Ти какво сготви? Снимай, покажи?! 129-та тема

  • 311 211
  • 755
# 300
Мечо Пух,едните бисквити от снимките ти, Шарени подкови ли са?
Подсети ме за тях. Не съм ги правила от години!

Ще си запиша и Картофените крокети и Чийз кейка.
Изглеждат страшно вкусни!
Виж целия пост
# 301
Кексчета с козе сирене, шунка, маслини, сушени домати и босилек

Виж целия пост
# 302
Аранчини

Виж целия пост
# 303
Мъфини с малини и шоколад

http://justkeks.blogspot.bg/2018/01/blog-post.html?m=1
Виж целия пост
# 304
Сандвичи с пилешко и лук



Виж целия пост
# 305
Ето я и моята супа от червена леща от вчера:

Виж целия пост
# 306
Постни зелеви сарми





Кюфтета по чирпански

Виж целия пост
# 307
Пълнозърнести багети



Скрит текст:





Виненки с локум и орехи





Ориз

Виж целия пост
# 308
Невероятни вкусотии както винаги! Браво на страхотните кулинари Blush
Росонера, може ли да попитам за соса за сандвичите с пилешко от предната страница - от какво е, прилича на майонеза, и пилешкото как точно е приготвено? Благодаря предварително:grinning:



Виж целия пост
# 309
Не е майонеза, а домашно овче кисело мляко, объркано с горчица и бял пипер на вкус.
Пилешкото го мариновам в гарам масала, червен пипер, малко сол и кисело мляко (оставям го така за няколко часа в хладилника), а след това го приготвям на тиган в много малко мазнина - една-две лъжици.
Виж целия пост
# 310
Росонера, благодаря ти за отговора. Много обичаме вкъщи такива сандвичо-дюнери, и ще опитам и твоя вариант.

П.С. Случайно ти имаше ли блог с рецепти, тъй като търсих, но не намерих? Извинявам, се ако те бъркам с някой.
Виж целия пост
# 311
Не, никога не съм имала/ нито имам блог. Публикувам само снимки тук и в Инстаграм.
Никъде другаде.

Виж целия пост
# 312

За съжаление снимките в готов вариянт не са в желания формат

Виж целия пост
# 313
karzz Предполагам, че питаш за коледните сладки и там където са увити бастунчетата Simple Smile
Ето я рецептата:
Скрит текст:
Продукти: 1 1/2 чаша захар, 1 чаша масло, стайна температура; 2 яйца; 1/2 чаена лъжичка сол; 2 чаени лъжици бакпулвер; 1/2 чаена чаша айрян; 1 чаена лъжичка ванилия - ползвам течна от лидъл; 1/2 чаена лъжичка бадемов екстракт, портокалов или какъвто имам;  4 1/2 - 5 1/2 чаши брашно за всички цели (Започвам с 4 1/2 чаши.) Ако тестото е супер лепкава, добавям още 1/4 чаша едновременно, пудра захар.
Приготвяне - Загряваме фурната - 200 градуса. Използвам 2 големи тави, в които слагам 2 листа за печене.
Бъркаме заедно захарта и масло за около 3 минути, добавяме яйцата и ги разбъркайте отново и солта. Добавяме 1/4 чаша айрян, ванилия и екстракт от бадеми, 2 1/2 чаши брашно, разбърква се. Добавяме останалата 1/4 чаша мътеница, след това останалото брашно (за общо 4 1/2 чаши). Тестото трябва да е гладко, еластично и леко лепкаво. Ако е твърде лепкаво, се добавя повече брашно малко по малко (до 1 чаша - бъдете внимателни, за да не слагате твърде много брашно в тестото). Накрая се поръсва с пудра захар, а не брашно и се доомесва. Разделям на 2 и в едното слагам какао, разточвам и правя формички. Пекът се 10 минути. За да ги запазя меки, след като изстинат ги слагам в кутия и слагам резенче ябълка.
Виж целия пост
# 314
Благодаря ти Мечо Пух!

Сладкия салам на моя син!


Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия