Най-добрите (и безвредни) съдове за готвене - 4

  • 143 241
  • 732
# 420
Здравейте. Ще подновявам всички съдове за готвене. Имам изисквания единствено да са подходящи за индукционни котлони и съдомиялна. Нямам проблем с това да прехвърлям храната след готвене. Моля за препоръки Simple Smile
Виж целия пост
# 421
karity, прочете ли първия пост на началната страница на тази тема, като обърнеш специално внимание на написаното от  take a smile
То е поместено в обобщението  на най- важното от първа тема Simple Smile
Сполучлив избор ти пожелавам!
Виж целия пост
# 422
Здравейте, вчера в Метро загледах едни тенджери  Ferero - отвън бежови, вътре керамични, някой има ли и как се държат във времето ?
Виж целия пост
# 423

Какво означават знаците ...тенджерата е на фирма ,,Елеком”както се вижда и ме интересува дали е добра ?
Виж целия пост
# 424

Какво означават знаците ...тенджерата е на фирма ,,Елеком”както се вижда и ме интересува дали е добра ?

според мен написаното по края отговаря на картинките Simple Smile
Виж целия пост
# 425
Да, точно това означават.
Символите са универсални, както тези по етикетите за пране, но от тях не може да разберете добра ли или не, ако под "добра" разбирате безвредна да речем. По скоро ако е важно за Вас дали може да се мие в съдомиална и да разберете върху какви котлони може да се ползва, което е много важно, защото там вече има специфики.
Виж целия пост
# 426
Здравейте!

Някой има ли впечатления за съдовете на Berlinger Haus? (предлагат се от Аико)
Виж целия пост
# 427
В какъв съд е най- добре да се съхранява сирене в саламура?
Виж целия пост
# 428
В какъв съд е най- добре да се съхранява сирене в саламура?
Според мен стъкления съд би бил най-инертен спрямо солта. Някоя дълбока кана от Пирекс би свършила работа. А тиган за палачинки ползвам този и съм много доволна https://www.amazon.co.uk/Buyer-5615-30-Mineral-Element-Diameter/dp/B00462QP3O
Здравейте, най-накрая и аз си купих чугунен тиган Blush
Кажете моля ви, трябва ли да го намасля няколко пъти преди да го ползвам за първи път, тиганът е емайлиран и не знам при тва положение трябва ли.
Само ръбът му не е с емайл
мерси

Щом е емайлиран няма нужда от омасляване. Само като го измиеш с тампонче за уши или сафетка напоени в зехтин минавай ръбчето. Обикновено точно там няма емайл.
Виж целия пост
# 429
https://jenata.blitz.bg/dom-i-semeystvo/tezi-sdove-za-gotvene-sa … nyavat-rak-i-smrt
Виж целия пост
# 430
Здравейте. Назад в темата някой беше питал за наличие на сертификати за качество и безвредност на чугунени съдове... Не мога да намеря поста точно, за да го цитирам. Simple Smile
Може би са се обаждали някои от вас в LAVA България и в резултат сега в магазина им са публикувани всички сертификати за техните съдове.
Който иска може да си ги провери. Simple Smile
https://shop.lavabg.eu/content/12-sertifikati-za-kachestvo-i-testove
Виж целия пост
# 431
Здравейте и от мен,
попрехвърлих информацията от първа тема до сега - много нещо има изписано по въпроса...обаче така и не разбрах кое е най-доброто което може да препоръча... Трябва да подменя доста посуда в кухнята и направо се удавих в това море от изобилна информация...Вчера гледах някакви нови съдове - колко са нови в този магазин не зная, не съм веща по тези въпроси - на Olympia Italia Diamant Plus серия. Някой може ли да изкаже мнение за тях?  Трябва да се сдобия с тави, тигани които да са безвредни, не много тежки и да могат да се слагат в съдомиялна. Ще съм изключително благодарна на отзовалите се с конкретни препоръки и съвети:rose:
Виж целия пост
# 432
forestfruits, аз ползвам тави от йенско стъкло, чугунен тиган и тенджери от стомана. Мечтая си някой ден да си купя чугунена касерола (тенджера), ама не знам кога ще прежаля парите за нея Simple Smile Успех
Виж целия пост
# 433
  Трябва да се сдобия с тави, тигани които да са безвредни, не много тежки и да могат да се слагат в съдомиялна.
Неръждаеми са твоят избор. Ползвам на Тефал тенджерите, SKK тигани... без забележки. Другите си искат грижа и поддръжка, не е философия, един път като им свикнеш. Имам и чугун и стоманен "ръждясващ" тиган на De Buyer. Не ме натоварват излишно в никакъв случай.
Мечтая си някой ден да си купя чугунена касерола (тенджера), ама не знам кога ще прежаля парите за нея Simple Smile Успех
В Лидъл пускат често. Около 3 литра беше 40 лв. Доволна съм. Имам и Denby, разликата е че лидълската е по-дебела и е по-удобна да довърша във фурната (задържа топлината по-дълго) гювеча примерно. На Lava-та най-ми харесва вътрешното покритие. И трите ги мия в миялната. След измиване минавам ръбчето със зехтин.
Виж целия пост
# 434
чугунените на сапир имат промоция в момента. Имат ли разлика от тези на Лава и Лодж. Моля някой да сподели .
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия