Най-добрите (и безвредни) съдове за готвене - 4

  • 143 322
  • 732
# 240
Не е чугунен. Алуминий с незалепващо гранитно покритие.
Леснодостъпни чугунени тигани са на Лава, също и икейският.
Вече зависи какви точно изисквания имаш- марка и тн.
Виж целия пост
# 241
https://www.elo.de/en/products/pans/non-stick-coating-pans/item/ … ution-frypan.html
Този тиган алуминиев ли е? При цена 90 лв. искрено се надявам да не е.
Търся чугунен тиган, който да използвам за пържене.

Щом искаш за пържене, най-добре да е по-дълбок тиганът, за да не пръска.
Аз сaмата имам това на Лодж и съм много доволна.
https://www.amazon.de/gp/product/B0009JKG9M/ref=oh_aui_detailpag … ie=UTF8&psc=1
Имаше още две други момичета, пишещи в темата, които си бяха купили такъв комплект и също писаха, че са много доволни.

Аз съм се засилила да си купувам ето това
https://www.amazon.de/Staub-40510-601-0-D%C3%A4mpfeinsatz-mattsc … rds=staub+cocotte

С приставка за варене на пара, иначе чугунена, емайлирана тенджера. Може в нея да се пече хляб, който така ставал много вкусно.
Преди 3 дни я имаше в сив цвят за 130 Евро, но докато се наканя и свърши.
Дала съм задача на ИДЕАЛО, да ми прати е-маил, ако пак се появи подобна цена и тогава ще си я купя. Сегашната от 200 Евро ми е много.
Здравейте! В търсене съм на нови тенджери, които естествено искам да са безвредни Yum Към момента съм се спряла на Le Creuset, по-конкретно тези - https://www.lecreuset.co.uk/3-ply-stainless-steel-3-piece-saucepan-set. За съжаление не ги откривам в бг...
Може ли да споделите мнение за тях.




Ла мама,
хубави са тези тенджери.
Стабилна изработка, обло дъно, което не драска плота, дръжките са много солидно занитени.
Идеална е тенджерата, имам такава, средно голяма. Ползувам я предимно за варене на паста, на супа и за топлене на вода. За готвене на ядене почти не я ползувам.
За мен яденето става далеч по-вкусно в чугуненото Крюзе, което за съжаление купих много малък размер, затова сега съм в търсене на нова чугунена емайлирана тенджера. Искам я за готвене на ястия с домати, вино, или кисело зеле. Суровият чугун, както е при Лодж не става за това.

Четох доста из нета и реших, че този път ще заложа на Staub. Капакът им ми харесва повече и освен това ми харесва, че емайлът е черен.
Светлият емайл на Крюзе-то  има един недостатък- след известно време дъното се оцветява и стои като лекьосано. Четох, че и други загори-тенджери като мене се оплакват от този "ефект".
Освен това Staub имат и този вариант с приставката за пара, и се надявам тя да върши добра работа.
Притеснява ме това, че има едно уплътнение от силикон, и не знам това доколко е безвредно.
Разчитам скоро да пътувам до аутлета, където има магазини и на Стоб и на Крюзе, за да сравня на място още веднъж. А може да намеря там нещо на добра цена.
Виж целия пост
# 242
Хубави предложения, но за мен е скъпо. На почти 400 км. сме от Икея и няма как да си купя от там. Simple Smile
За съжаление.
Виж целия пост
# 243
Хубави предложения, но за мен е скъпо. На почти 400 км. сме от Икея и няма как да си купя от там. Simple Smile
За съжаление.
Т.е. Икеа не доставят до Вашето населено място?
Виж целия пост
# 244
Хубави предложения, но за мен е скъпо. На почти 400 км. сме от Икея и няма как да си купя от там. Simple Smile
За съжаление.
Т.е. Икеа не доставят до Вашето населено място?
Не ме устройва, защото доставката е доста скъпа.
Виж целия пост
# 245
Момичета търся си дълбок тиган с незалепващо покритие и с капак. Около 24-26см. Имах един стар такъв на Тефал. Страхотна работа ми вършеше, но започна да се разваля покритието и аз, започвайки да чета за вредността на тези покрития, го зарязах. Да ама сега не мога да си намеря заместител.
Гледам в Била има промоция на Браабнтия. Има тигани без капак и тенджера с капак.
Да питам, ако някой си е взел от техните съдове, дали би ми станал капака от тенджерата на някой от тиганите?
И изобщо, къде бихте ме посъветвали да търся подобно нещо (онлайн не намирам)
Мерси Simple Smile
Виж целия пост
# 246
Мисля, че капаците се продават повече отделно, не вървят тиган в комплект с капак обикновено. Избери си тиган и виж дали фирмата не предлага и капаци, само размера трябва да съобразиш.
Виж целия пост
# 247
Някой с мнение за тиганите Blaumann в Айко? https://www.aiko-bg.com/index.php?show=p&sgid=138&pid=12 … phrase%5D=blauman
Виж целия пост
# 248
Мислех да взeма лидълски блендер на 80лв, 700Вт.
Но вида на пластмасата не ми е ясен.
07 AS
Според вас струва ли си?
Другите на тройна цена, са с надпис BPA free...
 http://prikachi.com/images/173/9239173x.jpg
Ножовете също бяха доста зле наточени
Виж целия пост
# 249
И аз съм фен на здравословните съдове, но реално в блендера храната престоява много кратко време и обикновено не е топла. За пасиране на топли неща- метален пасатор. Аз бих го взела. Пасираш и изсипваш...Разбира се, всеки си има виждане за нещата.
Виж целия пост
# 250
Момичета търся си дълбок тиган с незалепващо покритие и с капак. Около 24-26см. Имах един стар такъв на Тефал. Страхотна работа ми вършеше, но започна да се разваля покритието и аз, започвайки да чета за вредността на тези покрития, го зарязах. Да ама сега не мога да си намеря заместител.
Гледам в Била има промоция на Браабнтия. Има тигани без капак и тенджера с капак.
Да питам, ако някой си е взел от техните съдове, дали би ми станал капака от тенджерата на някой от тиганите?
И изобщо, къде бихте ме посъветвали да търся подобно нещо (онлайн не намирам)
Мерси Simple Smile
Не стават. Пише, че са от кован алуминий.
Виж целия пост
# 251
Здравейте! В търсене съм на нови тенджери, които естествено искам да са безвредни Yum Към момента съм се спряла на Le Creuset, по-конкретно тези - https://www.lecreuset.co.uk/3-ply-stainless-steel-3-piece-saucepan-set. За съжаление не ги откривам в бг...
Може ли да споделите мнение за тях.




Качествени и доказани ( сред профи готвачите) подобни съдове, които можете да намерите и да поръчате в България са френските Mauviel.  Те имат серия, която е 5 пластова - наръждаема стомана и алуминий - M'Cook.
Виж целия пост
# 252
Здравейте Simple Smile

Някой с мнение за този тиган

https://media.pazaruvai-lesno.bg/media/catalog/product/cache/1/i … 0f793f34f15_4.jpg

Чугунен грил тиган със стъклен капак Lava 26/26 см

* 3 слойно емайлирано покритие
* Размери: 26 х 26 см
* Капацитет: 2,2 л
* Дъно: 5 мм
* Порции: 4
* Стъклен капак
* Тегло тиган: 2,94 кг
* Тегло тиган и капак: 3,32 кг
Виж целия пост
# 253
Здравейте! В търсене съм на нови тенджери, които естествено искам да са безвредни Yum Към момента съм се спряла на Le Creuset, по-конкретно тези - https://www.lecreuset.co.uk/3-ply-stainless-steel-3-piece-saucepan-set. За съжаление не ги откривам в бг...
Може ли да споделите мнение за тях.




Качествени и доказани ( сред профи готвачите) подобни съдове, които можете да намерите и да поръчате в България са френските Mauviel.  Те имат серия, която е 5 пластова - наръждаема стомана и алуминий - M'Cook.

Къде се предлагат?
Виж целия пост
# 254
А някой попадал ли е на този сайт: chugun.bg ? Съдовете са в пъти по- евтини, но няма някакво подробно описание и инструкции, не предлагат емайлирани, само такива от лят чугун
Съдовете им са украински. Без сертификати от лабораторни изследвания и гаранции. Това се разбира от сайта. Не ми вдъхват доверие, пък и като визия не ме привличат.
За какво трябва да се гледа при избор на прибори, които са с керамично покритие?
Скрит текст:
ш
В търсене съм на хлебопекарна с безвредно покритие на металните елементи.
Смятам да пиша на Unold за някакви сертификати (ако имат), относно non-PFOA & non-PTFE.
Освен тези какво друго може да е проблем, като химикали?
Тези още не са ми отвърнали (два мейла), затова искам да се подготвя с конкретно питане, преди да ги нахраня в амазон.де  Joy


Метнал съм око и аз на украинските чугуни, но с тази доставка... Crazy
Отделно първо ще взема печка с керамичен плот, а стандарта за най-голямо колело явно е 21см. Аз исках да имам и едно 25-6см (2-3 колела общо са ми достатъчни). Всъщност повече от 21см плоча (съответно и голям тиган) - освен за палачинки - има ли смисъл? Crossing Arms
Кер. плот и чугуна разбират ли се? Thinking
Скрит текст:
shankulova,
вие сте близо до Икея.
За цената си икейските тенджери са едни от най-добрите. Преди 2-3 страници ги обсъждахме. Серията 365 плюс е доста добра според мен. Също така може да потърсиш тенджери от емайлиран или суров чугун. Бих казала, че и двете са огромен плюс за едно домакинство.

Ето за чугуна инфо.
https://goodlife.bg/article/39-Istinata-za-chugunenite-tigani
Цитат
Другото предимство на чугуна е неговата висока емисивност - тенденцията да отделя много топлинна енергия от повърхността под формата на излъчване. Неръждаемата стомана има емисивност около 0.07.

Дори когато е изключително гореща, може да поставите ръката си близо до нея и да не почувствате нищо. Само храната, която е в пряк контакт с нея, се нагрява по някакъв начин.

Чугунът, от друга страна, има емисивност 0.64, което означава, че когато готвите върху него, не само готвите повърхността, която е в контакт с метала, но и доста от храната над нея.

Точно това исках да намеря, понеже бях чела вече нещо по въпроса. Сготвеното в чугунен съд е в пъти по-вкусно от сготвеното в стоманен. Емисивността, тоест топлинните лъчи, които чугунът дава, са различни от тези на стоманата, храната просто става друга.

Имам на Льо Крюзе и от двата вида тенджери. В металната варя най-вече спагети или вода за чай. В чугунената готвя всичко друго. Един прост ориз става в чугуна деликатес.
Ето тази касерола е добра като цена.
http://www.ikea.bg/cooking/Cookware/Pots-and-sauce-pans/Casserol … r-46421/90232840/

novak555, за мен Силарган е пълна глупост. Това е стомана, отгоре с керамичен слой. Не залепва така , както чиста стомана, но все пак залепва, отделно при мен се скапаха сребърните ръбове на тенджерите, понеже ги мия в миялна. Ако ще купуваш тиган - само чугунен. Суров чугун най-добре или емайлиран.
При двата случая емисивността на чугуна е налице, тоест ще готвиш много по-вкусно. Суровият чугун почти не загаря, почти като тефлон се държи, само иска мазане с олио след всяко измиване, но аз свикнах.
Емайлираният чугун се мие по-лесно, в него може да се готвят и по кисели яденета - например доматен сос или кисело зеле, но той загаря. За тиган бих взела суров чугун. За тенджера - с емайл първо и суров чугун, ако стигнат финансите.
Наистина ли трябва да се маже след всяко измиване?!Какъв е смисълът от емайлиран чугун - това покритие знае ли се от какво е? newsm78
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия