15-минутни ястия - идеи и рецепти - 2

  • 185 024
  • 753
# 450
Предимствата на слоукукъра са две. Едното, че готви през нощта или докато си на работа. Другото е, че и най-жилавото месо и най-страшният боб стават като масло в него.
Виж целия пост
# 451
По отношение на отложения старт да кажа, че технически има варианти да се осъществи и на обикновена печка и ако приемем, че слоу кукърът струва 100тина лв (само допускане, може и повече да струва), значи другите решения ще са 10 и повече пъти по-евтини.
За вкусовите качества на храната нищо не мога да кажа, не съм използвала лично.
Виж целия пост
# 452
Моята печка има някакви отложени стартове и стопове, но аз не смея да ги използвам, защото се налага доливане на водичка понякога, или пък да се намали котлона. Освен това се чудя ако сложа продуктите примерно в 8 сутринта, а задам да се готви вечерта в 18 часа например, няма ли за толкова време да се развалят /месо, яйца например/. Просто нямам опит, а пък в момента което го ядем ние го яде и бебето. То имаше проблеми с храната, направи алергии. Тъкмо всичко тръгна добре, преодоляваме нещата, не искам да го подрискам, че всичко ще се възобнови.
Виж целия пост
# 453
Има кукъри (2-3 литра) по 30-50 лв. Освен това кукърът харчи ток колкото една крушка.
Виж целия пост
# 454
Абе ще взема да инвестирам в кукър - а има ли рецепта, при която мяташ всичко в кукъра и го оставяш да си върши работата?
Виж целия пост
# 455
Повечето рецепти са точно такива. В готварския подфорум има теми за слоукукъра- и за самите уреди, и за рецепти.
Виж целия пост
# 456
Абе ще взема да инвестирам в кукър - а има ли рецепта, при която мяташ всичко в кукъра и го оставяш да си върши работата?

Чети и питай тук:

http://old.bg-mamma.com/?topic=974371;topicrefid=19

http://old.bg-mamma.com/?topic=966701;topicrefid=19
Виж целия пост
# 457
Супер, мерси много за линковете!
Виж целия пост
# 458
http://old.bg-mamma.com/?topic=700506.2760;topicrefid=20
http://m.bg-mamma.com/index.php?topic=974216
Ето и темите за слоукукър.
http://pep-4o.blogspot.bg/search/label/Crock-Pot
И много рецепти на Пепчо, за крок.
Виж целия пост
# 459
И аз имам кукър от поне 10 години и честно казано с годините май спрях и да го ползвам. Наситих му се. При мен се получаваше следното нещо – месото ми не е готово, зеленчуците преварени. В последствие стигнах до извода, че дори и месото да ми направи, пак си е помощ, защото примерно грах, картофи, някакви други зеленчуци където и да ги метна все за 30 мин ще са готови.
Виж целия пост
# 460
Ами вижте, аз като слагам пилешко с картофи и зеленчуци мятам всичко във фурната, на 200 градуса да се задушава и го оставям за час и половина обикновено, мисля, че става много по-бързо, но аз уж за по-сигурно заради бебето.
Само при месо с ориз се добавя ориз и вода впоследствие, но то и при кукъра сигурно същото ще се прави.
Така като гледам за мен бърза рецепта се води и тази, при която нямам много дълга подготовка - миеш, белиш, режиш, слагаш.
Мусака например е супер, но все трябва да се връщаш на печката - кога каймата да направиш, кога да метнеш във фурната, накрая и заливката. Та съм се отказала. По същата логика и лазаня не правя - много вкусна става, но два соса, кайма. Абе занимавка си е.
Сега се сещам, че всякакви крем супи обикновено стават лесно и бързо. Особено примерно картофи и карфиол, заедно с морковче, лук и подправки. Мисля, можем да ги сложим към бързите рецепти.
Виж целия пост
# 461
Аз ли съм бавна, вие ли сте бързи не знам, но знам, единственото, което мога да приготвя за 15 мин е яйца и салата. Всичко друго отнема време.

За мен слоукукъра е много добър помощник и го ползвам редовно зимата и есента. Купих си механичен таймер от джъмбно за 6лв и сега имам и отложен старт към и самостоятелно изключване  като функции. В него редовно готвя леща, боб, шкембе, варя месо, картофи, нахут, царевица, сърми, крем супи, готвя зеле, грах, кебап с праз, паприкаш, лятна манджа. В него правя и бързи и бавни манджи когато знам, че няма да ми се отделя час в кухнята след работа. Зареждам всичко вечерта преди лягане или сутринта преди работа, настройвам таймера кога да включи и изключи и забравям.
Виж целия пост
# 462
........
Така като гледам за мен бърза рецепта се води и тази, при която нямам много дълга подготовка - миеш, белиш, режиш, слагаш...........

Абсолютно съм съгласна с теб, понеже и на мен това ми е проблема - дългата предподготовка. Там голяма врътня се получава при мен. Стигна ли един път до фурната и котлона, от там на сетне лесно  Joy
Виж целия пост
# 463
+ да няма много изцапани съдове после.
Затова съм много доволна, че домашните ми могат да ядат баница и за закуска, и за обях, и за вечеря. Много съм бърза в приготвянето на баница, но аз не си играя да навивам кори или сгъвам банички. Половината кори ги накъдрям в тавата, заливам с половината плънка, после втората половина от едното и другото и слагам във фурната. За половин час докато се пече спокойно мога да правя друго. И гледам винаги да имам продукти за поне една баница у нас.
Виж целия пост
# 464
Блу, би ли дала рецептата за тая бърза баница. Също така има ли значение марката на корите?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия