Виж целия пост
# 27
Да, питах конкретно за аспержите, иначе знам как се прави холандез, просто мислех, че аспержите се обработват по някакъв начин и се прибавят като съставна част към соса /както например в Англия много популярна е крем супа от аспержи - даже я продават и инстантна/ bouquet
Виж целия пост
# 28
Кашкавалена супа за 15 мин
Виж целия пост
# 29
както например в Англия много популярна е крем супа от аспержи - даже я продават и инстантна/ bouquet

не само там  Wink
аспержи с холандез си е класика.
холандеза го има и готов в кутийки (на мен не ми харесва)  Peace
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия